Fix i sovrummet




Hej Hopp!
Så var det söndagskväll igen och imorgon är det en ny vecka...
Idag har vi varit i Hasselstad och firat Ellen som fyllt 10 år. Stora tjejen!!
Vi har även hunnit med att "pula" lite här hemma... Målat våra Byrås för sista gången... Så nu står de så fint inne i sovrummet =) Nu väntar jag bara på att knopparna som jag beställt ska komma med posten. Vi har även isolerat runt balkongdörren och satt upp foder där... Som vi också målade för sista gången idag!! Och så har vi äntligen fått upp rullgardinen ovanför balkongdörren också =) Jag har också satt upp en plastfilm i fönstret på toan här uppe... Så nu slipper grannarna att se in där! Haha! :P

Imorgon har vi inte så mkt planerat... Kanske åka in till Staun en sväng... (Om det nu inte blir nåt BB för oss) Men får se hur det blir =) Borde städa av lite här hemma känner jag... Jaja, man har att göra!!
Nu ska jag lägga mig och sova... Samla krafter!! Har iaf laddat upp med massa Kolhydrater idag! ;)

Ha det bäst!
Kramar♥

Bf imorgon!





Ojoj, ja imorgon är det då den 1a november! Så viktigt det datumet har varit de senaste månaderna... Men jag tror inte att hon kommer imorgon faktiskt... Tror det dröjer några dagar till! Men det gör inte mig något! Tror det beror på att jag ju faktiskt mår riktigt bra... Det är nog skillnad om man har massa besvär med graviditeten... Då kan jag tänka mig att man vill slippa! Men så länge jag är pigg och inte har massa problem så gör det inte mig nåt att vara gravid :) Känns som att det ju faktiskt borde finnas en anledning till om man nu går över tiden.. Bebis är väl inte redo helt enkelt! =) Men man har ju hört alla andra som varit gravida och säger -Vänta bara, i slutet är du trött på det... Och att det ska vara såååå hiiimlans tungt de sista veckorna... Men nää så känner jag inte alls faktiskt..... Inte än iaf :P

Nej, nu ropar min Älskling att kvällsmaten är klar!
Ha det bäst så får vi se när vi hörs härnäst ;)

Puss å kram på er

Gårdagen

Hej igen!
Igår besiktigade vi vår fiina lilla Pärla!! Och den gick igenom!! Såå skönt att ha två bilar igen!! Vad jag tycker om gamla Toyyan!!! <3 Bästa bilen! :P

Vi städade även ur lägenheten igår... Så nu är den klar för besiktning! På tisdag blir det. Nästan synd att flytta från den nu när den är så ren :P Tack Maria för hjälpen med städet!!!
Efter städet åkte vi bort till Peters Mormor som hade namnsdag igår.. Fikade lite och hade det mysigt... Selma åt massa Falukorv så får se hur hennes mage mår idag ;)
Sen blev det storhandling på Maxi... 1600 handlade vi för!! :O Tror aldrig jag har köpt mat för så mkt innan!!! Herregud... Men nu har vi iaf massa hemma och behöver inte åka iväg för att köpa på ett tag :P Och allt var iofs inte mat... köpte en Julstjärna på fot och en liten söt kula med belysning i... Åååh vad jag längtar till jul!!!
:D


Ha det bäst!
Kramar

Längtan


Sötaste lilla pyjamasen! Kolla in "fötterna" :P Dock rätt stor så hon får
nog bli några veckor innan den passar :)


Hej hopp!
Så var det lördag... Imorgon är det söndag..... och sen är det MÅNDAGEN DEN FÖRSTA NOVEMBER!!!
Inte klokt!! :O Tiden går så otroligt fort! Herregud! Jag önskar man visste när bebis kommer... Blir det inatt eller om 2 veckor??! På sätt och vis känns de som att det kan bli precis när som... Känns liksom som att allt är "färdigt" både med mig å bebis... Men samtidigt så kan det ju faktiskt lika gärna dröja drygt 2 veckor till... Bm sa sist att har det inte kommit gång till den 16e nov så blir jag inskickad till förlossning då... 16 November! Jättelänge tills dess ju!! Och bara en vecka och en dag innan min 25-års dag. Näh, tycker Lillan ska komma snart, iaf nån gång under nästa vecka... jag vill hinna planera min födelsedag lite!! Fira, eller inte fira, vara hemma, eller inte vara hemma... har inte alls orkat tänka så mkt på de än. Men får väl se hur pigg man är då, om man orkar med att ordna kalas.

