Övernattningsgäster



Ellen, Tindra & Alice



Lilla Busan!



Lille Edvin!


Såå söt!!


Selma & Edvin låg och mös på Alices lekmatta :)


Alice kollade läget!


Hej på er!
Igår kom Tindra och Ellen hit och sov över tills idag! =) Skojskoj! Mycket fnissande blev det minsann ;)
Idag har vi hunnit med lite allt möjligt.... promenerat, lekt med Alice, bakat biskvier och lite så =) Sen kom Anna & Edvin för att hämta Ellen och fikade lite med oss också =) skoj!
Nu är jag jättetrött... så ska snart ta och lägga mig!
Hoppas allt är bra med er!
kramar 

Look-A-Like


Hihi, jag tycker mig kunna se lite likheter mellan mig i min nya frisyr och Anna Wintour- chefredaktören på brittiska Vogue (Anna Wintour sägs ju vara den som filmen Djävulen bär Prada handlar om och nu menar jag den elaka chefsredaktören)


Anna Wintour??


Jenny??

Haha! ;)

Kalas för Ellen




Goddagens!
Idag har jag & Alice (Peter jobbar) varit på kalas för Ellen som fyllt år :)
Hade det mycket trevligt =) Alice var dock riktigt trött så hon var väldigt mammig.. Men lite lekte hon med sina kusiner iaf =)
Nu är det jag som är blixtertrött minsann!
Ska se om jag inte kan lägga mig lite i soffan och vila medans Alice tittar på Teletubbies =) Men snart är det läggdags för lilla damen!
Hoppas att er dag har varit bra!
Kramar

Före & Efter

Före:



Efter:





Så blev håret! Än så länge saknar jag mitt långa hår faktiskt... Kommer nog ta ett tag att vänja sig vid denna nya frisyren... Men det är ju himla skönt att blivit av med de slitna topparna, och skönt att få lite volym!
Sen är håret slingat i två färger också... En rätt mörkt brun och en ljusare blond. Blev bra =)

Nu ska jag & Alice strax köra iväg på kalas :)
Ha en bra lördag!
Kramar

Just det ja!

Idag fick vi besked om att Alice har fått dagisplats på "Myggan" här i Eringsboda! Så skönt!

kram och puss!

God förmiddag!

Hej på er!
Idag är det fredag igen! Härlig dag tycker jag. Spelar ingen roll att man är hemma alla dagar i veckan, fredagen är ändå speciell :)
Idag är tom Peter heeeelt ledig! Härligt! Sovmorgon fick vi av Alice också... Hon vaknade halv åtta, men vi låg kvar i sängen och mös till klockan var nästan nio! Det händer inte varje dag kan jag säga!
Nu är det snart dags för Alices "förmiddagslur" egentligen brukar hon somna vid 10-tiden men eftersom det blev lite sovmorgon så är hon ju fortfarande pigg =) Kanske att det räcker med en sovning idag på dagen!
Tror att jag ska försöka återuppta dammsugningen jag påbörjade för en stund sen... dammsög hallen och helt plötsligt la dammsugaren av... Överhettad kanske?! Så ska prova och se om den går att starta igen...

Oh just det ja!
Idag ska jag ju klippa mig och slinga håret! Skoooj!
Ni kommer kanske få se bilder på det sen ;)
Ha en bra dag!
Puss!

Ääääntligen!

På fredag ska jag äääääntligen klippa och färga håret :D Det var verkligen hur längesen som helst som jag gjorde nåt med håret, så det är verkligen välbehövligt!!! Har lite olika funderingar på hur jag vill ha det... Humhum... Får väl se hur det blir =)

Kanske nåt sånt här...


Kramar

Morgonmys


Alice är fullt koncentrerad!


Nu på mornarna har Alice fått in en ny rutin... Direkt när vi kommer ner vill hon titta på Teletubbies på tvn... Sen efter det blir det gröt till frukost. Hon är inte alls så hungrig på mornarna längre... Kanske brås på sin mamma? :P

Kram!

