Valborgsmässoafton & lunch

Valborg idag, och sista april! Så fort denna månaden har gått!! Snart sommar nu! Häärligt! Idag har vi haft strålande väder här... har dock blåst lite, men det kan man ju stå ut med :) Har hört att det ska bli sämre väder i helgen... Hoppas verkligen inte det!!
Min valborg har varit lugn. Har inte gjort så mycket speciellt. Var på Mairo en sväng... Kollade in Mateus porslinet som jag tänkte köpa.. Har funderar ut vilken färg och så... Svårt att välja! Finns ju i massa olika fina färger!  Men det lutar åt att jag väljer vit mattallrik med en liten spetskant runt, sen förrättsskålar i antingen rosa eller grå/lila... hmmm... jag har verkligen beslutsångest!!
Var en sväng på gymmet också.. Gick rätt bra... orkade springa i 4 minuter :P de e bra för mig.. när jag började träna orkade jag bara springa i ca en minut.. så det tar sig :) Sen tränade jag lite styrka och så me.
Sen lagade Peter & jag mat... Blev Sweet chilibakad lax med CousCous och chilisås till... Riktigt gott!

Sweet Chilibakad laxfilé
4 port

4bitar lax
1 tsk salt
½ dl sweet chilisås
sås:
2 dl creme fraiche
1 msk pressad citronsaft
2 msk sweet chilisås
salt & peppar
Couscous:
4 portioner Couscous
salt & peppar
1 msk pressad citronsaft
½ gurka, tärnad
½ dl hackad dill
Ugn; 200 grader
Gör så här:
Salta fisken och lägg den i en smord ugnssäker form. Pensla över med Sweet chilisås. Baka fisken mitt i ugnen i ca 10-15 min.
Blanda creme fraiche, citronsaft & sweet chilisås. smaka av med sat & peppar.
Tillaga Couscous enligt förpackningens anvisning. Smaka av med salt & peppar. Blanda ner tärnad gurka, dill och citronsaft. Klart!


Tog lite kort på min fina tulpan som jag fick av Elias sist när jag passade honom :)





Sen stack Peter tll jobbet... Till min glädje skickade hans syster Anna ett sms och undrade om hon och barnen kunde komma och grilla lite hos mig... Så de kom och vi grillade korv och sen marshmallows... Sååå otroligt gott! Selma var nog den av oss som tyckte mest om det... Hela hon va full med klet sen, så det fick bli en liten snabbdusch!  Sen gick vi in, drack lite kaffe och åt en hallon & blåbärspaj som jag bakat. Nu ligger Ellen här på vår soffa och snarkar.. :P Ska sova här inatt....Mysigt!

     


Peters syster Maria var här en sväng och lånade ett par skor av mig.. (Inde de svarta här!)





Igår var jag förresten inne i stan en sväng! Träffade Hanna, Pauline, Sandra & Jennie... Var mycket trevligt! Vi åt buffé på Royal Thai och shoppade lite också.
Här kommer lite kort från dagen!

      



Såå... Det var allt för ikväll. Ha en toppen helg!!
Många kramar, Jenny♥

Tvkväll

Hejsan!
Nu sitter jag i soffan och tittar på Äntligen Hemma. Idag har det varit full rulle hela dagen känns det som. Har knappt suttit ner på hela dagen. Jag och älskling cyklade till gymmet idag... Och när vi gymmat klart cyklade vi bort till Elina & Johan och snackade me de en stund... Sen cyklade vi hemåt..Lagade mat, Åt, Fikade, och sen gick vi till Peters mamma... Och sen gick vi hemåt... Och nu sitter jag här.. hihi. Väntar på att Desperate Housewives ska börja... Älskar verkligen den serien! :) Både rolig och spännande... Men ibland kan det ju förstås bli lite för mycket intriger!
Imorgon ska jag in till stan en sväng... Ska träffa min kompis Hanna och två av hennes vänner. :) Ska bli trevligt! Ska kika lite efter ett par nya skor och en handväska tänkte jag... Trodde att jag skulle få slippa köpa nya skor i år, men tji fick jag... Mina favorit ballerinas sula är helt lös så det måste jag införskaffa. Älskar verkligen ballerinas! Både snyggt och bekvämt. Men egentligen skulle jag behöva skor med klack på... men de är ju oftast så obekväma... =(
Annars har det inte hänt sådär jättemycket sen sist... Min älskade fyllde visserligen år i lördags... Då vart de kalas... Både i lördags å i söndags... Vi bor ju rätt litet så vi delade upp det på två dagar. Kändes enklast så. :) Tänk att min älskling är 26 år... Snart gubbe ju :P Han har närmre 30 än 20 nu... Hua! Vad tiden går fort alltså!! Peter fick massa fina och bra presenter.. Både presentkort och en del kläder.