Nej nu måste jag minsann sätta lite fart här hemma!
Ha en härlig helg!
PoK

28 oktober

Godkväll Godkväll!
Hoppas allt är bra med er! Här känns de fint allting =) Ingen bebis än... Men SNART!! Lilla Illbattingen i magen håller på å sparkas och grejar nu! Busa!! =)
Idag ahr jag haft en lugn dag.. Har mest varit hemma och skrotat runt. :) Igår var vi hos Barnmorskan igen för att kolla mina värden... Och mitt blodtryck hade gått ner lite grand... Inte till det helt normala, men en bit på vägen iaf. :) Skönt de! Magen hade växt också så det var skönt att höra... Och Barnmorskan tyckte att magen såg mkt "redo" ut :) Fick en tid inbokad den 4e nov... Men förhoppningsvis behöver vi inte komma då =)
Passade på att uträtta lite ärenden igår när jag ändå var i Rby... Var massa saker i badrumskåpet som var slut... Så de blev ny foundation, hårspray, torrschampo, ögonskugga mm... Skönt att fylla upp med lite =) Hittade världens sötaste lilla pyjamas till Lillan också... Lägger in kort på den imorrn om jag hinner =)
Imorgon ska vi besiktiga lilla Pärlan - Toyotan. Hoppas den går igenom!! sen ska vi städa klart i lägenheten me... Besiktning på tisdag!
Nu måste jag sova..
Ha det bäst!
Många kramar

Vecka fyrtio



Nattligt besök

Hej på er!
Ja inatt blev Peter och jag minsann lite uppskrämda!! Kl 04.15 ringer det på ytterdörren... Jag trodde först att jag drömde och Peter fattade inte ens vad det var som lät :P Man är ju lite trött så dags om man säger så!! Vi tittade ut genom vårt sovrumsfönster och såg då att de stod en bil på tomgång på gården... Och det ringde och ringde och ringde på dörren... Så Peter fick gå och öppna... jag vågade inte!!! :P Utanför stod tidningsbudet med en gammal gubbe... Tidningsbudet sa att gubben säger att han bor här.... Så då kopplade Peter fort att det var den gamla ägaren till huset... Han bor numera på ålderdomshemmet här i Boda och är lite dement/förvirrad... Så Peter tog in honom i huset och tidningsbudet körde iväg igen... Stackars "gubben" (som är 89 år) var rejält kall men annars pigg... Jag tog telefonen och ringde hem till mamma (som ju jobbar på ålderdomshemmet) för jag hade inte numret dit... Och de stackarna där hemma blev ju säkra på att det var dags för mig att föda!! Haha... Herregud sån cirkus :P Men mamma ringde ålderdomshemmet så de fick komma och hämta "gubben" Stackarn... Har riktigt ont i hjärtat för hans skull... Han skulle ju bara gå hem...  Vilken tur att han inte blev överkörd av alla timmerbilar som kör här förbi... Usch! Kunde gått illa! Och kallt var det ju också... 2.5 minusgrader... Tänk om han hade trillat någonstans här längst med vägen och blivit liggandes... UschUsch!
Var iaf trevligt att träffa den gamla ägaren... han verkade vara en riktigt go gubbe!!

Efter den natten fick de bli en lugn dag... Jag somnade inte om förren vid 7.30 typ... så jag var lite trött sen när jag vaknade vid 11... Och Peter är fortfarande inte bättre i sin förkylning... : /
Hoppas han mår bättre imorgon! Då är det dags för ett extra besök hos barnmorskan... ska kolla mitt blodtryck igen. Hoppas inte det har stigit! Sen ska vi städa klart i lägenheten me är det tänkt...

Så nu blir det sova för min del!
Ha det bäst!
Kramar

1 vecka till Bf





Idag är det ynka en vecka kvar till Bf!! Jag undrar så när det blir... Känns som att det kan bli precis när som nu! Men hon får komma när hon vill! Känner ingen direkt brådska, även om jag längtar såklart!! Är så himla nyfiken på vad det är för en liten filur som bott i min mage de här månaderna... Så nära, men ändå så långt bort! Ska bli så spännande att se hur hon ser ut, hur hon låter, vem hon är lik, ja vem hon är helt enkelt! En ny liten individ... Det är för mig viktigare än vad det är för kön. Är så trött på människor säger "Då är det ju inget spännande" när vi sagt att vi vet vad det är. Menar de verkligen att det är det viktigaste? Om det är en kille lr tjej? Sen förstår jag ju såklart att man kanske inte vill veta innan, det är ju individuellt! Men just det uttalandet irriterar mig! Det är år 2010 nu, vill man veta tycker jag att man har rätt till att göra det utan att människor ska ifrågasätta.
Just a thought. :)
Mmmm nu håller jag på och gör maränger.. Jättemaränger med Choklad. De är i ugnen nu... Ska bli gott till kaffet sen =) Funderar på vad jag ska göra med äggulorna som blev över bara... Ska kika runt efter tips tror jag minsann!

Ha de bäst!
KramKram

Pigg & Utvilad!