Rolig leverans! ;D






Idag kom en rolig leverans på posten! Nämligen massor saker till Alices Ett-års-kalas! :D Ballonger, ballongpump, girlang osv :)
Riktigt längtar till hennes kalas nu!! :D
Allt är beställt från Barnkalaset.se och jag har bara gott att säga om de! Fina produkter och snabb leverans! Me like!

Hoppas ni har haft en bra dag♥
Kram & Puss

God kväll!

Hej på er!
Hoppas att ni har haft en bra dag! Här hemma har det inte hänt mkt! Alice jag & Selma har varit själva hela dagen. Har tagit tag i projektet att klippa Selma! Phuuuu! Är inte riktigt klar än.. Har ben och tassar kvar... Får göra klart stackars Selma imorgon =)

Nej fyy va trött jag är!
Orkar faktiskt inte skriva mer!

Kram på er!

Lördagskvällen



Jag hade på mig min nya klänning som jag trivdes himla bra i!


Jag ser inte alls galen ut va?!



Finaste lilla Alice och jag :)



Trött liten Alice hemma hos Chrille & Josefine


Desserten!


Chrille & Josefine!

Vi hade en riktigt rolig och mysig kväll hemma hos Chrille & Josefine igår. Vi blev bjudna på jättegod mat. Till middag blev det en supergod gryta med räkor, champinjoner och paprika.. Namnam! Och till efterrätt blev det en vitchokladkladdkaka :D Ljuvligt gott! Vi drack även lite gott vin =) Inte Peter då för han körde!
Alice smakade också all mat... Dock var hon så trött så hon orkade inte äta så mkt. Så vid 19.30 somnade vi Alice i C & Js säng.. Det gick bra faktiskt! Sen väckte vi Alice när vi skulle köra hem vid 23-tiden och så sov hon lite till och från i bilen... Sen somnade hon om hemma igen och sov till 8- 8.30 idag. Så lite sovmorgon blev det ju! Peter gick tom ner med Alice när hon vaknade så jag fick sova till nästan 10.30... Hääärligt :D


Tack C & J för en rolig kväll! Nu får det minsann inte dröja lika länge till nästa "träff"!


KramKram

Awww





Alice har fått sin första tid till tandläkaren!! Spännande! Dock lite märkligt att det blir i Rödeby... Tror jag ska ändra det till Kallinge kanske..

Alice & Tindra



En bild från igår när Tindra var och hälsade på. Myspys!

Köttfärspaj




När Emma var här och hälsade på gjorde jag en köttfärspaj som faktiskt blev supergod! Dagen innan hade vi spagetti och köttfärssås och det blev jättemycket köttfärssås över som jag såklart ville ta till vara på:P
Så jag gjorde ett grundrecept på pajbotten (3½-4 dl mjöl, ½ dl mjölk, 1 dl olja, 1/4 tesked salt, tryck ut i form, förgrädda i ca 15 min i 250 grader)
Sen la jag i majs och hackad röd paprika i botten, klickade ut köttfärssås över och sen slog jag över äggstanning (2 ägg, 1 dl mjök, 1 dl grädde, salt, peppar, paprikapulver)
Slog det över köttfärssåsen och så tog jag mozzarellaost över :) sen in i ugnen (ca 200 grader) tills det blev fin färg. Serverade med en god sallad och lite dressing!
Namnam =)

Kramar

Iväg på middag!




Nu bär det av till Växjö. Ska hälsa på Chrille och Josefine. Ska bli jättekul =)
Ha en trevlig lördag!
Kramar

Bäst i idol

...Iallafall igår!




Bättre än originalet gjort av Beyoncé! Tycker att hon skriker lite väl mkt =) hihi!

Tycker allt...

