Kvällens middag




Hejhopp!
Det blev till att improvisera lite med laxen! Jag blandade creme fraiche, philadelphia, citronsaft, dill, havssalt och peppar och bredde detta över laxen. Kryddade lite extra med citronpeppar och la över några skivor citron. Hade tänkt ha potatis till men den var visst slut så det fick bli klyftisar! :P Sen gjorde jag en sås typ dillsås på buljong(grönsaks), grädde, dill och div kryddor. Enkelt och gott! Kommer minsann göra detta fler ggr =)


Till efterrätt gjorde jag en chokladpudding/mousse med smak av apelsin...  Blev jättegott! Och vääääldigt mäktigt!
Här kommer receptet! Busenkelt!

100 g mörk choklad 70 %
2 dl vispgrädde
1/2 apelsin, rivet skal
3 msk florsocker

  • Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Koka upp grädde, apelsinskal och florsocker i en kastrull. Häll gräddblandningen över chokladen och rör tills chokladen har smält.
  • Fördela i 3-4 glas och låt chokladsmeten svalna. Ställ den i kylen så att den blir riktigt kall.
  • Garnera med tex apelsinskivor, physalis eller passionsfrukt.
  • Man kan även vispa upp smeten när den svalnat, då blir det mer mousse, annars pudding!




    Jag serverade den med en klick vispgrädde.

    God natt på er!
    Hörs imorgon igen!
    Kram

    Guldlock



    Awwwww Alice har fått såna bedårande små lockar i nacken! ser sååå gulligt ut! Man ser kanske lite dåligt på denna bilden.... Förstår inte var lockarna kommer ifrån?! Det är då absolut inte från mig! Haha!

    KramKram

    Sötaste sockarna!



    Hihi, titta vilka söta små strumpor jag köpte till Alice igår! Såna hade jag mee velat ha! ;) Köpta på Cubus!

    Puss!

    Den tredje

    Hej igen!
    Vet ni vad! Borstade tänderna på Alice för en liten stund sedan och då såg jag att det har kommit upp en tand till! Så nu har hon tre stycken små tandabissingar nere i munnen! Alla tre är bredvid varandra :)


    Inte så konstigt att det var så gott att bita på haklappen igår! Precis där hon har haklappen har tanden kommit upp :) (Hon ser inte alls galen ut här va?!)


    Trevlig fredag på er!
    Kramar

    Tips på lax?

    God morgon vänner!
    Idag var det en liten Prinsessa som slog upp sina blå vid halv 6. Gäääsp! Nu sitter hon nöjd och smaskar på riskakor efter en smörgåsfrukost :)
    Jag sitter här på nätet och letar efter något gott recept på Lax(filé) Vill prova något nytt recept och gärna nåt som är lite "festligare" eller vad man ska säga... Men hittar inget tyvärr... :/ Är det någon av er som har något bra recept på Laxfilé? =) Skriv en liten kommentar isf vetja! 



    Kram på er!

    Shopping-till mig!



    2 st toppar


    Kjol (har likadan fast beige också) samt en söt topp


    Kläderna!

    Och vet ni! Allt detta gick inte till mer än 500:-.. Tycker jag var bra! :D:D
    Kram på er!

    En dag på stan.. Med Suura bebisar ;)

    Hej på er!
    Imorse vid 10-tiden kom Linda hit och vi packade in oss (Jag, Alice & Linda alltså) i min lilla bil och så körde vi in till stan! Där mötte vi upp Hanna och Alexander! Vi strosade runt en del, shoppade lite =) Sen blev det fika på 3G.. Jag åt mumsig bakad potatis med kyckling och currysås! Namnam! Alice fick såklart smaka också! =)
    Här kommer lite kort!

    Alice och Alexander!


    Varför så sura bebisar?? :O

    Smakat på citrooon! Hihi! Söötnosar!




    Alexander och Mamma busar!



    Tack för en rolig dag tjejer & Alexander! :D

    Kramar

    Någonting nytt...

    ...Har fått flytta in i vardagsrummet :D



    :D

    What a surprise!