Åhhh så gott jag har sovit inatt!!! Såå underbart!! Har sovit i stort sett hela natten utan att vakna av att ha ont någonstans! Så nu känner jag mig riktigt pigg och utvilad! Tyvärr är min stackars älskling inte lika pigg :( Han fick åka hem från jobbet idag.. Förkyld å feber... Uscha! Hoppas att jag klarar mig från det!
Funderar på om jag kanske ska ta med Selma ut i trädgården och peta ner lite blomlökar i jorden... Sen har jag några hyllor som minsann ska upp på väggen idag! Har målat våra byrås som vi ska ha i sovrummet... Men frågan är om jag inte behöver måla de en gång till... Hmmm får kika på de sen när färgen har torkat!
Ha en bra dag och en bra start på veckan!
Kramar♥ 

Fredag, lördag, söndag

Hej på er!
Inte bloggat på nåra dagar.. Har inte hunnit/orkat...
I fredags hade vi besök av Elina, Ludde, Gabriel & Lena. Vi åt lite lunch ihop pch fikade... Och pojkarna busade såklart!! =) Skojskoj var det! Roligt med besök! På fredagskvällen tog vi oss en liten kvällspromenad och tittade inom mamma och pappa... Kollade lite på tv och så :)
Igår var vi iväg hela dagen.. Peter spelade match i Växjö på eftermiddagen så förmiddagen spenderades på stan :) Roligt! Var längesen jag var i Växjö och shoppade! Men vi köpte inte så mkt faktiskt... Doftspray från Yankee Candle, en varm och gosig kofta till mig (som jag kan knäppa!!!!!) och en liten söt Tax-tröja till bebben! Hihi! Kommer kanske kort på tröjan senare... Var en lila tröja med bild av en tax på och så står de "Long lasting friend" Awww Gull!!
Idag har jag inte haft en toppendag... Lr de började inatt med att jag vaknade 2 gånger av att jag mådde super-illa... Trodde jag behövde kräkas men de kom inget... Ont i magen hade jag också... Så jag sov väldigt oroligt hela natten... Och när jag vaknade på morgonen mådde jag fortfarande illa... Gick över lite när jag ätit frukost iaf... Men har känt av det hela dagen :( Så drygt! Hatar att må illa.
Så idag har det fått bli en rätt så lugn dag... Var en sväng i Lägenheten och städade lite mer... Men var tyvärr inte så himlans mkt jag orkade/kunde göra... Jag kan inte torka av hyllor som är högt upp för jag orkar inte kliva upp å ner på stolen, och jag kan inte torka hyllorna som är långt ner för jag orkar inte sitta på huk/knä... Stackars Peter får göra det mesta! Dammsuga orkade jag iaf göra lite. :)
Nu har jag en Kardemummakaka i ugnen... Provar ett nytt recept! Hoppas på att det blir gott :)
Ha det så bra så höres vi!
PoK

Mvc


Hej på er!
Idag har vi varit på ännu ett MVC-besök! Ääääntligen har Lillan fixerat sig!!! Så roligt!! SF-måttet var samma som sist, ca 35 cm, hjärtljuden låg mellan 120 och 130 slag/minut. Min vikt var 59.5. Vägde 48 på inskrivningen så jag har ju inte gått upp så värst mycket. Mitt blodtryck däremot låg lite för högt. Det brukar ligga på 110/60 men idag låg det på 130/80... Så jag fick lämna ett urinprov för att kolla efter äggviteämnen och jag hade lite "plus"... Så nästa vecka ska jag dit för en extra kontroll. Inget farligt, men de ville ha koll på det. Fast sen sa barnmorskan att vi fick se om det blir nåt besök nästa vecka... Bebis kanske redan har kommit då! Hjälp! Så spännande!! Inatt drömde jag att hon kom den 29e! Så nästa ferdag då om det var en sanndröm ;) På Viola-dagen :)

Här är jag och "lilla" magen!



Puss å kram på er!

Snööö



Detta vackra vinterlandskap mötte mig imorse när jag drog upp persiennerna! Såå mysigt!! Men kanske lite i tidigaste laget!! Nu måste man ju sätta på vinterdäcken me... :/ Går inte att ligga på Eringsbodavägarna utan det nu direkt!! Vi fick köra riktigt sakta när vi skulle till Rby... Och vem vet hur dags på dygnet vi kommer att få ge oss iväg till förlossningen!! :P

Puss å kram!

Onsdagsfunderingar

Hejsan!
Oj så trött jag är ikväll... Funderar på att lägga mig snart faktiskt... Vi har haft en rätt så lugn dag idag faktiskt... Lika så igår... Har hängt upp lite tavlor och så här hemma... Slipat och målat våra byrås som vi ska ha i sovrummet har vi me gjort... Ska målas en gång till imorrn, sen är de klara tror jag minsann! Jag har beställt nya knoppar till de också... Supersöta!  Ni får se kort sen :)