... Att det står Jenny på den här otroligt vackra stjärnan :P



Finns att köpa online HÄR

KramKram

Fredagsbesök

Hejsan!
Idag har finaste Emma varit här och hälsat på mig, Alice & Selma :) Hon kom vid halv 12-12 och åkte vid 17-tiden.. Vi hann med lite allt möjligt. Promenad, lunch, fika, bus med båda tjejerna osv :) Alice är himlans glad för Emma! Tror jag det!
Idag fick jag "hälsa" på lilla bebisen som Emma har i magen... Bebis sparkade och buffade så jag la handen på magen och hälsade lite på den.... Så himlans mysigt! Jag kan sakna att känna sparkar från magen... Härlig känsla! Spännande att se om det blir en liten pojk eller flicka! Jag gissar på flicka! Hihi =)



Alice älskar att sitta och titta i böcker... Speciellt när det är djur med :)


Ha en härlig fredagskväll!
Kramar

Hello Cupcake!



Idag kom äntligen denna boken! Leila Lindholms helt ljuvliga "Hello Cupcake!" Tänkte att jag kanske kunde få lite inspiration till Alices ettårsdag! :) Och kok/bakböcker kan man då inte få för många av!


Kraam

Lite shopping i Rby

Hej hopp!
Idag har jag, Alice och Linda varit i Ronneby och shoppat lite. Jag hade kikat runt på lite olika sidor på nätet efter en klänning till Alice som hon kan ha när hon fyller ett år. Valet föll på en jättegullig från KappAhl. Sen blev det lite annat också...


En liten skymt av klänningen :)


En "vanlig" vit body fast med små söta detaljer på bla ärmarna


Och så en kofta, också den med små fina detaljer :)


Sen blev det ju faktiskt lite shoppande till den gamla mamman också ;) 3 st klänningar närmare bestämt...


2 st likadana klänningar, fast i olika färgsättningar.



Och så en svart klänning också..


Väldigt dåliga bilder tyvärr, men jag får skylla på mörkret! :P


Kramar på er!

Big day!


Ikväll hände en stor grej här hemma! Älskade lilla Alice tog sina första steg!!
11 månader och 13 dagar gammal!
Först tog hon ett steg och sen satte sig ner. Sen provade hon igen och tog 3 steg innan hon satte sig!
Ska bli kul att se om hon kommer göra om det igen imorgon!

Ha det så bra!
Kramar

Ödemåla

Hej på er!
Idag har jag, Alice, min Mamma & Lukas varit hos min Moster Anki och min kusin Sandra och hälsat på.  =)
Lukas lekte loss med de två andra hundarna, Milton & Dogge! Full fart på de grabbarna :P


Alice med all packning! Dags att lämna tillbaka bilstolen kanske?! haha! Hon sitter ju alltid i en annan när vi åker vår bil.. Men tyvärr är det ju lite krångligt att flytta den... Remmar och grejer! Men nu ska vi allt lämna tillbaka denna gamla!


Lukas & Dogge har dragkamp! :P


Alice med sin Mormor!


Moster Anki & Alice!




Tack för en mycket trevlig dag!
Kramkram!

Plättar i luften




Goder afton!
Ursäkta för den lite suddiga bilden men mörkret överrumplade mig lite!
Idag har jag och Alice varit på Maxi i Ronneby och handlat lite... eller... lite och lite, en hel del minsann! Hade ju en utrensning i skafferiet för några dagar sedan så nu gapade det väldigt tomt där inne!
Köpte även den fina växten som ni ser här uppe på bild... "Plättar i luften" kallas den visst för... Jag tycker att den är såååå fin så gissa om jag blev glad när den fanns på maxi! :D Köpte två stycken men skulle kanske köpt två till... Alla mina blommor här hemma är typ döda... Fattar det inte! Jag som iaf brukar ha någorlunda bra hand om blommor... Jaja! Hoppas att de nya överlever ett tag iaf! :P

Ha det så bra!
Kramar 

Skönaste Bruttan!



Busigaste lilla damen spexade loss innan! Ser ni vad det lyser bus i de ögonen?!
Jag bara vill äta upp Alice ibland!!!
:P

Pussar

Äsch...

...Hur svårt kan de va att göra en tårta egentligen?! Nä de ska jag nog klara av. Minsann! Färdiga bottnar kan jag ju köpa... Göra nån god typ hallonmousse och lite chokladmousse och sen ett "täcke" över de. Borde ju tom jag klara av! Haha!
Ett ljus också måste vi ju ha.
Ett endaste litet ljus!