    Hej på er!
    Igår blev äntligen den där överraskningen av som skule skett för ett tag sen.. Men då blev ju Alice sjuk så det fick ställas in! Meeen igår var det äntligen dags :D Alice och jag infann oss på "Berget" hos Peters Mamma vid 16-tiden... Och efter en stund så bar det av mot Ronneby... Jag visste fortfarande inte vad som skulle hända! Men så körde Peter mot Hulta och dååå gick det upp ett ljus!! En underbar massagebehandling fick jag av duktiga Inger! Först blev det rygg och nackmassage... Hon masserade även ltie i huvudet och ansiktet, vilket var jätteskönt! Efter det bäddade hon ner mig i en soffa och så fick jag ligga med heta stenar på ryggen. Otroligt härligt! :D Efter detta beställde vi lite Kina-mat som vi tog med oss till Peters Mamma. De två som har Kina-restaurangen i Ronneby är föööör härliga alltså! Åh vad jag gillar de! Nä vi kom in så sa vi att vi ville prova nåt nytt... Då plirade den ena av ägarna på Peter och sa att han tyckte Peter skulle ta Biff med Purjo som han brukar! Haha! Vilket minne! Eller har vi helt enkelt ätit lite föör ofta på Kina genom åren?! Roligt när man känns igen i vilket fall!
    Alice var lite ledsen hon Farmor så därför tog vi med oss Kinamaten istället för att äta där. Under tiden vi satt hos Peters Mamma och åt bakade hon en jättegod Blåbärspaj! Kanske inte riiiktigt enligt receptet ;);)  Hihi! Men himlans god! :D

    ♥Tack Älskling för en jättemysig kväll♥


    ♥Love♥

    Lite nytt i garderoben



    Gosig kofta med Mockadetaljer på armbågarna :) Me like!



    Och en ny favoritkjol! :D (ska ju förstås ha kjolen tillsammans med en annan topp)


    HeluuuHeluuu!
    Efter Alice och jag hade varit hos Emma i måndags åkte vi in till Stauun och shoppade lite... Nöjd med mina nya kläder iaf! Behöver dock nån mer kofta... Har himlans dåligt med det.. Förra året blev det ju inte att jag köpte nåt endaste plagg (hade ju aningens större mage då!) så jag har lite att ta igen nu..
    Kramkram!

    Kladdfia



    Såhär kladdig kan man bli när man äter gröt! Men vad gör väl det ;)


    Emma och Alice :)

    foto0239 (MMS)

    Emma och Alice :)

    Nu ska vi till finaste emma och äta frukos...

    foto0237 (MMS)

    Nu ska vi till finaste emma och äta frukost! Puss

    Risig =(

    Uuuuusch så risig jag känner mig ikväll =( Näsan den bara rinner, nyser som attan och halsen den värker. Hoppashoppas att jag blir bättre tills imorgon! Alice och jag ska ju till finaste Emma då!!
    Vi ska ju kolla in hennes & Tonys alldeles nybyggda hus! Sååå spännande! Huset ligger ju vid mina gamla hemtrakter! :D Musikgatan i Karlskrona nämligen... Eller om de tillhör Lyckeby kanske? hehe! Jaja!
    Dagen idag har varit lugn och härlig! Jag och Mamma var en sväng i antikaffären i Holmsjö... Mina fynd har niu ju redan sett! Annars fanns det inte så värst mycket där idag.. Ibland finns de jättemycket roliga och fina saker... Väldigt olika de där.
    Peter har varit ute och plockat ännu mer Trattisar! Har inte orkat rensa de än bara... Hihi... Får göra det imorrn :P
     Nej, nu bara svamlar jag! Haha! Tror det är dags för mig att krypa upp till en renbäddad säng (tack darling!)
    Hoppas att jag kan sova bort förkylningen!