Imorgon ska vi till Barnmorskan igen. ska bli spännande att se om Lillan har fixerat sig än! Men de tvivlar jag på.. Tycker hon ligger minst lika högt upp som hon brukar... Har haft väldigt mkt uppstötningar nu i några dagar... Och mått illa mkt me... Lite jobbigt!! Vaknar en hel del på nätterna nu av uppstötningar/illamående...
 Annars tycker jag faktiskt att jag mår bättre nu än tidigare i graviditeten... Nu kan jag tom ta på mig strumpor och skor ståendes! Det gick ju inte för foglossningen innan. Fattar inte att graviditeten snart är över... Jag känner mig inte ens höggravid än!! Ska man inte bli större och tyngre än detta??!
Igår var jag och älskling på en llten promenad me... Och det gick bra! =) Men jag tror nog att det har varit bra att jag har varit så "aktiv" under graviditeten... Har ju målat och slipat och lagt golv och grejat :P Tror faktiskt inte att man mår bättre av att ligga på soffan å vila... Inte heela tiden iaf ;) Men det beror ju såklart på hur man mår!! Hade ju inte kunnat lägga golv när jag hade som ondast av foglossningen direkt! :P
Aja... Nog tjatat om detta!! Imorgon bär de som sagt av till Ronneby och BM-besök... Hoppas på att hinna med ett besök på Mairo också!! Fredag ska vi nog bara vara hemma och fixa tror jag.. På lördag ska vi till Växjö... Peter spelar match på eftermiddagen, så på förmiddagen tänkte vi ta en liten shoppingdag bara älskling och jag! Mysmys!!! Kanske sista shoppingturen på tu man hand på vääldigt länge!! På söndag tror jag att det bär av till en Antikaffär här i närheten... Är sugen på lite fina gamla spetsar! Så fint att sy på kuddar/lakan/dukar/kläder eller att ha till scrapbooking!! :) Är också ute efter gamla slitna Julgranskulor... Gärna i rosa/lila toner lr silvriga/vita... Så svårt att hitta!! Finns en del på tradera, men det är ju lite knepigt med frakt och så.. Vill ju få hem de hela!!
 
 


(Bild lånad från http://munkakvarn.blogg.se/)




http://www.tradera.com/item.mvc/viewitem/?auctionId=120148599




http://www.tradera.com/item.mvc/viewitem/?auctionId=120329993



http://www.tradera.com/item.mvc/viewitem/?auctionId=120005528



http://www.tradera.com/item.mvc/viewitem/?auctionId=120156928



Kram på er mina vänner!

14 dagar till Bf






Plock och don


God kväll på er!
Har ni haft en bra dag?? Hoppas det :)
Jag fattar inte vart dagen har tagit vägen... Tiden går så fort så jag hinner inte med!! Men iofs så har jag ju hunnit göra en hel del saker idag!
Jag har:
* Rensat bland massa gamla kort...
* Satt in korten i album... Har massa kort kvar dock, men inga fler album...
* Har packat upp flera kartonger med grejer...
* Plockat upp böcker i bokhyllan
* Satt i belysning i bokhyllan
* Satt belysning i Vitrinskåpet
* Dammsugit
* Lagat mat
* Hängt in kläder i garderoben
* Hängt upp gardinstång samt gardiner i sovrummet
* Haft besök av granntjejen Tindra
* Räfsat lite löv..

Hmmm ja det var väl det hela :)
Imorgon ska jag tvätta vår fina Ryamatta... den ska vara vit, men just nu ser den mest grå ut :P Sen hoppas jag att vi ska få upp lite hyllor på väggarna och kanske några tavlor också! Borde försöka hänga upp några lampor i taket också... Men det verkar så komplicerat!! Bara massa trådar och lustiga kopplingar här i huset... Inte alls som det brukar vara! Aja... Får se hur mkt vi hinner med =) Peter är iaf ledig hela denna veckan... så skönt!! Då hinner vi nog göra en del skulle jag tro =)

Ha det bäst vänner!
Kramar

Ödemåla

Hej på er!
I lördags åkte jag och mamma till min moster med familj i Ödemåla. (Ja det är lika öde som det låter ;)) Vi hade det riktigt trevligt! Mammas kusiner (Lena & Ann-Sofi) och deras mamma Barbro (min mammas ingifta faster) från Stockholm var nere och hälsade på. Roligt att träffas! Hela huset var fullt med folk... Barbro, Lena & Ann-Sofi, Anki, Lennarth, Sandra, Thomas & Annelie (tror jag hon hette), Tesse, Ossian & Cornelia, Morbror Kenneth, Morbror Jan- Eric & Marita, Morbror Stefan & Bettan och så jag & mamma... Hmmmm tror inte jag glömt nån!
Var jätteroligt att träffa alla! Blir ju inte så ofta. Mormor saknades dock tycker jag.
Här kommer lite kort!




Kramar♥

Sovrummet












God kväll på er!!
Har varit lite dålig på att blogga de senaste dagarna! Sorry!! Har verkligen haft fullt upp!! Nu är äntligen sovrummet klart... Eller klart är det iofs inte... Foder ska upp runt dörrarna, gardiner/rullgardiner ska upp, lampor ska upp osv... Men nu kan vi iaf sova där inne! Häärligt!! Är väldigt nöjd med tapeterna faktiskt... Riktiga "Jenny-tapeter" Älskar den blåa färgen... Vet inte vad man ska kalla den för egentligen? Den är ju mer åt det turkosa/gröna hållet... Men mörkare/dovare än turkost... Lite mer åt Petrolhållet kanske man kan säga. Svårt att få exakt nyans fångad på bild! Vita Magnolior är det på också iaf :)

Nej nu måste jag gå och lägga mig. Imorgon har vi en lång dag framför oss! Ska städa ur vår lägenhet.... Bläää!! :( Men skönt att få de ur världen.
Bloggar imorgon igen om jag hinner! =)
Ha det bäst!
Kramar





