Bröllop

Ja idag är vi anmälda till min kusin Daniel & Gretas bröllop! Ser verkligen fram emot det!!
Ikväll har jag suttit och kikat runt lite på nätet efter lite inspiration på klänningar... Jag ska nog inte beställa nån... så svårt att veta hur de sitter på juh! Jag & Michaela får ta en dag framöver och köra ett butiksrace! :D
ska bli sååå roligt att få klä upp sig riktigt ordentligt :D Och måste hitta en fin klänning till Alice också! Hon är ju så liten så vi kan ju inte lämna henne hemma... Men hon fick följa me! =) Kommer nog gå bra hoppas jag! :P Blir hon otålig i kyrkan får ju en av oss gå ut med henne, är ju inte värre än så!

Här kommer lite bilder på klänningar som jag hittat på nätet och gillar.... Men kommer inte köpa nån av de... Bara lite inspiration =)









Där var några klänningar jag tyckte var fina.... Turkos/blå/petrol/lila/rosa är nog de färgerna jag är inne på.. Allra helst Turkost! Min absoluta favoritfärg!! :D Älskar ju klänningen jag hade på Johan & Johannas bröllop.... Men det är lite tveksamt om den fortfarande passar.... Sen är de ju inte så kul att ha en klänning som man redan använt!!

Sen hade jag velat ha någon vacker huvudbonad.... Hur ofta får man chansen att använda det?!








Såååå fint!

jaja, vi får väl se va de blir för nåt =)

Puss och god natt =)

Barnmat


Läst på lite om mat till Alice. Bra bok! =)



Här provar Alice Potatis för första gången :P Ser liiiite chockad ut!



NamNam!



Sötnosan!


Nu har Alice smakat:
*Havregröt
*Blåbärspuré
* Päron/Aprikospuré
*Potatis(mos)
*Potatis & Palsternackpuré
* Mangopuré

Hon verkar riktigt glad i "riktig" mat... Äter snabbt upp en hel portion gröt med lite fruktpuré och älskar potatismos! Potatis & palsternackpurén har hon bara smakat en gång... idag... och det var hon inte så glad för :P
Då var efterrätten - Mangopuré desto godare!

Gosigoset


Min lilla gosa och jag!
Tycker Alice bara är lik Peter nu för tiden :P Ser inte mig i henne alls längre :P Min lilla Sötnos!
Hennes tunika är bara liiiiite nerdregglad :P Dreggelmaja!!
Eller Jo förresten! Öronen är minsann lika mina :P Samma böj uppe :P haha! Alltid nåt ;)



Pusssssss

JagVillInteMotionera

Haha! Nostalgi! Hade denna låten i huvudet när jag vaknade imorse! Tänker på Vox Pop när jag hör den... Kommer ni ihåg det? 
Hittar tyvärr inte den "riktiga" videon till låten =( Menmen!

Martin Svensson - Jag vill inte motionera



God kväll

Hej på er!
Hoppas ni  har haft en bra dag! Jag tänkte faktiskt gå och lägga mig nu... Är såååå trött! Hoppas på att kunna sova bort förkylningen! Men det är lite bättre nu iaf :)
Hörs imorrn igen!
Kramar♥

Grattis Älskling



Grattis på namnsdagen Älskling!


we ♥ U!

Bus & Kärlek





God kväll på er!
Hoppas er dag varit bra =)
Jag började dagen med soooovmorgon! Åh så skönt =) Gick inte upp förren kl 12 typ :P hehe! Men de behövde jag faktiskt... Så himla trött nu av förkylningen!
Idag har inte hänt så mkt här hemma. Myst och busat med Alice såklart!
Mamma och Lukas tittade förbi en sväng också =) Skoj! Lukas blev så glad så! Vet inte om Selma blev riiiktigt lika glad :P
Åhhh Alice va så go innan idag... Hon satt i sin stol och åt och under tiden busade Selma på golvet nedanför... Och Alice tittade på Selma... och så skrattade hon till högt! Tror Alice kommer tycka (och tycker) himla mycket om Selma! Blir nog en djurvän skulle jag tro! Det värsta jag vet är barn som inte respekterar djur! Är ju såklart inte barnens fel utan föräldrarnas!

Puss å kram!

Orättvist

Idag somnade Linda som har bloggen "Linda småbarnsmamma med cancer" in... Usch så sorgligt... Har läst hennes blogg lite, men så sorgligt så jag har inte orkat följa den riktigt.



Bilden är lånad från Lindas sida http://lindaskriver.blogspot.com/
Tycker att ni ska gå in på hennes blogg och skänka en slant till Cancerfonden! Det ska jag göra.

R.I.P

Carbonara A' la Jenny

Idag gjorde jag Pasta Carbonara för första gången. Var för har jag inte gjort de tidigare???! Himlans gott ju! mycket godare än köpe...