Godnatt!
Kramar

I nattsärken






En lockig, nyadad tös i sin alldeles för stora nattaskjorta tidigare ikväll...
Lilla Gosan!

Om jag hade kunnat...

Tänk om man hade varit bra på att göra tårta... Då hade jag gjort nåt liknande det här till Alice´s ettårskalas!



eller



eller




Men jag har då ingen talang inom detta område så det får nog bli en köptetårta! Haha!

Lilla Gottegrisen



Idag har Alice varit inne i skafferiet och försett sig med choklad... Vilken liten gottegris! Gissa om hon var nöjd och stolt! Idag får jag nog ta en riktig skåpsrensning och flytta upp vissa råvaror högre upp! :P

Ha en härlig söndag!
Kramar

Frostig morgon...
















Kvällsmys



Varm stickad kofta, tjocka leggings och raggsockar.... Myyyyyys!

Kusinbus!





Hej på er!
Hoppas att ni haft en mycket trevlig lördag! =)
Idag har vi haft besök här hemma på Gäddegölsvägen. Elina, Johan, Ludde & Gariel! Vi har väl gjort det vanliga... Ätit lunch (kyckling, sallad, div dressingar) fikat, promenerat och busat med barnen såklart! Tiden har verkligen sprungit iväg.
Tack för en trevlig dag!


Kramar på er

Glasverandan



Smyckeställ


Golvljusstake



Hylla



Takkrona



Kakburkar



Första, andra, tredje, fjärde.... Till adventsljusstaken.



Så fin burk att ha julgodis i!



Spegel, spegel på väggen där....



Ännu en vacker spegel.



Vackra "kronor"


Alla bilder/prylar kommer från
GLASVERANDAN
Me love!

Tänk er vår hall med nya tapeter och nytt golv... Och vår gamla vita byrå med den översta spegeln ovanför.. Och på byrån den stora kronan med ljus på... Ackack så fint! :P

Kids concept Pumpkin









Jag har verkligen kärat ner mig i alla söta prylar och leksaker från Kids concepts Pumpkin serie! Så himlans gulliga grejer! Klossarna är ju bara fööör söta!!

Finns bland annat att köpa HÄR.

Show!





Tidigare idag höll Alice show för mig och Peter! Spexade som bara den och busade! Bilden här ovanför till vänster är ju bara så söt! Haha! Ibland bara är hon så komisk!!!

Puss!

Äppelkompott & Chutney



Två olika sorters äpplen inplockade från min trädgård. (Ingen aning om vad de heter faktiskt)



Gjorde en Äppelkompott med smak av vanilj och kanel som jag serverade med en klick lättvispad grädde och en gnutta kanel. Enkelt och gott!

Vi har så himla mycket äpplen här hemma nu... Försöker ta till vara på så många som jag bara kan! Jag har som sagt gjort äppelkompott på en del och så gjorde jag en dubbel sats Äppelchutney. Men det finns många fler äpplen kvar ute... Ska fundera på vad jag ska göra mer :) Lite mos kanske... Alltid gott att ha hemma!

Hoppas att ni har haft en bra dag!
Många Kramar

Gos



Gosig liten Alice


Hej på er!
Idag har Alice varit lite piggare och gladare... Dock inte riktigt sitt vanliga jag... Men det går åt rätt håll. Är rätt så övertygad om att det är en tand som orsakat bekymmer... Men knappt jag vågar skriva ner det här iom alla konstiga "försvinnande" vi har varit med om ang tänder!! :P
Alice har varit lite extra gosig idag... Inte mig emot direkt! :D Älskar Alice-gos!