19 dagar kvar


Blivande mamman :)


God kväll på er!
Har er dag varit bra?? Min dag har varit mkt bra, men herregud så fort den har gått!! :O Visserligen sov vi länge idag... tror inte att vi gick upp förren halv 11 ungefär.. Sen blev det god frukost med ägg och äggmackor... Sen målade älskling väggarna i sovrummet... Blev mkt bra =) Sen var det dags för honom att köra till sitt möte.. :/ Och jag har grejat och donat här hemma.. Har byggt ihop skötbordet och bebisens Spjälsäng... Och så har jag fyllt upp med grejer i skötbordet.. Kläder, blöjor, tvättlappar, babypuder, nagelsax osvosv... Så nu känns det som att allt är klart faktiskt!! NU får bebis komma när hon vill!! :P Men det är ju ändå 19 dagar kvar till Bf så jag ska väl inte hoppas för mkt :P
Räfsat löv har jag gjort me idag förresten.... Phu... Roligt men rätt tungt!!
Nej nu ska jag ta mig en kvällsmacka och kolla på film :)
Ha det bäst vänner!
Kramar

Ikea

Hej på er!
Hoppas allt är bra! Idag har jag och Peter varit på Ikea.. I Kalmar för en gångs skull! Men njääh, nästa gång blir det gamla hederliga Älmhult istället.. Mycket bättre där tycker jag minsann! Mysigare att gå där å kika =) Men vi fick med oss en hel del grejer iaf :) SKojskoj! Allt från krokar till byrå tlll gardinstänger :P
Idag har även Peter hunnit med att måla i vårt sovrum! Så roligt att se det fula slitna sovrummet helt ändra skepnad! =) 
Ska lägga in " före och efter" bilder sen när det är klart!! =) Kaaanske på fredag!! :D
Imorgon ska sovrummet målas en gång till, garderoberna ska målas och golvlisterna ska också målas. Och så ska vi skruva ihop lite möbler också!! :D Sen ska Peter på möte och sen träna på kvällen så då blir jag o Selma hemma själva. Tror vi ska ta å kratta lite löv då. 
Nu är vi hemma hos mamma å pappa.. Peter kollar på fotboll... Holland-Sverige... Går visst inte så bra för Sverige.. Hehe..

Nej nu ska jag ta och krypa upp i soffan!
Puss å Kram

3 veckor till BF


 

Idag är det endast 3 veckor kvar till beräknad förlossning (Bf).
För att "fira" detta har jag tvättat och strykt alla bebiskläderna och bäddat i vaggan... ;) I vaggan sitter en liten apa från Jelly Cat och väntar på lillan :) Så söt så!
  


Ha det bäst!
Puss

Helgens flytt och idag

Hej på er!
Natten till idag sov vi för första gången här i huset och det gick bra faktiskt! Ändå sov vi i vardagsrummet! Har sängen här tills vårt "riktiga" sovrum blir klart... vilket det förhoppningsvis blir nu i veckan! :)
Imorgon tror jag att det blir en sväng till ikea om vi orkar... Har några grejer vi behöver köpa hem. Om det inte blir Ikea blir det nog till att fortsätta renovera sovrummet. Så vi har att göra iaf!! ;)
Idag har vi faktiskt inte renoverat alls... Och vi ställde inte ens väckarklockan imorse! Härligt att kunna sova tills man vaknar "av sig självt". Blev en skön skogspromenad på förmiddagen... Så vackert ute med alla fina löv!! Sen åkte Peter till Ronneby för att jobba med firman och sen träna... Så nu är jag själv hemma i huset... Har varit hos mamma å pappa innan idag och tvättat lite... Vi har ju tyvärr ingen tvättmaskin inkopplad än :/ Så tills den blir inkopplad fick vi låna mammas å pappas... Snällt!!! Annars får jag väl tvätta för hand :P Men det känns ju inte så frescht! Har strykt en hel del kläder med... Men fick avbryta efter en stund för jag fick såna himla förvärkar... Blev nästan lite orolig en stund!! Men efter lite vilande på soffan gick de över. Phu.

Här kommer lite bilder från helgens flytt!

 
Peter & John sliter!! Men det tar sig minsann!


 
Lite kartonger kvar att plocka upp.... Och lilla SöteSelma fram i Lastbilen!



Trädgården!


Nu tror jag att jag ska leta upp en bra film och titta på!
Hörs förhoppningsvis imorgon igen!
Puss å Kram!

Yesterday

God kväll!
Igår höll vi på och greja heela dagen.. Därför blev det inget inlägg! Vi hade både John & Maria till hjälp! Jättesnällt verkligen! Peter kan ju inte bära alla grejer själv direkt!!
En paus mitt på dagen hade vi iaf, firade Ulf som fyller år imorgon. Mycket trevligt med kalas! =) Men jag var vääldigt trött faktiskt! hihi...


