Monza

Hejsan!
Igår kom äntligen vår soffa! Som jag har längtat! Är jättenöjd med den! Pefekt i färgen och lagom stor!  Det är en 3-sits med Divan. Heter Monza och är köpt på Mio möbler i Karlskrona :)



   


Såå där var några kort på soffan och även några med lilla Selma på också! Hon äälskar verkligen soffan! Vill inte gå ner från den! hehe! Hon är så söt lilla Gumman!!
Igår var jag och träffade en annan liten gumma, nämligen Hanna! Hihi! Vi hade en jättemysig dag med lite shopping och lunch på stan =) Vi åt på den nya Thairestaurangen i Karlskrona.... Tog Buffén och den var såå god! Kan verkligen rekommendera den!
   

Sen shoppade jag en hel del me faktiskt... 2 st Jeansleggings, 2 toppar och 2 klänningar och ett par solglasögon me... och 2 kuddar till soffan också =) hehe.. Så nu blir det ingen mer shopping för mig denna månaden!!!! Min sambo var ju lite skeptisk till alla kassar jag hade med mig hem ;)
Lägger inte lite bilder på kläderna imorgon tror jag!
Nu ska jag laga lite mat till mig... Såå tråkigt att äta ensam! Peter jobbar 8-23 idag... Tråkigt! men men!
Ha det så bra!!
kramar

Lördagsshopping

Hej igen!
Nu ligger jag i sängen och äter godis och bloggar! Peter och Chrille spelar Fifa på Xboxen... Tycker att det är såå tråkigt! Tacka vet jag Guitar Hero! Det är kul de! hehe!
Idag var jag inne en sväng i Ronneby... Va helt smockat me folk i affärerna! Jag fattade ingenting först... Brukar ju inte vara såå mycket folk på stan... Men det var "Hela Ronneby svänger" idag... dvs Lite olika uppträdande på torget, 20% rabatt i affärerna, långöppet till kl 16 mm... Roligt att det händer nåt! Men det var såå svårt att hitta parkering... Fick köra några varv innan jag hittade ne liten lucka :)
På Breeze hittade jag en söt liten klänning, annars blev det inte så mycket shoppande...
Men det är ju kul bara att titta lite... Får åka in till Karlskrona nån dag i veckan & kolla lite me...


Redo för shopping ;)


Forsythian som jag "plockat" i skogen blommar så fint!


Klänningen... Lite dålig bild... menmen... Lägger kanske in en annan sen om jag orkar!

Nu ska jag gå ut till grabbarna och se om de vill spela lite Guitar Hero istället ;)

Puss och kram!
Jenny♥

Fredagsmys!

Hallå hallå!
Igår var jag och Peter hemma och bara mös! Härligt! Vi lagade Fajitas som vi åt till Let´s Dance. Ääääälska Fajitas! Godare än tacos tror jag minsann! Mums!
Annars hände det inte så mycket igår.. Jag hade jobbat natt så jag sov rätt länge. Nu e jag ledig tills tis natt.
Oh just de ja! Ni glömmer inte att ställa om klockorna inatt väl? Jag ska försöka komma ihåg att ändra... Nu kommer de bli mörkt på mornarna.... Men ljusare på kvällen, och det är ju skönt! Snart e de sommar minsann... Jag måste lägga in om semester nu i veckan... Jag ska ta v30,31 & 32. Tänkte bara ta 3 veckor denna sommaren för Peter och jag ska förmodligen utomlands till hösten... Och då är det ju bra att ha lite semesterdagar att ta ut :) Jag längtar sååå tillbaka till Turkiet... Det är snart 1 år sen vi var där. Herregud va fort tiden går!!! Känns som att det va en månad sen bara ungefär... Det är väl som de säger i reklamen för nån resebyrå..... "Känslan sitter i länge"  Frågan är vart vi ska åka härnäst bara... Jag hade velat till Maderira... eller Mallorca... eller Kanarieöarna kanske... hmm... Men mitt verkliga drömresemål är Hawaii. Jag bara ska dit. Men jag kollade upp vad det kostade... och det skulle bli 60 000:- för 2 pers.... Å då va det bara flygresan! Inget boende! Shit så dyrt! hehe... Men de kanske finns billigare....hoppas jag på iaf! Hade ju varit perfekt att åka dit på smekmånad i framtiden.....
Vi åkte ju till Turkiet för 11 000:- för oss båda.... och då med All inclusive! Jättebilligt ju! Funderar på att ta samma resa igen... fast de känns lite tråkigt! Men vi va supernöjda med hotellet, maten, omgivningen, människorna..... Ja allt!!
Här kommer några krot från resan!