Puss och Kram

You and Me



Bästa vännerna! Alice är såååå sugen på Selmas mat! Men hon har börjat förstå att hon inte får röra (eller äta för den delen) Så nu brukar hon sitta så nära hon kan och titta på när Selmis äter! :)
Mina fina tjejer♥

Sådär dag


God kväll i stugorna!
Hoppas att ni har haft en bra dag idag! Vår dag har väl inte varit den allra bästa.. Alice har varit på ett fruktansvärt gnäll-humör... :( Nåt som inte varit helt bra idag... :/ Undrar om hon kanske haft ont i sin lilla mage... eller om det är tänder eller nåt... Tanden som vi såg för några dagar sen har försvunnit?! :O Jaja... den kommer väl fram igen så småningen om :P
Men det är allt jobbigt när man inte vet riktigt vad som är fel... Men hoppas att lillfian mår bättre imorgon! =)

Nej, nu blir det dusch och sen sängen!
Nattinatti!
kramar

Jenny loves Kartell


Jisses vad jag har snöat in mig på Kartell just nu... LoveLoveLove! Speciellt lamporna älskar jag... Men också de underbart fina stolarna!


Bourgie













Fly/y


Cindy (lr ska jag säga Dindy?!) ;)


Take


Louis Ghost


Dream on Jenny! Haha!


Finns att köpa HÄR bland annat.

Tack hälsar Alice!







Igår fick Alice en present (till) av Faster! Faster hade hittat en superfin ljusslinga till Alice rum... Och visst blev det mysigt! Alice älskar den verkligen! Oooooooohhhh säger hon mäkta imponerad varje gång hon ser slingan! Hihi!
Tack snälla Faster! =)
Kramar

Skåpsråttan Alice!











Faster Kerstin var under bevakning av Lukas & Olga!


I eftermiddag var vi borta på Brunnsvägen en stund... Alice passade på att rensa ut en del saker i Mormors skafferi :P Busefia! Drog ut allt bröd hon kunde hitta och satt sen och lekte med det!
Ikväll var Alice riktigt trött... Somnade som en stock efter hon druckit sin välling.

Nu ska jag kika vidare på Hollywookfruarna!
Höres imorgon igen!
Puss och kram!

Regn och regn...



Alice med Pappa Peter!


Goddagens!
Nu sitter Alice och kikar på Teletubbies och jag sitter här framför datorn!
Idag har vi haft besök av en av mina bästa vänner nämligen Linda! Himla skoj med besök! Är allt för sällan vi träffas... Vi kom fram till att vi inte har träffats sen i juni! inte klokt ju! Vi bor ju inte så långt ifrån varandra så lite oftare tycker jag allt att vi borde kunna träffas :P Alice och jag ska hälsa på henne och Jimmie nåndag framöver iaf... Se hur de har det i sitt nyinköpta hus! :D
Usch vilket trist väder det är idag! Bara regn och regn! =( Burrrburrr!

Nej nu är det dags för Alice att äta lite!
Ha det bäst!
Kramar

Sunday




Igår var jag, Mamma, Pappa & Faster en sväng i antikaffären i Holmsjö.
Jag hittade faktiskt inget speciellt denna gången... Eller rättare sagt så hittade jag nog föör mkt så därför blev det inget alls :P Hehe!
Annars var det en riktig tröttdag igår.. Vi alla tre här hemma var riktigt sega! Gick och la mig riktigt tidigt igårkväll... Tror klockan inte var mer än 22! Inte vanligt att det händer! Men himla härligt!

Kram på er!

Lördagskvällen

Hej!
Igår var vi hos Peters pappa & Lena på kvälle. Vi blev bjudna på jättegod trerätters middag!
Till förrätt fick vi Crêpes med svampstuvning, till varmrätt serverades en jättegod kycklinggryta med bla jordnötter och lime och till dessert blev det Äppelkaka med vaniljsås. Namnam!!
Vid 20-20.30 gick jag och nattade Alice på en soffa... Gick kanon att somna henne faktiskt... Trodde inte de skulle gå faktiskt... Hon är ju inte van vid att bli nattad någon annanstans än hemme i sin säng. :) Under tiden Alice sov satt vi och snackade och smaskade i oss massa gottigheter... Vissa av oss drack ju även lite Whiskey och annat alkoholhaltigt ;) Hihi!
Vi körde inte hemåt förren klockan var framåt 2... Så idag har vi allt varit lite sega!!