Maria & jag i lilla lastbilen =)


Lite folk på Ulfs kalas


Hihi, trötta jag och Peters mormor Karin =)

Hade tänkt blogga lite mer, men internet är sååå segt!!
Bloggar nog imorrn igen!
Hoppas ni har haft en bra helg iaf!
Kramar <3

Packning

Hej på er!
Nu sitter jag hemma hos mamma o pappa och tar det lugnt. Idag har det varit full fart! Vi har packat och skruvat ner grejer från lägenheten.. Och så körde vi till huset sen... Där har vi packat upp, städat och grejat.... Peter har slipat och målat i vårt sovrum... Och John har hjälpt till med allt möjligt!! Vardagsrummet är klart för inflyttning nu! Så roligt! Så imorgon ska vi låna en lastbil av Peters farbror och flytta det mesta av de "stora" och tunga grejerna! Roligt!!
Lägenheten känns riktigt tom nu... :/ Känns inte som hemma längre faktiskt!!





Så här ser det ut i lägenheten nu... Massa flyttkartonger och kassar överallt!!

Nej nu blir de lite kvällsmat!
ha det bäst!
PoK

Omg!



24 dagar kvar bara!
Herregud!!

Sista natten i lägenheten

Ja inatt är det sista natten vi sover i vår lägenhet... Imorgon och ev lördag natt sover vi hos mamma o pappa och sen sover vi i huset... Oooohhh så spännande det är!! Och nervöst! Kommer sakna vår fina lilla lägenhet... :/ Men jag tror att vi kommer trivas bra i huset!! Just nu känns allt som kaos bara... Men det ska väl ordna sig! I dagsläget har vi ju inte ens ett sovrum... Men det ska väl hinnas klart under helgen hoppas jag! =)
Hela lägenheten är full med kartonger och kassar just nu.... Hehe... Ojoj... ska ta kort så ni får se! Imorrn!











Nu tror jag att jag ska lägga mig... Imorgon blir en låång dag!!
Ha det bäst!
PoK

Barnmorskebesök

God kväll!
Idag var det dags för ännu ett besök till Barnmorskan Carina. Hjärtat slog på bra och mitt SF-mått låg på 36, dvs precis där det ska =) Skönt att bebis växer som hon ska! Däremot är hon inte fixerad än den lilla busan!!
Och när Barnmorskan kände på magen blev hon osäker på om det verkligen var rumpan som var uppåt eller om det kanske var så att bebis ligger i "säte". Bebis ligger så högt upp, under/bakom mina revben så det gör det tydligen svårare att känna hur hon ligger. Så vi fick göra ett ultraljud  för att verkligen se hur hon låg... Men det var huvudet som var neråt!! Phuuu! Någon vändning känner jag ju inte att jag gärna vill vara med om precis! Hann bli lite nervös, men det var roligt att få se det lilla livet igen!!
När barnmorskan klämde och klämde på min mage blev Peter orolig för att det var två bebisar hon kände!!! hehe... de hade ju vart nåt!! Vilken surprise!! Men då hade jag nog varit liiiite större!!!
Men jag fattar inte hur bebis ligger faktiskt.. Hon ligger ju tydligen med huvudet neråt då iaf, men ibland känner jag rumpan uppe på höger sida av magen och ibland känner jag de små fötterna samt knäna där.... hur mkt kan hon egentligen flytta sig nu?? Känns som att det borde vara trångt... hmm...
Ikväll har hon varit superaktiv där inne i magen! Så roligt! Man riktigt ser hur hon drar fötterna/knäna mot min mage... *Mys* och hela magen förflyttar sig! och rätt som det är sticker det ut en liten "klump" - rumpan! Hihi! Myspys! Jisses vad jag kommer sakna det när graviditeten är över... Så tomt det lär kännas i magen... :/


När besöket var avklarat tog vi lite lunch på "Café & Matsal"  Pannbiff, potatis och gräddsås blev det... Mmmmums!!




Ha det bäst!
Kramar

Newbie









Måste säga att jag är grymt imponerad av KappAhls barnkläder! Slår både Lindex & HM med hästlängder! Jag tycker att det är så himla jobbigt med bebiskläder som har massa tryck och skumma mönster och färger... Typ Hello Kitty, Barbapappa, Nalle Puh osvosv Man ser ju knappt bebisen pågrund av alla mönster :P Fast de kan ju vara gulligt me såklart!!
Idag när jag var inne på KappAhl hittade jag så mkt fina kläder så jag fick lite ont i hjärtat... ;) Bland annat världens sötaste lilla gråa klänning... Men äh, man kan ju inte köpa allt bara för att det är fint!! Men det blev några grejer som fick följa med hem =) Ett par mysiga mjuka byxor, ett par supersöta strumpbyxor och en stickad sparkdräkt... såååå mysig!!
Imorgon är det dags för ett besök hos Barnmorskan igen. Ska bli spännande att se om Lillan kanske har fixerats än! Känns som att hon ligger så långt ner så längre ner kommer hon nog inte förren det är "dags"  ;) Och de senaste dagarna har jag haft en hel del förvärkar... Känns som att de kanske kan påverka? Jaja vad vet jag :)

Nu kom jag på att jag måste bädda sängen... Har tvättat påslakan & lakan... SUCK!

Ha det bäst så hörs vi nog imorgon igen!