  

 

  
Såååå... Där är lite blandade kort. från Turkietresan.. :)

Och här kommer kort från gårdagskvällen :)



Mitt ljusfat med bla mina "äggljus" Lite tidigt att redan ha de tända med tanke på att det är 2 veckor kvar tills påsk..... Jag trodde det bara va en vecka... hehe... Tur jag har Hanna som kan rätta mig ;) Är väl lite smått förvirrad ibland... hehe.. :P

Ha det så bra!
Puss Jenny♥

En Shopaholics bekännelser


Hej på er!
Igår var jag och min kära vän Hanna på bio och såg "En shopaholics bekännelser" Filmen var riktigt bra! Väldigt rolig! Men jag har ju läst boken innan och måste säga att jag är liiite besviken på filmen. Boken var mycket bättre! Det var så mycket som stod i boken som inte fanns med i filmen. Men det var ju ändå en mycket bra film!!! Verkligen sevärd!

Sen när jag ändå var inne i stan passade jag på att shoppa lite... Blev en kjol och en body på Gina Tricot. :) Och ett flingsalt och lite annat smått & gott på Village.





Puss Jenny♥

Håller tummarna

Nu håller jag tummarna för att Luddes operation går bra..... han har varit såå duktig idag när vi har skrubbat honom och Emblat honom. Gullet!! Så mycket elände vissa barn får gå igenom... Det är ju inte rättvist! =(







Ludde som liten bebis... Efter hjärtoperationen.

Lördagsmiddag hos svärmor

Hallå hallå!
Hoppas ni har haft en härlig lördag! Jag, Peter & Selma har varit på middag hos min svärmor Kerstin. Har haft det trevligt! Hon hade gjort en supergod potatisgratäng och ´kycklingfilé till det. Verkligen jätte gott! :) Mysigt att va hembjuden på middag hos nån :) Svärmor & Maria passade även lille Ludde som skulle sova bort utan vare sig mamma eller pappa för allra första gången! Så eftersom jag är hans assistent så blev de ju att jag hjälpte de lite med honom. Det är ju en hel del mediciner som han ska ha på kvällen, inte så lätt att hålla kolla på allt. Sen ska hans sond rengöras, ny kompress på, smörja in hans stackars små knän, förbereda nattmaten, i med hans näring, ge honom Nebunetten osvosv. :) Lille Ludde! Han är en sån himla go lite pojke!! Alltid glimten i ögat! På måndag ska han opereras. Denna gången är det hans små knän. De ska sätta in små skruvar kan man säga, och de ska göra så hans ben kommer att rätas ut i takt med att de växer (tror jag iaf). Hoppas verkligen att operationen kommer att gå bra! Det är ju alltid en liten risk med sövning... :S Men men! de kommer säkert gå jättebra!
Här kommer lite kort från kvällen iaf :)


Svärmor hade dukat så fint så! Väldigt fin solnedgång utanför me :)


Maria & Selma gosar!


Söte Ludde!


Den goda middagen!

Nej, nu ska jag krypa ner i sängen med min älskling! Ha de bra!!
Kramar, Jenny♥

Fredagen

Hejsan!
Idag har det inte hänt så mkt. Min älskling hade ett av sina super-pass. Han jobbar mellan 08-23. Men han tog sig en lunch iaf, så vi kunde ta varsin "Dagens" på stan. Mysigt =)


Jag tog Fläskfilé med trattkantarellsås och klyftpotatis. Suuupergott!