Det här behöver du:

200 gram Spagetti
1 pkt bacon
1 liten gul lök
1 ägg
ca 0.5 dl grädde
Olivolja

Såhär gjorde jag:
Koka upp vattnet till pastan och häll i pastan o koka enl anvisning. Skär under tiden bacon i rätt små bitar och knaperstek i lite olivolja. I med finhackad gul lök och stek mjuk. Blanda ägg o grädde. salta o peppra.
När pastan kokat klart, häll av vattnet och blanda i ägg-grädd-blandnigen och i med bacon o lök.
Fäääärdigt!
Egentligen ska man ju ha Parmesanost i... men det har ju inte jag :P Och vid serveringen ska man ju gärna lägga på en rå äggula... Men de känns lite otäckt tycker jag så de skippade jag. :)


KramBanan

Potato-Lover

Hihi! Idag fick Alice smaka potatis för första gången. Jag mosade en kokt liten potatis och blandade med ersättning och en liten smörklick...
Och OJOJ va hon tyckte om det! De första 2 skedarna grimaserade hon lite, undrade väl va de va för nåt! Men sen åt hon upp allt på tallriken! Verkade verkligen gilla de =) Blev lite mat över så de ska hon få imorrn... får se om de går lika bra då :P är ju inte säkert.

Nej nu ska jag äta!
Puss

1-0 till mig





Min lilla Gumma! Idag vid nattningen satte jag på henne sovpåsen från Ikea... Har inte använt den innan.. Men nu sparkar hon av sig täcket heeela tiden! Trött på att springa och stoppa om henne hela tiden ;) Så då får de blir denna :P Alice blev inte jätteglad när hon försökte sparka av sig den :P hihihi! Gick inte så bra!
Mamma-Alice 1-0! ;)

Nu väntar jag på att min Älskling ska komma hem från jobbet. Då blir de lite kvällsmat och sen ska jag lägga mig. Är inte alls pigg idag heller. Suck.

Hoppas ni haft en bra måndag! =)=)
Puss å kram!

From Thailand


Denna underbara sommarklänning hade Michaela med sig från Thailand till Alice!
Såå himla söt! Tack så mycket Michaela♥


Hej på er!
Måndag idag då ja.... Och strålande solsken ute! Så underbart =)
Jag har varit ute en del idag och tagit vara på solen... Lukas har ju varit här en stund, så han och Selma har lekt med bollen... Jag har kastat och kastat till de... Vet inte vem som blev tröttaste... kanske jag ;)
Nu sover Alice sött i vagnen så jag ska passa på att ta en kopp kaffe och äta lite vaniljglass med varm hallonsås.
Ha en fin dag!
Många Kramar

Söndag

God kväll!
Så var denna helgen över.
Idag har jag inte mått alls bra... Är genomförkyld... Känns som att jag är det hela tiden...
Så idag har jag mest tagit de lugnt... Låg en stund på soffan uppe och tittade på film och åt glass och torkad frukt. Lille Lukas har ju varit här hos oss idag me! Skoj! Imorgon kommer han igen =)

Bilder:

Mys framför tvn



Mina Älsklingar! Lika som bär!


Lilla Sötnosan!


Tränar på att stå själv i soffan =)


Bus i blicken!


Lukas (som nästan smälter in i 70-tals mattan) väntar på "Lilltur"



Nu ska jag upp och lägga mig. Hoppas jag mår bättre imorgon!
Kram och God natt!

♥Lycka♥





Selma & Lukas har busat massor ute idag!
Glada hundar♥

Våffeldagen


(Bild lånad från Arla.se)



Hej på er!
Har ni ätit några Våfflor idag på "Våffeldagen"? Jag gjorde, för första gången smeten själv. Hörde att det är massa otäcka tillsatser i köpe-mixen. Och himlans lätt var det ju att göra en egen smet! Bara mjöl, vatten & vispad grädde.... Och så smör att smörja in våffeljärnet med. Gottigottgott! Mamma och Lukas gick så lämpligt förbi vårt hus just när jag skulle börja me smeten så de blev invinkade =)
Har varit ute i trädgården och grejjat idag igen... Jag lyckades med att ta sönder spaden som vi köpte i förrgår! Måste varit kass kvalitet på den. Va ju inte så dyr...

Hoppas ni har en bra kväll med massa fredags-mys!

Kramar♥

Vad kan detta vara för något?


Dessa små "knoppar" Har tittat upp i en av alla rabatter... Någon som vet vad det kan vara?
En bild till:




Puss!