Här kommer lite bilder från helgen :) Enjoy ;)


Älskling fick en liten lott av mig idag (ingen vinst tyvärr) För idag har vi gjort något väldigt speciellt!


"Firandet" fortsatte med lite gott vin och god mat =)


Älskling fick frukost på sängen på sin födelsedag såklart!

         


Ha det bra tills vi hörs igen :)
Kramar, Jenny♥

Strålande Måndag!

Åhh sådant härligt väder det är idag! Solen skiner och vinden har varit hyfsat ljummen :) Redan mångad är det ju också! Helgerna går alltid så fort tycker jag! Men den gör egentligen inte så mycket för min del... Både jag och min sambo jobbar både vardagar och helger, så det kan vara lika mysigt att vara lediga tillsammans en måndag som en lördag. =)
Idag har jag, Peter, Selma, Elina, Johan & Biffen varit hos Peter och Elinas mormor Karin. Har haft det jättemysigt! Ätit goda frallor, fikat, ätit glass och varit ute på en lång promenad i skogen. Selma hittade en liten bäck som hon var tvungen att gå ner i :P Min lilla Skrutta!


Min lilla Selma, nere i bäcken och dricker :)


Biffen ligger i varma solen och har det gott!


Peter, Karin, Johan & Biffen


Denna veckan jobbar jag 3 nätter,,,, Tycker att det är rätt jobbigt. Man blis så himla trött, och inte hinner man göra något annat än att jobba heller. Men tiden brukar gå fort iaf. På lördag fyller Peter 26 år. Då blir det kalas! Även på söndag blir det kalas, eftersom Peter har så stor släkt måste vi dela upp det... Blir alldeles för trångt här inne annars. man vill ju kunna sitta ner å prata medans man fikar iaf... Hehe...
Helgen som var, var väldigt lyckad med förresten!
I Lördags kom min fina kompis Hanna hit! Vi gjorde allt möjligt..... Åt frukost, färgade Hannas hår, var ute på promenad i skogen, åt mjukglass, lagade mat mm.... Hade det riktigt härligt med andra ord! Hanna är min allra bästa vän! Med henne kan jag prata om allt (och inget) Känns som att vi är väldigt lika, trots att vi ändå är rätt olika... hehe... svårt att förklara! Men tror helt enkelt att vi är lite tvillingsjälar :)


Finaste Hanna & Jag

    

      


    

Där var en del kort =) Nu ska jag ta och fixa lite middag till Peter & Mig.
Höres snart igen!
kramar