Kramkram!

Marknad mm

Hej på er!
Ja idag var vi på marknad! Var mysigt! Roligt att bara gå och kika lite =) Köpte bara godis faktiskt... Och lite Ljung som jag ska pantera imorgon eller någon annan dag :P
Snart ska vi packa in oss i bilen och köra mot Saxermara då vi är bjudna på middag hos Svärfar & Lena :) Ska bli roligt! Hoppas att Alice inte kommer vara för trött och gnällig bara... Men de ska nog gå bra! =)

Och vet ni förresten! Imorse när jag kikade i Alices mun var den där konstiga tappen kvar... Men nu för en stund sen när vi kikade så var där en liten liten vit tand istället! Så var det "mysteriet" löst! 4e tanden med andra ord, den första uppe.  

Nej nu ska vi köra!
Ha en toppenkväll!
Kramar♥

Nu blir det marknad i holmsjö! :)

foto0260 (MMS)

Nu blir det marknad i holmsjö! :)

Pannkaka

God kväll på er!
Idag har Alice ätit pannkaka till lunch :) Hon fick lite hallon till :) Riktigt mums tyckte hon! NamNam efter varje tugga sa hon! Gullepia!







Min lilla Gumma! Hon var varit jätteledsen ikväll... Grät och grät och grät vid nattningen och har verkar sova lite oroligt... Hon har fått en konstig liten typ tandköttsflärp som hänger ner.. Haha, jättesvårt att förklara! Men kanske att det är en liten tand där under som vill kika fram... Annars förstår jag då inte vad det kan vara... Nåt verkar det iaf vara som stör henne idag..
Hoppas allt är bättre imorgon :)
Här kommer en bild på den där flärpen btw!


Könstigtkönstigt!

Hoppas ni haft en bra dag allihopa och ha en trevlig helg!
Kramar

Fyrkantiga ögon?



Man måste ju stå riktigt nära så man inte missar nåt :P

Snälla ni

Snälla ni, håll alla era tummar och tår för fina lilla Hugo
Jag hoppas på ett mirakel...

Fin present till Alice






God kväll i stugorna!
Idag kom min Faster & Lilla Olga ner hit till Blekinge på besök :) Himla skoj! Snälla Faster hade med sig en (eller två rättare sagt) presenter till Alice... Alice fick en helt underbar klänning från Ralph Lauren samt ett par matchande röda strumpbyxor från Polarn o Pyret. Jag trodde att klänningen skulle vara jättestor på henne när jag såg den, men det var den ju inte! Kommer passa perfekt till Jul :D Tack så hemskt mycket Faster ♥

Och vet ni vad Alice gjorde när vi var borta hos Mamma & Pappa?! Hon ställde sig upp på golvet utan att stödja sig mot nånting!!! Jäklarns va förvånad jag blev! Hon brukar ju alltid resa sig upp mot nånting. Gullefian!

Kramkram!

♥Alice 11 månader♥


♥♥♥


Idag blir mitt lilla Gryn elva månader! Om en månad ett helt år. Jisses!

♥♥♥

De senaste dagarna har Alice börjat att stå lite utan att hålla i sig... Igår stod hon riktigt länge!
Undra hur lång tid de tar innan hon vågar börja ta några steg?
Blir nog runt ett-årsdagen skulle jag tro :) Spännande!

♥♥♥

Rolig kväll -uppdaterad!









Uppdaterat tors kl 11.04
Hej igen!
Nu är jag lite piggare :)
Jo, igår satte jag igång och gorde en riktigt mustig höstgryta... En Boeuf Bourguignon. Första gången jag lagat det :) Blev riktigt gott... men först när jag smakade av tyckte jag att den bara smakade rött vin.... Var inte super gott :P Så spädde med lite grädde och då blev det kanon :) Så gott me gryta på hösten :) Till efterrätt blev det Cheesecake med krossad daim på :)
Mina fina vänner Hanna, Dennis & Alexander kom och åt med mig och Alice:) Skoj! Både Alice och Alexander gillade grytan :) Och som de busade igår :P Fullt ös på de två! Så roligt att se =) Ändå var det ju efter läggdags för de båda... Men ibland kan de gott få dispens tycker jag! =)
Det HÄR receptet utgick jag från btw.
Kram på er!