Dagens



Idag visste jag inte riktigt va jag skulle äta till middag.. hade massa grejer i frysen men inget jag va sugen på direkt :P
Så jag tog lite grejer jag hade i kylen... Aubergine, Zuzzhini, morötter en halvgammal bit purjo, vitlök och fräste det i lite olivolja och smör... och sen klickade jag i lite creme fraiche... Himlans gott! Hade bara nudlar till.
Detta är nog den matlagning som jag tycker är allra roligast... Att bara improvisera och ta det man har hemma =) Är rätt dålig på att följa recept faktiskt :P

Puss på er!

Alice


BusBusBus





Toka!!


Mmmmmmm Havregröt med Blåbärspuré... Yummie :)


NamNamNam

Hej på er!
Idag har jag myst en massa med Alice (och Selma såklart) Alice har varit på toppenhumör hela dagen! Himla glad har hon varit... Och så har hon velat gosa me... Mysmys!
Vi har varit ute en del i trädgården och grejat... Jag har dragit ner massa löv å grenar ner i skogen... men det finns otroligt mkt kvar... bläää! Menmen! Fint blir det ju :)

Puss!

Min Tokunge


Hihi Mammas lilla Knasa♥

Såhär pigg var Alice när det var dags att ta på pyjamasen :P
Men hon somnade snabbt i vaggan iaf =) sussar sött nu.
Älskade lilla barn♥

Onsdag

God kväll i stugorna!
Har ni haft en bra dag?
Idag har jag varit på lönesamtal med min chef. Va väl rätt onödigt kan jag tycka... Trodde att jag skulle få veta vart jag kommer bli placerad när jag kommer tillbaka efter mammaledigheten... Men de fick jag ju inte veta...
Aja.... Jag är ju fastanställd i kommunen iaf... Så min lön kommer jag ju få... Men hade ju varit intressant att få veta vart man hamnar nånstans!
När vi var i Ronneby passadevi på att uträtta några ärender... Var på tippen och slängde lite skräp, köpte lite trädgårdsredskap och lite fröer... Bland annat till grönsakslandet :)

Nej nu vaknar min lilla gumma!

Ha det bra!
Puss

R I P







R I P Elizabeth Taylor
Född 27 februari 1932 i Hampstead, London, död 23 mars 2011 i Los Angeles

Cupcakes




Hej!
Här kommer receptet på Cupcakesen jag gjorde för några veckor sen =)

Ca 16 st

4 msk kakao
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpuver
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
100 gram smör
1½ dl socker
2 ägg
200 gram mörk choklad

Blanda ner kakaon i det heta vattnet och rör tills alla kakao är upplöst.
Blanda mjöl, bakpulver, salt o vaniljsocker i en skål.
Vispa smöret o socker mjukt, tillsätt äggen.
Häll i mjölblandningen och blanda väl.
Hacka chokladen och tillsätt den sist tillsammans med vattnet blandat me kakaon.
Häll smeten i formar och ställ in i ugnen på 175 grader i ca 20 min.

Moccafrosting
100 gram mjukt smör
1 paket florsocker
3 msk kakao
2 msk kallt starkt kaffe

Vispa smöret mjukt och tillsätt florsockret lite i taget.
Rör sedan i kakao och kaffe,
Spritsa eller klicka ut på dina Cupcakes!

Jag tog inte alls så mkt florsocker i som det står i receptet... Tycker att det blev bra ändå! Blir så hiskeligt sött om man tar ett helt paket... uscha! Tog bara så pass så det gick att spritsa...


Puss!

Vår-städning




Hejsan!
Idag har vi varit ute heela dagen och grejat... Vi gick ut vid 11 tiden och gick inte in igen förren vid 16.30 typ. Nu är jag heeelt slut! Blir tidig sänggång idag =)

Hoppas ni haft en bra dag!

Kramar

Saknar...











Åhhhh vad jag saknar min fina gravidmage! :( Blir avis när jag ser alla vackra gravida människor ute! Älskade verkligen att vara gravid... Men jag hade ju sån tur att jag inte hade så värst många krämpor... det värsta var ju illamåendet de första veckorna, men det gick ju över =)
Menmen! Jag är ju så himla lycklig över att ha min underbar lilla Alice här hos mig såklart!! Tänk att det var hon som låg i min mage.... Helt otroligt♥



Pussar

Se upp för Dårarna!



De här 2 dårarna va ute å sprang en runda nu! Haha!
Sötingar!



Puss

Upstairs





Så här blev det med taklampan på plats =) Åh va jag gillar den! Jag är ju tokig i snäckor så de e väl inte så konstigt kanske ;)
Snart ska jag ta plats i soffan hade jag tänkt! Tvn är på plats uppe också så ska nog sätta på en film och äta en kvällsmacka uppe =)
Ha de så bra!
Kramar

Kvällsmys!