 

Vi åt på mysiga "Café & Matsalar" Kan vekrligen rekommendera den resturangen! Supergod mat och god fika me :P
Och det är såå fint där inne med! Gammaldags stil med fina bjälkar och högt i taket och så =)

Ha en trevlig kväll!
Jenny♥

Muffins & Migrän

Hej fina du!
Idag har jag haft en riktig slappar-dag! Vaknade och hade jätteont i huvudet och det blev bara värre och värre... Så det mesta av dagen spenderade jag i sängen. Men framåt kvällen blev jag lite piggare iaf, så då bakade jag lite muffins! Hittade ett recept inne på Tasteline som lät supergott- och det var det verkligen!



 

 

Här kommer receptet =)



Hallon & chokladmuffins

4 dl Vetemjöl

2 dl Socker

1 krm salt

2 tsk bakpulver

1 dl kakao

2 dl mjölk

2 ägg

75 g smält smör

Frysta HallonTillagning

12-14 stycken

1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver och kakao i en skål.

2. Vispa ihop mjölk och ägg och tillsätt det.

3. Smält matfettet och rör försiktigt i det till en jämn smet.

4. Fördela smeten i muffinsformar eller muffinspanna. Tryck lätt dit hallonen på toppen. Grädda cirka 20-25 minuter. Sikta gärna florsocker över när de svalnat.


Ha en fin kväll :)
Kramar Jenny♥

Min svägerska!

Min svägerska Michaela är sååå duktig på att sjunga! Hon är 17 år och har en sån otroligt fin röst!


Michaela... Ett rätt gammalt kort... hehe


Här sjunger hon en av mina favoritlåtar... Fields of gold med Eva Cassidy:



Mina sötaste...

Usch vad jag saknar mina små syskonbarn idag! Har gråtit flera gånger :( Min syster bor i Göteborg med sina 2 pojkar, Simon & Pontus så det blir tyvärr inte att vi träffas så ofta. =( såå tråkigt. Jag har inte sett de sen i somras. Måste åka upp snart och hälsa på! Här om dagen hade min mamma fått ett mms av Karolina (syster) Simon hade tappat sin första tand... Såååå söt e han lille gubben!
Snart ska jag bli moster för 3e gången. Nu är det min andra syster Helena som ska få barn. Det blir hennes första.  Helena bor i Holland så hennes barn kommer jag väl att träffa ännu mer sällan än Karolinas barn. uschusch. det är tur att Peter har så många syskonbarn så jag kan gosa med de istället...Men det är ju inte riktigt samma sak tycker jag.


Helena & magen :)


 
Pontus & Simon

Schlagerlördag!

Oh vad det är roligt me schlagerfinalen! I år var det en superspännande final tycker jag! Är glad för att Malena Erhman vann :) Tycker att hon verkar vara en go tjej och låten va riktigt bra! Mycket mäktig och bra! Får hoppas att den håller utomlands också! Men gör den inte det är de väl lugnt... det har ju inte gått så bra för oss i Eurovision de senaste åren ändå! :P
Peter, jag och Selma åkte till Hanna & Dennis på kvällen! Vi hade en mycket trevlig kväll! Hanna och jag lagade maten och killarna spelade Guitar Hero, men Hanna och jag hann minsann också ta några låtar! :P
Till middag blev det Fläskfilé i ugn med en sås av bla kinesisk soya och sambal oelek. Supergod!!
Till dessert blev det Daimcheesecake.


Det mumsiga köttet!

         

           GH :)                            Hanna & jag-koncentrerade!

        

   Dennis & Hanna                            Muuums!