Sommarklänning

Hejsan!
Igår hade jag en riktig toppendag! Hehe! Kände mig så "uppåt" och glad hela dagen! Det började väl med att jag och Peter körde in till Ronneby å köpte present till hans brorsdotter Ebba.... Sen skulle vi även köpa en present till Ebbas pappa Johan som fyller år dagen efter Ebba... Dvs på lördag (imorgon) Till Ebba köpte vi en turkos härlig sommarklänning, vita leggings med en volang på och några hårklämmor :) Till Johan köpte vi presentkort på bion här i Ronneby. Tittade även in på LK en sväng... De brukar ju bara ha dyra kläder så det är inte sådär jätteofta jag är där... Men hittade iaf en jättehärlig, somrig jeansklänning... Så min älskade Peter köpte den till mig... Blev så glad =) Gulligt av honom! Han tycker ju att jag har alldeles för mkt kläder... Så idag har jag varit duktig å rensat ut lite... Blev en del som ska slängas faktiskt!
SEN gick vi in till Ronnebys jättesnälla Guldsmed... Peter har nämligen fått sin pappas förlovningsring som han hade när han var förlovad med Peters mamma.. (De är separerade) Så Peter ska smälta ner ringen och göra en ny som han ska ha när vi förlovar oss! <3 Får se när det bli bara... Inget bestämt... Och jag ska nog också smälta ner lite guld som jag har liggandes här hemma :P Så får vi ju bestämma helt själva hur vi vill att ringarna ska se ut och så! Roligt!!
Annars hände det inte så mycket igår... Jag & Maria var på gymmet och tränade... Vår sjukgymnast Christian (som även är instruktör) var med oss och visade massa bra övningar... Jag har en sjuuk träningsvärk idag! hehe! Uscha! Hoppas att de slutar göra ont snart... Det är speciellt i låren jag känner... Gjorde en del utfall knäböj å allt va de heter... :P

Här är 2 kort på klänningen... Lite svårt att se hur den ser ut... Får lägga in en bild sen när jag har den på mig. :) 

 
Ha en bra helg!
Kramar

Ludde

Idag är lille Ludde med i BLT. De gör en reportageserie om Ludvig och alla hans operationer som han ska göra. Lille plutten! Så mycket tråkigheter han får gå igenom! Jobbigt med alla operationer... Han har ju inte kunnat sova så gott om nätterna pga operationen... Det har ju värkt och kliat och haft sig... Men nu börjar det väl bli bättre iaf. Han kryper på som vanligt tycker jag och leker och har sig. :) Hoppas att operationen kommer att ge resultat!
Här kommer lite bilder från tidningen!






Så. Där är bilder på det som var med i tidningen. Inne på BLT.se finns hela reportaget.

http://www.blt.se/nyheter/blt_reportage/nytt-hopp-for-ludvig-efter-den-lyckade-operationen(1267578).gm

Kram!

Jenny

Lovar du att vara ärlig? Hmm.... Ja....
Du heter: Jenny, Malin, Cecilia Svanfeldt
Smeknamn: Hm Inte många... Jensi ibland...
Låt som när du är ledsen sörjer till? Afi - Morningstar, MCR - Cancer mfl.
Beroende av: Godis
Vad får du oftast komplimanger för? Mina ögonfransar
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Hmm.. Det kan jag ej säga... Det handlade om mitt jobb så det är sekretess... 
 
Var bor du? I en lägenhet i kallinge
Trivs du där? Jadå jag trivs bra!
Äger du några converse? Japps ett par svart-vita
Sprit, cider, vin eller öl? Vin
Brukar du bli för full? Nej... Det händer väldigt sällan
Vad har du för mobiloperatör? Telenor
Är du allergisk mot något? Ja... vissa pälsdjur, pollen & gråbo
Hur svarar du i mobilen? -Ja det är Jenny
Vem ringde du senast? Peter
Vad sa den du senast pratade med i telefonen? Hm det kommer jag inte ihåg...
Sov du ensam inatt? Nej de gjorde jag inte
Brukar du komma i tid? Nja... det är lite si så där med det....
När mår du bra? När jag är hemma med min familj eller umgås med mina vänner.
När blev du fotad senast? Igår hemma hos svärmor
Hur känner du dig nu? Trött och lite stressad
Vanligaste färg på dina kläder? Svart
Vad tycker du om fötter? Kan va lite äckliga
Vad saknar du? Mina systrar och syskonbarn
Hade du en bra kväll igår? Ja jag hade en mkt trevlig kväll hos svärmor
Favoritdryck på morgonen? ÄppelJuice
Rakar du benen? Ja... på somrarna iaf! :P
När brukar du oftast gå och lägga dig? 24-tiden
Är du blyg? Ja... I vissa lägen iaf.
Sysslar du med någon idrott? Har rätt nyligen börjat gymma.