En bild på dagens lunch! Både för min och ...

foto0248 (MMS)

En bild på dagens lunch! Både för min och Alices del. Jag åt omelett med kassler, champinjoner och persilja. Alice åt äggröra med persilja och så ett rån till :)

Kludda vs Kloddar



Kludda
4 pers

12 medelstora potatisar
3 msk vetemjöl
2 tsk salt
1 ägg
2 hg randigt fläsk
1 lök

Skala och riv potatisen. Lägg ner i durkslag så att vätskan rinner av. Potatisen blandas med mjölet, salt samt 1 ägg. Skär fläsket i tärningar och bryn det tillsammans med den hackade löken på en långpanna. Lägg på potatisblandningenovanpå det brynta fläsket och låt stå i ugnen 175° - 200° ca 1 timme och 15 minuter. Kludda serveras med skirat smör och lingonsylt


Mamma, Stämmer detta någorlunda med Mormors? =)=)
Eller stämmer detta bättre?



"Kloddar"

Ingredienser

  • 8 - 10 potatisar ( Inte färskpotatis)
  • 1 - 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 - 11/2 dl mjölk
  • 300 - 400 g rimmat fläsk
  • 1 gul lök
  • 1 tsk socker
  • 2 tsk salt
  • kryd- och vitpeppar malen

Gör så här

Skär fläsket i tärningar och hacka löken.
Skala och riv potatisen - tillsätt ägg, mjöl, mjölk, salt, socker och blanda till en smet.
Lägg hälften av fläsket och löken i botten på en långpanna. Krydda.
Slå över smeten och resten av löken och fläsket ovanpå. Krydda.
Sätt in i varm ugn - 250 grader - i 45-60 minuter.
Servera med gräddmjölk och lingonsylt.

Att samtala


Igår pratade jag & Peter i telefon en stund... Sen fick Alice ta över luren och prata med Pappa. Det gick över förväntan! Peter frågade om gröten (som hon satt och åt) var god... Då svarar Alice "Naaam nam"  Sen frågade Peter om Selma var där... Då tittade Alice sig omkring och sa "voffvoff" Det är nog hela Alices "ordförråd" haha ;)
Lite roligt =)
Puss!

En dag hos Mormor

Hej på er!
Idag åkte jag, Alice och min Mamma till min Mormor i Jämjö :) Där mötte vu upp min Morbror Göte :) Var mkt trevligt att träffa Mormor igen :) Vi fikade och lite så... busade med Alice! :P Busefian!


Alice och Göte kollade lite i lådor :P


Mys hos Mormor!


Min Moster kom också inom en sväng! =) Glatt gäng eller vad säger ni!


Lite mer allvarliga miner här, men det var nog bara tillfälligt! :P


Mamma & Mormor!


Bus med Gamlamorbror Göte!



Måste bara skriva att jag är så glad över att vi har såna fina släktingar/familjemedlemmar -på båda hållen! 
It means a lot!
=)

Håll i hatten!



Alices första Dvd-film!




God kväll!
Idag kom denna filmen som jag beställt till Alice. Var ute efter en film för de minsta med mycket sång och musik och blev tipsad om "Teletubbies Sjunger och spelar" Tro det eller ej men Alice satt still i 10 minuter och tittade! :O Inte illa! Hon verkade gilla den =)

Kram och Puss!

Mmmmm...

Lät inte detta supergott?! Måste testas :D Är sååå baksugen nu för tiden! Idag har jag gjort Daimcheesecake och så gjorde jag ju Äppelkaka :)

Johannas hallonrutor

Se fler recept från Bighappy på kokaihop.se.