Ha de finast!
kramar, Jenny♥



Fredagsmys med Hanna :)

I fredags kom min gulliga kompis Hanna till mig =) Både hennes å min sambo var iväg och ingen av oss kände för att sitta själv hemma och uggla ;) Så vi lagade mat, bakade, tittade på Let´s dance och bara umgicks =)
Till middag lagade vi en "kyckling-gojsa"  Här kommer receptet om ni är intresserade =)

Kycklingfilé
1 burk creme fraiche Tomat & Basilika (eller saffran & tomat)
3-4 msk rött matlagninsvin
2 dl grädde
2 hackade tomater
En bit purjo
Salt & Peppar

Tärna kycklingfilén och bryn. Skiva purjon och hacka tomaterna och lät de fräsa me kycklingen en liten stund. I med resten och låt puttra tills kycklingen är färdig...

Vi hade färsk pasta till. Tycker att det är såå gott :)


Kyckling-gojsan ;)


Fina Hanna & jag

   
Jag & ögonstenen :)             Hanna får en puss!          Hanna & jag


Ha det bäst!!
Jenny♥

Våfflor!


Åhh! Idag har vi ätit våfflor! Har inte ätit det på flera år! Mumsigt var det =)

Myskankor

Hej svejs!
Idag har jag, Peter & Selma varit ute på en riktig långpromenad! Vi var ute och gick i nästan 2 timmar Såå skönt! Var ju riktigt vårväder ute idag!! Vi gick in till Ronneby genom skogen och så tittade vi inom "Kärleksön" också. Såå mysigt där! Det har kommit dit massvis med Myskankor... Det är någon som har "dumpat" av de där... De lever inte vilda här utan folk brukar ha de som sällskap och som snigelätare. Stackarna! Frivilla snälla människor har fått förse de me mat nu i vinter och har tom fått knacka bort massa is från deras vingar. Stackars små ankor!! Tänk att det finns såna grymma människor!! Det är svårt att tänka sig hur såna människor tänker! kan inte fatta det! Likadant de som skaffar kattungar på sommaren å sen bara lämnar ut de i skogen/på vägen för att dö... Usch!
Jag älskar verkligen djur! När jag va liten hade jag en häst som hette Lotta. Hon var sååå go! Hon hade verkligen sin egna personlighet! Väldigt sällskaplig va hon! Ibland gick hon upp för vår "farstutrapp" (Lr va man ska kalla de) och ställde sig vid fönstret å tittade in! Och när mamma hade varit i affären å köpt morätter brukade hon knycka hela på sen och mumsa i sig :P ja hon va go Lotta.... Tyvärr blev jag allergisk mot henne så vi fick sälja henne =( Usch vad jag grät då!
När/om Peter å jag skaffar hus så hade jag velat ha lite fler djur... Kanske en hund till och kanske lite höns me... Gillar verkligen höns! De är ju såå söta och goa! Och det är ju så gott med ägg från ens egna höns! Katter tål jag ju inte så bra tyvärr, Eller egentligen är det väldigt olika... Vissa katter tål jag superbra medans vissa blir jag väldigt allergisk av... Får svårt att andas och blir snuvig å så. Synd! Katter är ju såå söta! menmen =(


Selma trixar ;)


De söta ankorna! jag hade med mig en halv bröblimpa till de. det gillade de! :)


Ankisarna =)


Scaryyyyyy!!!


Kärleksön =)

Ha det så bra!
Jenny♥

Dagens bästa bild!


Hahaha! Shit va jag skrattade när jag såg denna fina bilden! :P Man kan tro att jag försöker fly undan en stooor farlig hund, å så ser man bara lilla Selmis ;)

Denna onsdagskväll

Hej på er!

Nu sitter jag framför tvn och tittar på "Arga snickaren" Lite löjligt namn på ett tv-program.... Men de e rätt bra faktiskt! =) man får ju hoppas att man inte blir som deltagarna i detta programmet den dagen man skaffar hus.... Haha...
Jag har precis smällt i mig en god räksallad med hemmagjord Rhode Islandsås. Muums! Det är supergott och enkelt att göra själv! Bara att blanda ihop Creme Fraiche, Katchup, Chilisås, Salt & Peppar... Svårare är de inte=)
Lite nytta har jag gjort idag me faktiskt. Dammsugit, städat, hängt upp 2 lyktor som jag köpte på Village för 2 veckor sen och hängt upp några krokar i hallen som jag ska ha Selmas koppel på. :) Kul att småpyssla lite! Jag gillar att hänga upp saker, skruva å så. :)