Vill du hellre ha mail än brev? Oja!

Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Nja, Förälskelse vid första ögonblick, men kärlek är något som växer fram.

Har du spytt offentligt? Ja
Vad skulle du göra om du vore kille för en dag? Hmm... Ha sex kanske?!
Är du nöjd med ditt liv? Hm, rätt nöjd är jag... Inte helt.
Är du bortskämd? Lite.
Vad gör du i morgon? Shoppar present till Peters brorsdotter Ebba
Vad är det värsta du vet? Djurplågeri, svält
Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Svårt att säga... Man vet ju inte direkt hur kändisarna är egentligen... Men jag har alltid gillat Gwen Stafani... hon kör sitt eget race!

Vad längtar du till? Lönen!

Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja det tycker jag. Få men nära vänner.

Hur gammal är du? 23
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Peter
Gillar du golf? Nej!
Vilken tid gick du upp idag? 10-tiden
Har du sovit i din egna säng inatt? Ja
Har du strumpor på dig nu? Ja
Är det okej att gråta? Ja
När grät du senast? Idag när jag läste om Peters systerson (och min brukare) i tidningen.
Vad skulle du göra om du vann en miljon? Resa, köpa hus
Bär du glasögon eller linser? Linser & solglasögon
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? Nej
När går du upp ur sängen en helgmorgon? Runt 11.00
Har du piercing? Ja, Näsa & öron
Vill du gifta dig? Ja
Vill du ha barn? Ja
Solar du ofta? Nej
Är du bra på att laga mat? Hyfsad! Bara det inte är allt för komplicerat!
Är du flygrädd? Nej inte direkt... Lite läskigt tycker ag dock att det är vid start & landning.
Vilken är din favoritglass? Lakritspuck & Twister

Bor dina föräldrar tillsammans? Ja!
Har du tandläkarskräck? Nej
.
Är du morgon- eller kvällsmänniska? Kvälls
Vilken ögonfärg har du? Blåa
Har du någon gång gråtit dej till sömns? Ja
Biter du på naglarna? Nej
Röker du? Nej
Hur ofta tränar/motionerar du? 2-3 ggr i veckan

Senaste låt du hörde? Det var nog "I´m moring on" med Sarah Dawn finer på radion.

Lördag

Hej på er!
Nu ligger jag i sängen och tänkte blogga lite. Peter ligger i soffan och tittar på nån fotboll. Vi har rätt nyss kommit hem, har ätit på kinarestaurangen i Ronneby. Vi tog Supé för 2 idag. Tycker att det är supergott! Då får man Vårrulle till förrätt, friterat fläsk & purjo biff till huvudrått och sen banan med glass till efterrätt. Mums :) Är riktigt mätt nu minsann!
Peters systerdotter Ellen har sovit över hos oss inatt. Roligt! Ellen är 8 år och en liten bestämd fröken :) Väldigt go och rolig såklart! Hon och jag hade en riktig mysfredag igår. Åt Popcorn och godis och tittade på tv. Sen somnade hon vid 21.30 ungefär. Värre var det med mig. Jag kunde verkligen inte sova! Låg i sängen och vred och vände mig fram till kl halv tre... Hade en riktigt jobbig kväll med mitt eksem. Kliade och blossade och hade sig... Var rätt längesen det var så jobbigt nu. Tror att jag har en förkylning i kroppen. Brukar bli så då.  Men tillslut gick jag iaf upp och tog 2 Atarax som jag fått utskrivet av min doktor mot klådan. Det är en lugnande medicin. Man får inte köra bil efter man tagit det. Tog Atarax när jag var liten ibland... Men mamma har berättat att jag alltid blev såå tjurig och gnällig när jag fått den så hon brukade undvika att e mig den om det gick... Hehe de kan jag förstå! För jag blir såå trött av den! somnade som en stock sen iaf. Men det var riktigt svårt att vakna sen imorse... Ögonen bara gick igen... Kom tillslut upp vid 11-tiden.... Men kände mig fortfarande helt borta... Hehe... Konstigt så länge effekten varar! Har känt mig konstig hela dagen!
Men trots att jag varit trött så har vi iaf varit ute i skogen lite. Det var skönt!  När Anna (Ellens mamma) och Elias (Ellens lillebror) kom för att hämta Ellen bestämde vi oss för att ta en Picknick i sogen allihopa... Tog med oss kaffe, saft, muffins, vaniljbullar och lite annat gott och gick till skogen. Jättemysigt! barnen tyckte att det var jättekul. Elias lekte indian och tjoade och hade sig =)
   