    Bjuder på en gaaaaaammal bild som är från tiden i Peters lilla "Bunker":P haha! På "Lisebergsvägen" ;)

    (Jo vi sover på riktigt)


    Ha det toppen!
    Kramar

    Dagens antika fynd :) har tänkt använda de...

    foto0233 (MMS)

    Dagens antika fynd :) har tänkt använda de som vaser :) älskar färgen! Kram

    Lördag



    Bild från vår lilla kvällspromenad! "Grimsen" =)


    Hej på er!
    Hoppas att ni har haft en härlig lördag! Vår dag har vart bra =) Var i Ronneby en sväng och handlade på Maxi... Var så himla tomt i kyl och frys! Skönt att fylla på :)
    Annars har vi mest skrotat runt här hemma... Alice har varit på ett hiskeligt bra humör! skrattat högt åt minsta lilla bus! Hääääärligt! :D
    Imorgon blir det nog också bara att vara hemma... fast jag är allt lite sugen på antikaffären i Holmsjö... hmm! Får se hur de blir =)=) Nästa vecka är det fullspäckat varenda dag känns det som! Skoj, men tycker samtidigt att det är lite jobbigt... Älskar att bara vara hemma och ta det lugnt (så lugnt det nu går att ha det med en liten Alice) ;) Menmen! Är ju bara roliga saker som väntar :D Tell you more later!


    Godnatt vänner!

    Premiär



    Igårkväll "invigde" vi matsalsmöblerna!



    Middagen... Fläskfilé, pommes, kantarellsås, mammas äppelgelé och min äppelchutney =)



    Alice var med på ett hörn, hihi!



    Till efterrätt blev det kladdkaka med flagad mandel och ljummen Hallonsås!


    Idag blir det det HÄR till middag!
    Kramar

    All you need is love




    Älskar detta medleyt från filmen Moulin Rouge.... Så många underbart fina låtar är med! :)
    Sen är Ewan Mcgregor en av mina favoritskådisar också =)

    Nej nu är minsann klockan mycket ser jag!
    Godnatt på er!
    Många Kramar

    Dagens



    Såhär ser jag ut idag! Ny kofta! =)


    Hejsan!
    Nu håller jag på och lagar mat. Idag blir det fläskfilé som jag har marinerat i egengjord marinad bestående av soya, olja, vitlök, finhackad färsk chili, honung och kryddor. Jag hoppas att det kommer smaka gott :P Till det blir det trattkantarellsås och pommes =) Är sååå hungrig nu!

    Trevlig helg på er!
    Kramar

    Hett om öronen



    Alice i sin vintermössa! Himlans varm å gosig... Hoppas den kommer bli bra i vinter =)=) Söt va den ju iaf! :P


    Hej på er!
    Ojoj så trött jag är ikväll! Sov dåligt natten till idag... Peter sov inte hemma och jag tycker allt att det är lite läskigt att sova "själv" Tur att jag har min farliga vakt-Selma ;) Sen låg jag ju iofs och läste halva natten.... så det gjorde nog sitt också! Inte så himla bra att läsa deckare när man är själv hemma! Haha! Men nu är det bara ett kapitel kvar!!! Oooohhh så spännande det är nu :D Har tagit varje chans jag fått idag till att läsa... Men Alice har faktiskt både igår och idag bara sovit en endaste gång på hela dagen! Stora tjejen! Men ja ni såg ju huur trött hon var också! Haha! Lilla gosefian! Sötaste jag har sett tror jag!  
    Bjuder på några bilder till!


    Mat i hela ansiktet!


    Gullhjärtat♥


     
    Efter jag hade knäppt av bilderna tog jag av henne haklappen och lyfte upp henne... Hon fortsatte att sova i min famn! Så jag bar upp henne och la henne i spjälsängen... Sen sov hon i nästan 1 ½ timme.

    Godnatt på er♥
    Kramar

    Trött tjej somnade- under tiden hon åt!!! :O

    foto0229 (MMS)

    Trött tjej somnade- under tiden hon åt!!! :O

    Nu blir det läsning! :D god natt på er!

    foto0227 (MMS)

    Nu blir det läsning! :D god natt på er!