Imorgon kanske jag & Peter ska köra in till Karlskrona. Måste köpa ett bilbatteri till vår gamla skuttiga Merca... Tror de ska ha rätt billiga batterier på Harald Nyborg.  Har haft det gamla batteriet på laddning heeela natten och hela dagen, men har inte laddats nåt alls. Usch! Bilar är nog det tråkigaste jag vet! Menmen... Ska köpa nytt batteri till bilen, sen ska vi minsann sälja den... bryr mig inte alls om hur mycket vi kommer få för den... Bara vi slipper den snart! Hehe. Längtar tills den e borta! Tacka vet jag vår fina lilla Toyota. DEN är pålitlig den, trots att den är rätt gammal. Menmen, så länge den går bra å känns pålitlig är det ju ingen mening att köpa ny... Det får bli senare i livet. Som ni kanske förstår är ju inte bilar nåt som jag prioriterar :P

Åhh vad jag saknar min Peter nu! Han är på jobbet och slutar inte förren kl 23... men ibland kommer han inte ifrån jobbet förren vid 00 -tiden. Hoppas han kommer hyfsat tidigt hem ikväll iaf!! My Love....



De nya lyktorna hänger i burspråket :)



Vår lilla hall :) krokarna syns knappt, men det är på de Selmas koppel å handduk hänger =)
Skönt att få iordning =)


Min kvällsmat... Räksallad =)

Nähä. Nu tror jag att det är slutbloggat för idag! :)
Får se om jag kanske hinner att skriva lite imorgon me.
Ha det bra tills vi hörs igen!
Jenny♥

Me ♥




Ljuslykta från CULT

Carbonara


Idag svängde jag ihop lite Carbonara & färsk Tortellini fylld med skinka. Blev mycket gott! Stekte lite Bacon också och hade till. Mumsigt och enkelt! Både pastan & Carbonaran hade jag köpt, så de skulle i stort sett bara värmas! Skönt att kunna "fuska" lite så här på en vardag tycker jag! =)

Kram, Jenny♥

Världens godaste naturgodis!

Detta är nog det godaste naturgodiset som finns! Jordgubbscrisp heter det och finns bland lösvikts naturgodiset!  Muuums!
Mmm! Detta måste vara det godaste Naturgodis som finns! Jordgubbscrisp heter det och finns som lösvikt bland naturgodiset! Gott & Nyttigt! (Lr nyttigare än vanligt godis iaf;)
Har ni inte smakat det får ni ta å göra de! =)

Gårdagen

Hejsan!
Igår var jag hos Ludde och "passade" honom en stund... skulle egentligen jobba natt, men blev några timmar på kvällen istället =) Roligt att få träffa Ludde! På nätterna sover han ju ändå mest :) Annars hände det inte så mkt igår... Handlade lite och så. Kylskåpet behövde lite påfyllning :) Skönt när man precis har handlat... nu har vi mat för iaf en vecka hemma. härligt! hehe


Jag gjorde en god kyckling sallad till lunch/middag... Snabbt ,enkelt & GOTT!



Sötnosen!


Glad liten sjukling!


ha de bra!
Puss Jenny♥

5 års kalas

Hej fina du!

Så vart det Lördag igen! Är det bara jag som tycker att tiden flyger fram? Redan en vecka in i Mars också! Våren brukar ju gå fort men inte såhär fort (om man nu kan räkna detta som vår?!) Idag visade Peter mig några Snödroppar som hade kommit upp i trädgården. Blev såå glad! Lika roligt varje år att se de allra första små dropparna :)

Idag har vi varit på kalas hos Peters systerson Elias som fyller 5 år på måndag. Stora pojken!! Elias är en riktig liten buspojk som alltid har glimten i ögat!
Det är ju väldigt roligt kalas, men ack så jobbigt det kan vara! Beror väl på att det var rätt många barn på kalaset. Blir sån hög ljudnivå.. Jag är inte riktigt van vid det!!  Menmen! Peters syster Anna hade bakat en jättefin tårta föreställandes en Pirat. Elias är heltokig i pirater. Den enda filmen som gäller nu är "Pippi på de sju haven" och nästan det enda han pratar om är "Jocke med kniven" och "Blodsvälte". Han är så rolig så lille Elias!