Liten nakenfis myser med pappsen innan det är bad-dax =)



Nybadad, trött & gosig liten Tösabit.... Finns inget goare ♥


Gokväll!
Nu har jag precis nattat min lilla Sessa.... hon var så trött så! Somnade efter några minuters kamp bara ;)
Hoppas hon sover gott hela natten nu... De senaste nätterna har hon vaknat flera gånger... Så då får man upp å peta in nappen så brukar hon somna om... Sååå jobbigt när man är så himlans trött :P Menmen.. ska inte klaga! :)






Puss å kram!

Karlsnäs





Vackra Karlsnäs!!


Idag har vi varit i Karlsnäs och gått tipsrunda. Sååå härligt i det fina vädret! Tyvärr vann vi inget godis idag på Bingot.... Men får hoppas att vi hade lite rätt på tipset iaf... (Tror inte de iofs) Får väl se på onsdag i tidningen när den rätta "raden" visas :)
Anna & Ellen gick promenaden med oss =) Trevligt med lite sällskap!
Efteråt tog vi oss en kopp kaffe hos Peters Mormor =) Mysmys!

Nu tror jag att det är dags för att mata Alice!

Hoppas ni har en härlig söndag!
Kramar

Alice Cullen

Hejhej!
Nu har jag och Älskling nyss ätit en god kvällsmiddag med lite god Hallonpaj till dessert :) Riktigt fredagsmys! ;)  Alice ligger i vagnen och sover... har legat där i flera timmar nu!! Men jag har ju tagit av henne mössa, tossor å vantar å knäppt upp overallen... Annars blir de nog värmeslag! Idag har inte Alice varit helt på topp... Och när jag kikade i hennes mun innan förstod jag ju varför.... En tand till!! Och gissa vilken? Jooo den andra hörntanden! Min lilla vampyr!!! Kommer nog se roligt ut när båda hörntänderna växt ut helt :P Haha! Gullungen!
Tittade på "Så ska de låta" innan... Gillar verkligen Peter "Ronny" Settman..... hehe.... himla rolig! Däremot så klarar jag verkligen inte av Christer Sandelin.... Vilken jobbig människa! Är han påtänd eller? Usch!

Well,well! Får nog ta och bära upp min lilla vampyr till sin vagga :) Kan ju inte ligga i vagnen hela natten! :)

Ha det så bra!
Puss å kram

Unforgettable

Peter la över lite kort från sin mob till datorn innan idag... Bland annat de här korten:


Dags att åka in till Förlossningen! Va stor min mage var!
Liiiiiite blek va man me tycker jag allt :P
Inte så konstigt med tanke på att jag inte ätit eller sovit på flera dygn iofs!



I undersökningsrummet på förlossningen... Tycker att jag ser förvånansvärt pigg ut vilket jag verkligen inte var!
Jag har knappt nåt minne av detta alls... så trött var jag! Uscha! Får lite ont i magen bara av att tänka på det....



En av de första bilderna på Alice! Inne på vårt rum på förlossningen.



Helt utslagna! Ser ni så stor min mage fortf var?!



Alice! Vårt lilla ♥

Fredag!

Hej på er!
Fredag  -IGEN! Usch, det är riktigt skrämmande att tiden ska gå så här himla fort! Veckorna bara flyger iväg!
Idag har vi varit hemma hela familjen och fixat och donat lite... Vi har hängt upp å kopplat in 2 lampor... En i badrummet uppe och en uppe i hallen (Snäckskalslampan som jag visat kort på) Sen har jag målat lite också... Håller på å målar om 2 st hyllor som vi ska ha i badrummet uppe... Så idag fick de sig en strykning till med vit färg... Får bli minst en strykning till. Sen när jag ändå hade färgburken öppen å penseln i handen fortsatte jag med lite golvlister och trappräcket :)
Skåpen till badrummet uppe har jag förresten byggt ihop också så de är på plats! Så skönt med lite mer förvaring! Det behövdes verkligen!

Har varit ute och kikat på busken som såg ut att brinna på kortet... Och den har inte brunnit vad jag kan se :P Däremot så såg jag att det ser ut som att den brinner på TVÅ kort... Himla märkligt! Solen var ju inte framme igår så det kan ju inte vara någon typ reflex från den.... Hmmm.....


Trevlig helg på er!
Kramar♥

Brinnande buske?

När jag satt här och kollade igenom lite kort jag tagit idag fick jag syn på detta kortet:


HUH? Brinner de i busken?
Ska bli kul att se imorrn om de finns nån buske kvar ute :P



Gonatt!