    Livingroom

    Hej på er!
    Här kommer några bilder på vardagsrummet och de nya möblerna :)
    Vi har ju en hel del grejer kvar att göra... Måla lister och fönster vita... Sen ska vi ju skaffa en lampa att ha över bordet också... Så lite pul kvar! Skoj! Hade funderingar på att köpa en matta att ha under... Men tog helt enkelt ner mattan jag hade uppe under soffbordet... Får duga ett tag! :)













    Så ser det ut! Känner mig nöjd :D

    Godnatt!
    Kram

    'Alice scissorfoot' ;) testar raggisarna s...

    foto0225 (MMS)

    'Alice scissorfoot' ;) testar raggisarna som mormor stickar :)

    Vilken dag...





    Som ni säkert ser på bilderna här ovanför så har jag/vi haft en superhärlig dag!! Allt har "stämt" idag på nåt vis... Alice har varit på bra humör och har sovit gott... Lekt och busat och haft sig! Alices Mormor kom en sväng på besök också!
     Sen ska ni få höra vad mer som har hänt idag.... Det ringde en "dam" och erbjöd mig jobb. Hur ofta kan det hända i dagens samhälle att någon ringer upp en och erbjuder en att få jobb???! Himla skoj! Men ska inte säga mer om detta nu då ingenting är bestämt. Ett besök på den isåfall blivande arbetsplatsen väntar i nästa vecka. Spännande! 
    Seeeeen en annan jätterolig grej.... Matsalsmöblerna har redan kommit!!! :D Kan ni tänka er! Vilken snabb leverans! Har ägnat en rätt bra stund ikväll åt att skruva och greja. Blev nåra svordomar då jag som vanligt struntade i att läsa beskrivningen... hihi ;) Men de blidde bra ska jag säga! Kanske kommer någon bild på det imorgon! :)


    Nu är jag minsann trött efter denna underbara men händelserika dag!
    Vi hörs imorgon igen!
    Puss & Kram

    Men alltså...

    Jag följer ju som de flesta i sverige "Svenska Hollywoodfruar" Har alltid tyckt att Isabel verkar vara rätt "normal" (om man jämför med de andra fruarna) Men så fick jag se hur hon såg ut innan.... Jisses, jag kände verkligen inte igen henne! Hon ser ju sååå mycket äldre ut nu efter alla operationer! Undrar hur många och vad för ingrepp hon har gjort? Kan ju inte bara vara läpparna som hon har förstorat? ser ju totalt annorlunda ut! Näsan me kanske iofs... hmmm! Jaja, hon får ju såklart se ut som hon vill, tycker hon att hon e snygg nu så fine... Blev bara lite smått chockad! :P







    Gårdagens middag!




    Igår blev det att äta den här suuuuperstora Squashen som vi plockade in från landet häromdagen! Knappt en tredjedel gick åt! Gjorde en gratäng där jag varvade köttfärssås och squashen. Blev riktigt gott!!
    Utgick från DETTA receptet.

    Ha en bra dag!
    Kram

    Gårdagens Jag



    Igår hade jag på mig min favvokjol... Har den var och varannan dag nu mera känner jag! Menmen vad gör väl det!

    Tuva 12 år

    Stort Grattis till Tuva som fyller 12 år idag! =)




    Igår var vi bjudna på kalas för att fira Tuva! Hade det mycket trevligt =) God mat och gott fika! :D


    Puss!

    Kartell FL/Y





    Visst hade väl en Kartell "FL/Y" passat utmärkt ovanför matsalsgruppen?! På bilden ser ni mina 3 favoritfärger...
    Nästa gång jag är på Mairo(Minta) ska jag allt kika om de har kvar de... Isf får jag nog önska mig presentkort där ;)
    Annars finns de att köpa HÄR.

    Grattiskramar

    Många Grattiskramar till min Faster Kerstin som fyller år idag!


    Arezzo ♥ Pisa


    Ohhhh veeeet ni! Nu har jag precis skickat iväg beställningen på Matsalsbordet och 6 st stolar :D Ojojoj så spännande!


    (Ser ni bordet tros? Vitt på vitt!) Bordet heter Arezzo det är 160 cm långt ihopfällt, med iläggsskiva så blir det 203 cm.