Jag, redo för kalas!


Elias med presenten från oss. Ett sjörövarskepp i lego med pirater å allt möjligt till.


Ludvig ville också leka pirat =)

Tårtan! Visst är den cool?? ;P


Efter kalaset orkade varken jag eller Peter laga mat, så det fick bli Kina! Inte helt fel. Idag tog vi "Supé för 2 pers". Då fick man varsin Vårrulle till förrätt. Till huvudrätt fick vi friterad kyckling, Biff med purjo, ris & Sötsursås. Till efterrätt fick vi Friterad banan m. glass. Och så köpte vi till varsin kaffe! Riktigt mumsigt! Tycker att det är så mysigt att gå ut å äta! Kostar ju inte så mkt heller, och så slipper man disken ;)


Dax för Kina!

Ha det bra!
Puss,
Jenny♥

Kringlor & Kaffebryggare

Hej på er kära vänner!
Nu sitter jag på mitt jobb och äter Djungelvrål! Älskar verkligen det! Följer nästan alltid med en liten påse hem från affären...Hihi..
Denna dagen har inte bjudit på så mktspännande saker. Jag har iofs bakat Kringlor för första gången i mitt liv. De blev supergoda om jag får säga de själv. Följde receptet som stod på Pärlsockerpaketet. Mycket enkelt och bra. Fast. Det var ju inte superenkelt att få till kringlorna... Blev lite konstig form på en del. Menmen. Smaken är ju ändå det som är viktigast , eller hur!? ;)
Sen har vår nya kaffebryggare från Bosch kommit idag också! Den verkar jättebra! Blev väldigt gott kaffe, och så är den snygg att titta på också :)


Här är en bild på kringlorna, samt ett kort på kakfatet som jag köpte igår :)



Och här är ett kort på kaffebryggaren.

Nej, nu ska jag ta och börja läsa en av böckerna som jag köpte igår. "Delat byte" som är skriven av Janet Evanovich.

Kram!
Jenny♥

Shopping & Nivå

Hej på er!
Åhh vad jag är glad att denna dagen är över! Jag har varit och gjort ett cellprov idag. Inte det roligaste, men skönt att de e över nu =)
Peter och jag har varit inne i Ronneby idag också och shoppat lite. Roligt :)



Köpte en ny BH på Kappahl. Den var helt sömfri och superskön!



3 Böcker hittade jag på Bokia också :) 2 av de hade min kompis hanna rekommenderat ( De 2 nedersta)


Gulligt litet kakfat från Mairo =)


Och så en liten vårblomma också =)



Igår var jag och träffade min sötnötter Hanna & Linda :) Vi åt god mat på Nivå, Nachos el grande till förrätt och till huvudrätt blev det oxfilé sandwitch. Riktigt gott!!
Linda bor i Norge så vi kan tyvärr inte träffas så ofta... Men till sommaren flyttar hon hem igen! Jippie!
Hanna och jag bor ca 7 mil från varandra, men försöker träffas så ofta vi kan :)
Hanna är den vän som jag verkligen kan prata om allt med.

Här kommer lite bilder från gårdagskvällen!

  
 
  

Det var allt för ikväll. Nu ska jag strax köra och hämta Peter efter hans jobb.
Ha det bra allihopa!!!
Jenny♥

Jennys Blogg

Välkommen till min blogg! En livsstilsblogg med en blandning av Inredning, Shopping, Matlagning, Recept, Bakning, Familj, Vänner och en massa bilder! Enjoy :)

RSS 2.0