Rosa Moln

Hej Hopp!
Usch vilket bakslag det blev idag när jag tittade ut och såg att det snöade! Usch så trist! Jag som är så himla sugen på vååååår! Men hoppas de blir bättre väder imorrn och till helgen!
Idag har det inte hänt så mycket här på Gäddegölsvägen! Peter började jobba kl 14 och innan han skulle åka passade jag på att köra till Holmsjö för att hämta ut ett paket... Köpte en liten "lekmatta" på tradera till Alice :) Ser ut som en fjäril och så är det lite olika grejer på den... typ nån blomma som prasslar, nåt som piper, en spegel osv.... Hihi Selma blev väldigt förvirrad när hon hörde att de pep från mattan... letade och letade efter nån leksak men hittade ju ingen... Så då började hon krafsa och försäkte gräva på mattan... Knashund! :P
Har gett Alice lite gröt idag igen.. Men hon gillar det verkligen inte! Igår och idag har hon spottat ut det så fort jag gett henne en sked! Ändå var hon lite hungrig idag när jag testade... Aja... Ska hålla mig till gröten veckan ut, sen får de väl bli att prova nåt annat :)


Alice sitter som en liten Prinsessa i sin fina stol :)
Stolen är ju verkligen värd de ynka 129:- som den kostade (+ brickan för 39:-)




Dynan är Gunilla Axéns "Moln" i rosa :)
När Alice blir större blir den nog en STOKKE "Tripp, Trapp" istället. :)

Ha det så bra!
Kramar

Skrattande Alice



En kort liten filmsnutt på en skrattandes Alice=) Hon har varit på topphumör både igår och idag! Pratar hela dagarna (så lagom kul kl 5 på morgonen;)) Mysmysmys! Så skönt att hon är glad igen lilla Stumpan!!


Hoppas ni har en bra dag!!
Kramisar

Mys hela dagen











HejHopp!
Idag har jag bara varit här hemma med mina tjejer!
Tog oss en liten promenad visserligen, men de va så kallt så vi vände :P
Jag hade på min vår-mössa å de räckte inte! burrrrburrrr!!

Längtar efter min vårjacka å Conversen nu! Hoppas de blir lite mer värme snart!!!!


Ha en trevlig onsdagskväll!

Pussa

Kassler & Grönsaksgratäng



Vackra och goda råvaror :)




Dagens middag blev himla god! Testade ett recept jag hittade i en tidning nyligen... Tyckte att det lät som nåt fär mian smaklökar :)
Här kommer receptet:

Ca 800g kassler
1-2 röda paprikor
1 squash
10 cm purjolök
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 dl soltorkade tomater
2 dl creme fraiche (jag tog det dubbla)
Riven ost
Olivolja till stekning
Salt & Peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva kasslern och bryn den i en het stekpanna (struntar nog jag i nästa gång).
Skär grönsakerna, löken och vitlöken i bitar och stek i några minuter i lite olivolja.
Krydda med salt o peppar.
Hacka tomterna och blanda ner. I med creme fraichen.
Varva kasslern med grönsaksröran i en ugnsfast form och strö över riven ost.
In i ugnen i ca 20 min.
Servera med ris.

Jag hade en aubergine hemma så den åkte med den me :) Lite basilika hade jag i också.

Riktigt mumsigt :) Prova!

Pussar

Soool






Hejhopp!
Idag har minsann solen varit framme.... himla roligt... men inte va de nån värme ute... burrr.....
Jag har varit i Ronneby och storhandlat idag.... På Willys. Alice fick vara hemma hos sin pappa och mysa =) Skönt att åka iväg själv en stund ibland!

Åhhh... Jag är så himla sugen på något... Men kan inte komma på på vad... Hmmm... ska ut till skafferiet och rota lite... se om jag hittar nåt gott :P

Hoppas ni haft en härlig tisdag! :)
Kramar♥

En Tanke....

Idag tänker jag lite extra på Ludvig som igår genomgick en stor och mycket långdragen operation.... Inte nog med det utan stackars Ludvig fick idag sövas och genomgå ännu en operation :(
Tänker på Ludvig och hans familj♥

You’re the words and I’m your favourite tune

......"My intuition tells me you’re the one forever
I can see my self in bed with you when I am sixty-two
Ooh, when you look at me I feel so god damn free

Oh my god, oh my god
It’s a wonderful surprise
I’m in love, I’m in love
And I cannot get enough
Ooh la la, ooh la la
Don’t ever want this to be over......"



Borde verkligen ha vunnit!!! (The Moniker)


Matsedel



Idag har jag varit duktig och gjort en vecko-matsedel! Ska handla imorgon så de e de ju rätt bra att veta va man ska handla :)
Men det kan ju bli lite ändrat :)



Pussar!

Piggelin








Ikväll har min lilla Stumpa varit riktigt pigg!
Sååå häärligt att se henne le och höra henne skratta igen :)
Lilla Tösen!




Hoppas ni haft en bra dag! Nu ska jag minsann lägga mig :)
Nattinatti!