    Till bordet beställde vi 6 st stolar "Pisa"


    Tror och hoppas på att detta kommer bli kanon! Hoppas att det inte är lång leveranstid! Mitt tålamod är ju inte det bästa! ;)

    Möblerna är beställda HÄRIFRÅN


    Trevlig kväll!
    Puss

    Härlig höstdag!







    Heej på er!
    Idag har vi haft en riktigt härlig dag! Dagen började på allra bästa sätt för mig! Soooovmorgon till strax över 11 :D Tack Älskling♥
    Sen blev det bara ännu bättre när Peters syster ringde och frågade om hon och barnen kunde komma =) Och så kom även granntjejen Tindra över! si vi har haft en toppendag! Alice har varit överlycklig över att ha så många människor runt sig och speciellt att ha barn runt sig... Det tycker hon om!
    Vi har fikat och Ellen, Elias & Tindra har tittat på E.T.... Sen var vi ute en lång stund... Kastade äpplen och lekte kurragömma (barnen då) =)
    Nu ska jag fixa lite te till mig :)
    Ha det så bra!
    Kramar

    På väggen!



    Igår kom det supersöta kortet som jag beställt på Alice! Min lilla Sötnos! Klart hon ska få en stoor plats på väggen! ;)

    Trevlig helg!
    Puss

    New moon, hus o hem, honungsvatten och yog...

    foto0223 (MMS)

    New moon, hus o hem, honungsvatten och yoggi :)

    Trevlig kväll!

    Hej igen!
    Hoppas att er dag har varit bra =)
    Jag har precis tagit på mig pyjamas och morgonrock och tänker lägga mig uppe i soffan och läsa nya numret av "Hus & Hem" som damp ner i brevlådan idag. En annan rolig sak kom också med posten idag.... Men det får ni se bild på imorgon! :D
    Undra om jag inte ska ta och sätta på nån film uppe och slötitta på samtidigt som jag kikar i tidningen... Hmmm.... jo så får det bli!
    Ha det så bra så hörs vi snart igen. Imorgon är det freeedag igen! :D
    Puss och Kram


    Världens finaste lilla Selma♥

    Mini Kånken







    Finns det några sötare små väskor än Fjällrävens "Kånken" mini?! Perfekt väska till dagistjejen framöver! Fråga är bara vilken färg... Svart? Brun? Grön? Rosa?  Vit? Tål att tänkas på! ;)
    De finns bland annat att köpa HÄR.
    Kramar

    14 September

    Hej på er!
    Hoppas att er dag har varit bra! =)
    Jag sitter och äter jordnötsbågar nu.... Farligt goda!!
    Idag har det då inte hänt så hemskans mycket här hemma! Peter & John har jobbat en del här hemma....Det finns att göra om man säger så :P De har bland annat burit upp vår fina skänk till hallen på övervåningen. Här nere ska vi ju ha matsalsbord och stolar... Ska bara ta och beställa det också!! Har iaf äntligen helt bestämt mig! Funderade ju ett tag på "plaine" från Mio... Men nej det blir det inte! =) Ni får se sen!
    Idag har Alice bara sovit en endaste gång på hela dagen! Mellan 11 och 12 ungefär... Så gissa om hon var trött vid nattningen vid 19.30! Hon orkade inte ens dricka vällingen utan tog nappen, vände sig om och somnade! Men nu har vaknat till några gånger och varit lite ledsen.. Kanske är hungrig, stackarn! Nästa gång hon vaknar till ska jag allt se om hon vill ha en skvätt välling!
    Usch vad jag är trött ikväll! Tror det får bli att göra mig iordning för sängen...
    Ha det så bra så hörs vi imorgon!
    Kramar 




    En liten bild på mig och Alice♥

    Nu börjar kriget!!

    foto0222 (MMS)

    Nu börjar kriget!!

    För inte alls så länge sedan....

    ...Var Alice & Alexander så här små...

    December 2010. Första gången vi träffade Alexander!



    Mars 2011



    Juni 2011



    Juli 2011



    2 st busfrön idag, den 13e september!