  

Nej, nu ska jag ta och försöka somna. Imorgon ska jag upp tidigt och köra Peter till jobbet.
Ha en fortsatt bra helg!
Kramar Jenny♥

VÅÅR!

Oh sånt härligt väder det har varit idag!! Jag och Selma gick ut i skogen en runda.. Å så gick jag upp och satte mig uppe på ett berg och solade... Det var såå varmt! Och lite färg om kinderna tror jag minsann att jag fick =)
Visst blir man glad av våren?? Så mysigt med alla vårblommor, fåglarna som kvittrar och den värmande solen!
Annar har det itne hänt så mycket idag. Sov till kl 13. Sen gjorde jga mig iordning och sen hämtade jag Maria (Peters syster) och körde in till Ronneby och så gjorde vi oss medlemmar på ett gym. Nu minsann! Ska prova på det i 3 månader. Hoppas att de komemr att gå bra nu... Jag brukar ju tröttna rätt fort- eller ja, väldigt fort på att träna faktiskt... Det är inte min starkaste sida direkt!
Sen blev det en tur till Willys me, behövde handla lite. Och sen har jag bakat en Bacon & Purjopaj. Mums! Och sen har jag och Selma legat och slappat i soffan. Så mysigt så :)

Blåsippor hittade jag i skogen!


  

  




Där var lite vårbilder =)

Ha en härlig dag!!
Puss Jenny♥

Tröttis

God kväll på er...
Fyy så trött jag är nu! Helt slut.. Hehe...Jobbade natten till idag och när jag kom hem vid 8 imorse kände jag mig inte alls trött... Låg i nästan 2 timmar innan jag äntligen somnade... Sen vaknade jag igen kl 13... suck. Och nu sitter jag på jobbet igen. Blev bara ca 3 timmars sömn och det är alldeles för ltie för mig... Hoppas att det blir lugnt inatt och att lilleman sover gott.... Han ska ha medicin var tredje timme så det är ju ingen risk att man hinner sova nåt...
Aja... När jag vaknat åt jag lite "frukost" och gjorde mig iordning och så... plockade lite hemma och så... Sen kom peter hem och vi åt lite middag... Stekt lax m pressad potatis och smögensås blev det idag. Sen bar det av ut till Mairo... Var tvungna att köpa en present till Peters bror Johans fru Johanna (hänger ni me;)) Va inte lätt att hitta nåt... Tycker att det är svårt att köpa presenter... Men det blev till slut en liten ängel i betong som hade händerna kupade... Man ska ha den ute, så samlar den vatten i händerna.. Så kan fåglarna dricka lite å så.. Hehe... Tror att hon blev glad... men svårt att avgöra... hehe.


Här är lilla jag i mina nya jeansleggins & min nya leopardtopp. Selma ville också vara med på bild ;)




Kom på att jag glömde ta kort på födelsedags"barnet" idag... Men här kommer 2 kort från Johannas möhippa i maj 2008.
Visst va hon tjusig?? Elina och jag va och shoppade lämpliga kläder till hennes möhippa! :P





Och några bilder från kalaset idag:

 
 
 

Det var nog allt för den här gången! Kanske skriver mer lite senare inatt om jag känner mig uttråkad ;)
Ha det bäst!
Puss & Kram
Jenny♥

Jennys Blogg

Välkommen till min blogg! En livsstilsblogg med en blandning av Inredning, Shopping, Matlagning, Recept, Bakning, Familj, Vänner och en massa bilder! Enjoy :)

RSS 2.0