Saknar

....Fina lille Sigge-pigge
:(




Fick syn på Alices söta lilla tröja som de står "Long lasting friend" på med en bild på en Tax och kom såklart genast att tänka på Sigge.... Världens goaste var han.... Saknar honom enormt mycket.... Kan dock fortf inte fatta...
Menmen... Han fick ett rätt kort liv, men jag vet att han hade ett bra liv och var lycklig in i det sista.

Antilop



Idag har Alice "invigt" sin sprillans nya matstol "Antilop" från Ikea... Tror nog att hon gillade den! Hon blev väldigt fascinerav av att hon kunde se så mkt! Tittade sig storögt runt omkring. Passade även på att bita lite på sina fina leksaker :P Kli i tänderna!!
Har tyvärr inte fått hem sittdynan som jag har beställt utan en liten kudde fick agera dyna så länge  :)
Hoppas på att den riktiga dynan kommer med posten imorgon =)=)
Lillan har för övrigt varit väldans trött idag... Har mest sovit hela dagen... Så även nu.. Ligger i sin vagn i hallen. Gos :) Hoppas hon vaknar snart! =)

Puss å kram!

Till Alice


Klänning & kortbyxa som jag hittade i Stan sist




Samt ett sött litet förkläde :)


Vårtecken


Söta små Snödroppar har tittat fram i min ena rabatt.


Lika så Vintergäck.


Hittade även dessa små knoppar... Vet inte vad det är faktiskt... Ser ut lite som Primula...
Får se om jag kan klura ut vad det är sen när de blommar =)


PoK

Hallen uppe

Hej på er!
Idag har jag fixat lite i hallen uppe... Satt upp gardinstång och hängt upp gardiner... Är fortfarande en del kvar att göra innan det är klart... Taklampa ska upp, lister ska spikas, skötbordet ska flyttas, tvn ska upp, fönstret ska målas klart och räcket vid trappen ska målas igen... Men man ser allt redan vilket stor skillnad det blir......

Så här såg de ut när vi flyttade in:


Furu,furu,furu (bör uttalas som Simon i "Simon & Thomas" uttalar det) ;) plus ful heltäckningsmatta.

Och idag ser det ut så här:


Tänk va nytt golv, lite vit färg och en turkos fondvägg kan göra!! Ändå har vi ju inte kostat på rummet så mkt...
Billigt golv, billig vit väggfärg, billig soffa, gammalt soffbord osv!
Men det som gjort mest skillnad tror jag är taket som nu är vitt...



Ny lampa som jag köpte i en liten inredningsbutik i Mölndal och gardiner "Alvine Fläta" från Ikea som jag fått av snällaste Hanna! Tack så mycket gumman


Puss på er

Inbjudan



När vi kom hem från Mölndal låg denna inbjudan och väntade på oss! Så roligt! Vilken ära att få vara med på Kusin Daniels & Gretas bröllop!
Vi måste klura lite på hur vi ska göra med Alice bara... Bröllopet äger ju rum uppe i Värmland... Så det kommer nog få bli 2 övernattningar... Tycker allt att Alice är lite för liten för att lämnas bort så länge... men vi får klura lite =) Ett alternativ är ju att bara jag åker... Men det är ju tråkigt!
Aja, det kommer nog att lösa sig! Ser verkligen fram emot bröllopet!



PoK

Love.

Lördagsbesök




Hej!
Idag har vi haft besök av Alices farmor och faster Maria :)
Vi åt lite lunch och fikade... Mer hann vi inte med denna gången ... Tiden går så himla fort!!
Trevligt hann vi ha det iaf =)
Till lunch åt vi lite pasta och kycklinggryta typ... och till fikat hade jag bakat en kladdkaka som jag "pimpat" med lite kristyr... Blev inte så fint dock :P hehe!


Pussa

Några dagar hemifrån

Hejsan!
Igår kom vi hem från vår lilla tripp till Mölndal. Har hälsat på min Faster Kerstin. :) Så roligt att komma hemifrån lite! Tyvärr har inte Alice mått så bra alls... Tänderna som spökar... Ontontont har hon och feber till och från. Dumma hörntand! Hoppas att det går över snart!
Vi gjorde inte direkt något spec nu när vi var iväg... Hann iaf träffa min andra faster, Karin en liten stund.... Ett besök på Ikea hann vi med också... Annars var vi mest hemma hos Faster Kerstin och åt god mat ;)

Här kommer lite kort:







Tack snälla Faster för att vi fick komma =)




Puss!

Mys-dag!










Idag har Hanna & Alexander varit hos oss! Vi har haft en jättemysig dag! Ätit, busat, myst, promenerat osv :) Tiden går alldeles för fort bara!!! :/ Men vi får ses snart igen!


Kommer vara lite upptagen nu fram till helgen... Men jag hör av mig så fort jag hinner =)

Pussar♥

Första tanden!