Dagens middag

Hej på er!
Idag fick Alice äta kycklinggryta! En lite annorlunda variant än den "vanliga"

Dagens kycklinggryta innehöll:
Kycklingfilé
Lök
Morötter
Broccoli
Curry
Peppar (lite)
Kokosmjölk
Serverade med ris :)

Var lite tveksam till om hon skulle gilla det... Kokosmjölk smakar ju lite speciellt :) Men det gick minsann ner =) Mammas lilla matvrak :D


Smet



Sockerkakssmet var mumsigt hälsar Alice :D

Sockerkaka utan ägg

Hej på er!
Här kommer ett recept på sockerkaka utan ägg! Ibland är man ju sugen på sockerkaka men så är äggen slut... Så var det här hemma idag! :P

Sockerkaka utan ägg
50 g smör eller margarin
4½ dl Vetemjöl
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2 dl mjölk eller vatten

Tillagning:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låta det kallna lite grann. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölken och till sist det smälta smöret. Rör om till en fin och jämn smet. Häll ner smet i en smörjd och ströbröds strödd sockerkaksform. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Känn med en sticka om den är klar, är den kladdig så behöver den lite mer tid. Låta svalna lite innan den vänds upp och ner.

Jag tog även i äppelklyftor som jag rört med socker och kanel och gjorde helt enkelt en äppelkaka av den =)

Uppdatering om vad jag tyckte om den kommer om någon timme! :P Nu är min i ugnen!

Hej så länge!


Update kl 19.25:
Kakan blev mycket god! Tyvärr fastnade den lite i formen =( Så några kort på den får ni inte se! ;) Men smaken var det då inget fel på!


Polly rocks!




Igår när jag var borta hos mamma & pappa en sväng fick jag smaka på de nya Polly!  Oh så goda de var! Måste köpas hem! Lakritspolly smakade lite som "Hockey Puck" (ni vet de där gooda glassarna!) Namnam! =) Och Citronen var supergod den med :)
Farligt farligt ;)
Puss

Tänker på...

Tänker på HUGO....

Hej på er! Jag ligger i soffan och äter lö...

foto0247 (MMS)

Hej på er! Jag ligger i soffan och äter lökringar och tittar på true talent. Känner mig inte så bra. Dumma förkylning! :( ha det så bra så hörs vi imorgon igen! Puss och kram

Nu ska här bakas!

foto0246 (MMS)

Nu ska här bakas!

Kasslergratäng

Hej på er!
Ikväll lagade jag lite Kasslergratäng till oss. Himla käckt recept där man gör allt i en form.
Här kommer receptet!

(3-4 port)

3 ½ dl vatten
2 dl ris
½ purjolök
1 tsk salt
400 gram kassler
1 burk ananasringar
3 dl grädde
2 msk senap
1-2 krm basilika
1 dl riven ost

Smörj en ugnsfast form. Varva ris och purjolök. Höll över vatten och salt. sätt över folie och koka mitt i ugnen i 225 grader i ca 30 minuter.
Skiva kasslern.
Blanda ihop grädde, senap och basilika.
Ta ut riset efter 30 min och höj värmen på ugnen till 250 grader. Varva kassler och ananas. Häll över gräddblandningen och strö till sist över osten.
Gratinera i 250 grader i ca 15 min.


Mums!


Kramar på er!

Vinteroverall




Hejsan!
Nu har vi köpt en vinteroverall till Alice! Valet föll på en mörkt brun overall från Polarn o Pyret. Himlans mjuk och gosig! Tyckte att det var käckt också att det var dubbla dragkedjor, underlättar ju en del! Dock var den rätt stor.. Köpte storlek 80 (hon har 74 nu) Men hoppas att hon ska hinna växa i den innan våren är här :P Söta små tossor att ha till är också inköpta =) Nu är det bara jag och Peter me som behöver lite vinterkläder! :P

Kramar

Jennys Blogg

Välkommen till min blogg! En livsstilsblogg med en blandning av Inredning, Shopping, Matlagning, Recept, Bakning, Familj, Vänner och en massa bilder! Enjoy :)

RSS 2.0