PoK

Vecka 37



"Nu är det vanligt att känna förvärkar. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa sammandragningar ska inte göra ont. Ofta stiger nu känslan av spänning och förväntan ju närmare förlossningen du kommer.

Barnet är ca 35 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 3 kg. Nu betraktas barnet som fullgånget och är redo för sin resa till livet utanför livmodern. Får du värkar i denna vecka försöker man inte hindra förlossningen från att komma igång. Det finns forskning som tyder på att barnet själv producerar hormoner vilket signalerar att det är för trångt och det leder till start av värkar.

Under graviditetens större del har barnet förlitat sig på dig för att slippa infektioner, men under tiden har hon eller han också byggt upp sitt eget immunsystem. Efter födseln fortsätter detta att utvecklas och stärks även genom amning."

Pizzabullar



Hej!
Idag har jag bakat Pizzabullar! Åh vad jag älskar det!! Så himla käckt att ha i frysen och ta upp och värma när man är lite småhungrig (vilket jag är rätt ofta nu för tiden) ;)
Jag fyllde mina med Köttfärssås som blivit över från helgen, men man kan ju ha precis vad som helst i! Typ Skinka, ost, svamp osvosv...
Detta receptet gick jag efter idag:


Pizzabullar:
10 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
125 g mjukt smör (Jag tog flytande milda)
4 dl mjölk
1 ägg till pensling
Ev Oregano

1 Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
2 Klicka i smöret och fördela i mjölet. Tillsätt mjölken och arbeta ihop till en deg.
3 kavla ut degen på mjölat bakbord.
4 Fördela fyllningen.
5 Rulla ihop och skär i ca 25 bitar.
6 Ställ i pappersformar och pensla med uppvispat ägg. Strö ev över Oregano.
7 Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 15 min.


Prova! Riktigt mumsigt!

Kram på er!

Höstpromenad




Älskar dig ♥at!

Pul

Hejhopp!
Idag känns det som att vi har hunnit med mycket i huset!! Så roligt! =) Hela vårt sovrum är nu spacklat och redo för att slipas och sen målas/tapetseras. Sen är det rummet klart! :D Vardagsrummets tak är helt klart. Och Peter och John har målat väggarna i vardagsrummet. Så en strykning till, sen får de vara klart =) Sen är hela nedervåningen redo för att flyttas in i :)
Jag har mest pulat med lite "smågrejer" idag... Plockan in grejer i skåpen, tagit ner en spegelvägg, skruvat ner fula krokar, dammsugit osv.
Nu sitter jag och kikar lite på "Svenska New York fruar" Herregud så pinsamma de är! Ändå kan man inte låta bli att titta...
Imorgon tror jag att jag ska ta det lite lugnt... Känner att jag behöver det! Men lite "pulande" blir det nog ändå... Mkt som ska packas ner! Bara alla kläder.... ojojoj...

Ha det bäst mina vänner!
Många kramar

Sakta men säkert

Hejsanhoppsan!
Fy så trött jag är nu, dags för sängen kanske!!
Idag har jag varit i huset en sväng igen... Lillebror John var med mig och hjälpte till att bära in alla saker jag hade med mig... Hela bilen var full!! Vi målade även taket i vardagsrummet igen... så nu ska det bara strykas en gång till! Härligt! Jag målade elementen samt ett fönster idag igen... Tror inte att elementen behöver målas igen, men däremot fönstret.... Hmm... Får se vad min målar-mästare säger om det imorrn ;) Rollade 2 av väggarna i vardagsrummet också... Men det var nog lite väl tungt för mig faktiskt... Peter får nog ta å göra resten imorgon! Kändes inte riktigt bra att ta i så mkt... :/
Undrar vad jag ska hitta på i veckan för nått... hmm... Imorgon blir det ju huset hela dagen, tis, ons har jag inget planerat, torsdag är det dags för ett besök till Barnmorskan och sen åker vi till Boda igen och ska väl vara där hela helgen i stort sett! Vi har lånat en liten lastbil i helgen så då ska vi flytta alla stora möbler och grejer som inte får plats i bilen... Så vi kommer bara att sova här i vår lägenhet fram till torsdag!!! :O :O Sen kommer vi att bo i huset framöver! Skojskoj! Kan inte riktigt tänka mig det än bara!!


Nej nu ska jag lägga mig så jag orkar upp imorgon!
Ha det bäst fina ni!

Puss

Ferali

God kväll på er!
Nu är det alldeles strax dags för mig att zzzzova! Peter och jag åkte ut till Ferali innan... mmmm så gott det var! Jag tog "Husets planka" dvs Fläskfilé, bea-sås, pom. duchesse och grönsaker... Inte helt fel det :) Sen blev det kaffe efter :) Orkade ingen dessert faktiskt!!
När vi kom hem började jag greja och dona... Blev nog pigg av kaffet!! Har skruvat ner badrumsskåpet och röjt i allt som var där i, plockat ut alla grejer från golvskåpet i badrummet och så har jag skruvat ner massa krokar och grejer.. Och så har vi packat in det i bilen me =) Phuphu! Men skönt att slippa göra de ijorrn bitti... Jag orkar inte bära allt själv och Peter börjar ju jobba kl 8 imorrn.
Här kommer lite kort!