Inte konstigt att min lilla gumma har haft feber och varit ledsen!! Inte var det en förkylning inte!! Första tanden har kommit!! Och det ser ut om att ännu en är på väg att spricka fram... Snuffsan!
Jag trodde att barn alltid får framtänderna först? Men Alice har fått sin ena "vampyrtand" först :P

Idag har jag varit inne i stan och lunchat med Linda... Mysmys!! Shopade även lite grann.... Gissa till vem?! Alice såklart :)
Hittade ett supergulligt litet förkläde inne på Åhléns... Perfekt när hon ska hjälpa mamma att baka framöver :P
Sen hittade jag en fin liten sommarklänning med tillhörande byxor... Till Midsommar kanske! En liten jeansdress blev det också =) Lägger kanske upp kort imorgon. Nu blir det sängen!
Puss!

Snuttan


Stackars mammas lilla Älskling :(


Hoppas hon mår bättre imorgon!!!


Puss!

Hallonpaj

Gjorde lite Hallonpaj ikväll också. Invigde mina nya formar från IB Laursen :) Blev riktigt gott..
La lite hallon i botten och smulade över lite smuldeg :) Och serverade med en kula vaniljglass. Mumsmums =)




Auberginelasagne

Hejhopp!

Idag lagade jag Auberginelasagne till middag... Blev himla gott faktiskt!
Jätte enkelt att göra...
Gör en sats Köttfärssås... Rätt så fast konsistens...
Skiva auberginer på längden och lägg i en ugnsform och varva med köttfärssåsen... Avsluta med ett rejält lager Mozzarella överst =)
In i ugnen på 200 grader i ca 40 min.
Klart! =)



Är godare än de ser ut att vara!! :P



Puss

Go Karo!

Idag spelar Peter sin sista innebandymatch för denna säsongen och vem vet, kanske den sista i hans karriär också!
Idag måste de vinna eller spela oavgjort för att hålla sig kvar i serien...
Om Karo åker ner en div har Peter lovat att åka Vasaloppet nästa år! :D Haha, han som aldrig stått på ett par skidor :P
Alice & jag får hejja hemifrån idag iaf... Åker inte iväg med henne nu när hon har feber...



Hejaheja!

Alice 4 månader


Vår underbara lilla Älskling!


Stackars Alice mår tyvärr inte så bra idag på sin 4-månaders dag.. Inatt har hon haft feber... Var som en liten kamin stackaren! Fick en alvedon framåt morgonen så sen mådde hon lite bättre iaf... Nu ligger hon bredvid mig och sussar sött. Hoppas hon kan sova mycket idag och vila bort det!

Hoppas ni har en härlig söndag! Underbart väder ute juh!

Puss & Kram

Favoriterna

Mina favoriter i finalen i Melodifestivalen:



Nicke Borg -  Leaving Home



The Moniker - Oh My God



Sen måste jag ju såklart hejja på Playtones iom att jag bott i Kallinge :D


PoK

Busfrö









Idag har jag passat lille busen Lukas. Herregud vilken energi!! Mer jobb med en valp än med bebis ;)
Men så himla go är han! Lille gubben! Så skoj att passa honom! (Tycker spec Selma;))




Jag? Busig??





Puss

HejjaHejja


The Moniker



Pernilla Andersson


Mina favoriter ikväll! Jobbigt att bara en av de går vidare till finalen...
Men tror nog att det blir Pernilla faktiskt =)


Pöss


Uppdatering:
Åh så roligt att The Monkier gick vidare! Men tycker allt att Pernilla Andersson kunde gått vidare istället för Sara Varga. Menmen!!

Nattinatti

Chokladfondant



Jag serverade min Fondant med Hallon & Passionsfrukt.


Mmmmmmmums!!! Detta hade jag till kaffet idag när mamma och pappa var här.


Här kommer receptet:

100 gram 
150 gram 
2 st 
1 st 
0,5 dl 

Duktiga tjejen



Idag vände sig Lillan om från mage till rygg! Inte så förvånande för hon tycker INTE om att ligga på mage :P Så frågan är om hon någonsin kommer vända sig från rygg till mage ;)
Första vändningen hon gjorde gick dock inte så bra... Stackarn vände sig med sån fart att hon slog huvudet rätt i golvet! AjAjAj.... Sååå ledsen blev hon! Men de gick fort över =) Nu vänder hon sig om direkt varje gång vi lägger henne på magen :P

Hoppas ni haft en bra fredagskväll!
Min Älskling som skulle sovit i Ronneby inatt kom hem och överraskade oss :D Roligt!!