Jag, magen & Selmisbelmis! (V 35+4)


Blivande Fader Peter

 
Hittade mitt favvo-lipgloss när jag rensade!! Lite gammalt dock, är nog bäst att se om de 
går att få tag på ett nytt i samma färg... 


Nej nu blir de sängen!
Ha det toppen!

Kramar 

Vardagsrum och bak

Hej på er!
Hoppas ni har en härlig lördag!! Jag ahr just vaknat efter att ha sovit på soffan i 2 timmar ungeför... Himla skönt! Tror att man behöver sova mycket nu... Känner mig iaf mycket tröttare nu än jag gjort innan.
Trots att jag sovit så länge har jag iaf hunnit med att göra lite "nytta" Har bakat Vaniljbullar + några kanel... mmm så gott det är med bullar!! Sen har jag även bakat 2 limpor bröd.. Och så har jag gjort spagetti & köttfärssås till middag... Så dagen har spenderats i köket och i soffan :P Och så har jag varit en sväng på Maxi också... handlat till bebis... Blöjor, babyolja, tvättlappar, Sköljmedel för allergiska... Ska köpa tvättmedel för allergiska också... Tror inte att det är bra med de vanliga med massa parfym i..
Ja det var väl min dag det... Vad som händer nu ikväll får jag se... Kanske hänger på Peter och hans innebandykompisar till Ferali och äter lite gott.... Hmmm men då måste man ju svida om och sminka sig... Vet inte om jag orkar de :P Får se hur jag gör! ;)
Imorgon ska jag köra till huset hade jag tänkt... Tänkte lasta bilen full med flyttkartonger och ställa där... För nästa helg är det tänkt att vi ska flytta alla möbler och så... hur vi nu ska hinna det :S
Ska måla väggarna och taket i vardagsrummet imorgon tänkte jag. Andra strykningen. Tror de behövs 3 strykningar totalt. Blir väldigt fräscht med vitt på väggar och tak!




Golvlister, Fönster och Dörrfoder får vara brunt ett tag till :) Typ till sommaren lr nåt!

Vardagsrummet har verkligen varit roligt att göra iordning än så länge! Blir så himla stor skillnad av att bara måla vitt!! Vårt sovrum håller vi på med också såklart.. Peter har spacklat väggarna som ska slipas och målas. En vägg blir det tapet på :) Så det är ju lite kvar att göra :P men golven i sovrummen är klara iaf!

Nej nu ska jag ta å svida om, känns lockande med ferali-mat faktiskt! ;)

Pussss

Vaggan





I onsdags när vi kom till huset hade vi med oss den lilla vaggan... Peters mammas man Ulf har gjort den. Så himla söt! Så nu är det bäddat i vaggan. Jag har bäddat med ett gammalt påslakan med spetsdetalj på... Sen har vi filten med Mormorsrutor på också =) Myspys! Tänk att om bara några veckor kommer vårt lilla barn att ligga där och (förhoppningsvis) sova! Otroligt!
Vi har tänkt att ha vaggan inne i vårt sovrum så ska bebis få ha Spjälsängen i sitt rum. För tanken är ju faktiskt att bebis ska sova i sitt eget rum framöver :) Inte den första tiden kanske, men sen. Aja, får väl se hur de blir med det ;)

Ha det bäst!
PoK

1 månad till Bf







Ja idag är det exakt en månad kvar till Bf! Undra om hon kommer på bf-dagen eller när det blir.... Spännande!! Hoppas att man slipper gå över tiden för mkt... Fy så drygt! För min del får hon gärna komma när som nu :) Eller, jag vill ju iofs gärna hinna flytta in i huset först :P
Graviditeten har gått riktigt fort tycker jag och den har inte alls varit lika jobbig som jag trodde. De första månaderna var kanske inte jätteroliga... Mådde så himla illa hela dagarna ju... Men Åksjuketabletterna hjälpte verkligen! Phu! Tur det! Fick ju inte behålla någon mat alls där under några veckor. Men förutom illamående och lite foglossning har jag mått bra tycker jag! Just nu är det jobbigaste alla otäcka uppstötningar... Vaknar om nätterna och mår illa och har massa uppstötningar... Men igår fick jag en tablett av pappa mot uppstötningar och den hjälpte! Så idag har jag varit på Apoteket och köpt fler!
Känns också skönt att jag inte har samlat på mig massa vatten och gått upp massa i vikt... Känner mig fortfarande rätt så rörlig faktiskt... :)
Så sammanfattningsvis (så här långt) tycker jag allt att graviditeten har varit riktigt bra! Och jag skulle inte ha nåt emot att vara gravid ett halvår till om det inte hade varit för att man längtar så efter lilla bebisen! Har aldrig känt mig vackrare än jag gjort under de här månaderna =)


Puss å kram
Jenny

Jennys Blogg

Välkommen till min blogg! En livsstilsblogg med en blandning av Inredning, Shopping, Matlagning, Recept, Bakning, Familj, Vänner och en massa bilder! Enjoy :)

RSS 2.0