Ha en trevlig helg!
Pussar

Finaste tjejerna♥








Mina underbara tjejer! De verkar tycka mycket om varandra! Älskar att ligga brevid varandra och mysa :)
Igår fick Alice syn på Selma när hon låg på soffan, så hon sträckte ut sin lilla hand mot Selma och Selma kom fram och slickade på den! Vilken syskonkärlek♥
Lilla Alice har sovit mkt idag... Tror hon är trött efter gårdagens farande :) Men hon har ändå varit på topp-humör! Gosan!


Puss

Selma


Hihi, Sötaste Selma!!

Smakprov



Idag har Alice smakat gröt igen och det gick mycket bättre än sist :)
Idag smackade hon och svalde ner mer =) Verkade gilla det! :)

Puss

Alice & Karin

Kort från igår!





Mys med Karin!


Lämnade den fina Dopklänningen hos Karin som ska brodera in Alice´s namn :)



Och ett kort på Alice i den underbara dopklänningen!



Kramar!

Ops

Kom visst inte i säng tidigt idag heller!! Suck!


Puss och god natt!

BVC

Hej på er!
Fyyy så trött jag är nu... Idag har vi varit iväg i stort sett hela dagen... BVC med Alice, ÖB, Lidl, Maxi och sen ett besök hos Peters Mormor.
Alice hade växt på bra sen sist... Nu väger hon 6520 gram och är 62 cm lång! så 2 cm på en månad har hon växt. Inte dåligt! Sen pratade Maggan (Dsk) lite om mat och sånt.. Vad som är bra att börja med och så.. Sa att det är bra att börja lite smått nu när Alice är 4 månader så hon får vänja sig vid andra smaker och konsistenser :) Spännande! Tänkte ge Alice Havregröt nu i nån vecka och sen börja med lite mosad potatis blandat med ersättning. =) skoj!
Nästa gång vi ska till BVC är det dags för ännu en vaccination :( Samma som hon fick sist.... :/

Nej nu är det dags för sängen!
Ha det så bra!
Många Kramar

En dag i Karsbo

God kväll!
Idag har jag och Alice varit hos Hanna & Alexander i Karsbo! Vilken mysig dag vi har haft! När vi kom dit bjöd Hanna på lite "frukost" eller Lunch kanske är mer passande att säga... :P Alice fick ett jättefint paket innehållandes ett supergulligt smyckeskrin! Tack så hemskt mkt!! Sen blev det fika... Hanna hade bakat en supergod Kladdkaka med en glasyr på... Hemskt gott! Efter den goda kakan la vi våra små älsklingar i deras vagnar och gick en promenad. Hääärligt! Väl hemma igen började vi med middagen... Färsfyllda Auberginer med Bulgur och sallad till... Åh så gott! =)=) När vi satt och åt middagen flög Hanna upp och skrek (skrämde typ ihjäl mig) Då sprang de en Lokatt utanför huset! Cooolt! Jag hann dock bara se bakänden :P
Här kommer lite kort från dagen!


Kladdkakan & Auberginerna!




BEBISMYYYYS:






Paketen... Smyckeskrinet till Alice å Hanna fick en blomma, persikocider å ett kort av oss :P


Finaste Hanna & jag :) Gamla Morsorna :P


Tack för idag



Pussar!

I trappen



I trappen har jag satt in några svartvita inramade foton :)





Älskar att inreda med fotografier... ett så himla lätt sätt att få det personligt och mysigt =)
Skulle gärna tapetsera väggarna med fotografier :P Såg att Fuji har halva priset på förstoringar just nu... Så får kanske passa på och framkalla några fina kort =)

Ha en trevlig kväll!
Puss på er alla söta!

Renbäddat

Hej på er!
Idag har jag inte hunnit med att göra så värst mycket nytta direkt... Men har iaf hunnit med att bädda rent i både vår säng, Alices vagga samt i Alices spjälsäng :)
Myspys med renbäddat!
Så här fint blev det i Alices vagga


Nytt påslakanset köpt på Babyproffsen. Kanin fått av Mormor på BB,
och Apa från Jelly Cat från mig & Peter :)


Gravidbild på väggen som bästa Martin tagit! Mobil från IKEA.


Puss

Premiär!

Idag har Alice provat på att äta gröt för första gången! Hon verkar vara lite skeptisk till det :P Men hon gapade bra och svalde ner det mesta... En del petade hon ut med tungan :P
Vi började med Havregröt utan någon smaksättning... :)


Fina tallriken med lock som Alice fick av Faster Elina m fam i doppresent :)


Glad tös!


Mer intressant att flörta med pappsen :P


Dags att smaka!


Hmmmm... Vad var nu detta för nåt?!



Pussa

Jennys Blogg

Välkommen till min blogg! En livsstilsblogg med en blandning av Inredning, Shopping, Matlagning, Recept, Bakning, Familj, Vänner och en massa bilder! Enjoy :)

RSS 2.0