    Vad fort det har gått.... Tänk så små de var och så stora de är nu! Sorgligt att den här underbara tiden har gått så fort... Men man kommer ju alltid att minnas den! =)

    Vår Dag!



    Alice hade köpt paket till Alexander ;) En Flodhäst som nynnade som man ska ha i badet :D


    Smarrig middag åt vi idag! Och lika smarrigt fika :D Promenad i skogen hann vi också med. :)


    Bus och myyyys!


    Halloj!
    Idag har jag och Alice varit hos våra finafinafina vänner Hanna & Alexander (ja och Dennis me då :P)
    Vi har hunnit med allt och ingenting typ :P Ätit frukost, busat med kidsen, fikat med kaffe (såklart) och smarrig chokladpudding med roooosa grädde :D , sen blev det promenad i det fina, men blåsiga höstvädret. Våra små skatter somnade som söta små stocker i sina vagnar! När vi kom hem så började vi med maten. Kycklingfilé i ugn med färskpasta till. Mumsfilibabba! Sen blev det såklart mer bus och så åt vi middag och innan vi åkte hem fick jag mig en kopp kaffe till :D Med vaniljglass och persikohalvor :D:D:D Namnamnam!

    Tack för en jätterolig dag, som alltid :D
    Puss

    Måndagskväll

    Godkväll på er!
    Vilket oväder det är här nu! Ösregn och typ storm.... Ett under att vi har ström! :P
    Hoppas att vädret är bättre imorgon... Då ska ju jag och Alice åka till Hanna & Alexander!

    Dagen idag har gått rysligt fort! vet inte riktigt vad vi har gjort!  Mamma var här och hälsade på en sväng, drack lite kaffe =) Sen kom mamma och pappa hit lite senare ikväll och lämnade en kasse med stora fina gula kantareller! Tror minsann att jag ska ta och rensa de nu faktiskt...
    Hoppas ni haft en bra dag!
    Kramar

    NineEleven

    Människoliv som människoliv... Eller hur är det med det egentligen? Är vissa mer värda än andra?


    Jag kände ingen av de som dog för 10 år sedan i terrorattackerna men självklart lider jag ändå...
    Fruktansvärt det som hände. Det förändrade vår värld för alltid... Så många människoliv som bara utplånades... Skrämmande.
     

    Söndag

    Hej på er!
    Så var denna helgen över.... Snart iaf :P
    Har inte så mkt att berätta för er idag.... Har inte hänt så mycket här hemma! bara det vanliga, mys och bus med alice, samma med Selma :P jag har målat lite mer lister/dörrfoder/fönster... Ja det är väl det typ :P Lagat mat me såklart. Idag plockade vi in Mangold från landet som vi gjorde stuvning på och hade tillsammans med kokt lax och potatis. Mums =) Alice fick makaroner som jag kokat med lite färs och grönsaker och smaksatt med olika örter... Oj va hon gillar det! Fick sitta och plocka i sig makaronerna själv idag och det gick riktigt bra :) stora tjejen!!!
    Imorgon har vi inga planer faktiskt.... Hoppas på bra väder iaf!
    Ha det så bra vänner!
    Puss på er!

    Chasing Cars

    Jag älskade denna låten från första gången och älskar den fortfarande... Åh så mysig den är!



    Tack snälla pappa! :D

    foto0221 (MMS)

    Tack snälla pappa! :D

    My Origin



    Lite mingel!



    Kort på kort :)



    :)


    Under tiden vi var på vernissage så var Alice hos sin Farmor & Faster Maria =)


    Dagens Jenny


    Idag föll valet på en enkel klänning från H&M. ill det hade jag mina fina skinn-platå-stövletter :) (syns inte på bilden dock)


    Sminkningen blev lite diskret med brun & skimrig ögonskugga :)

    Gårdagens Middag!



    Igår lagade jag hel kyckling i lergryta för första gången! Blev himlans gott! Hade i potatis, morötter, squash och gul lök i också. Smidigt att ha allt i samma form!
    Lite vitlöksbröd gjorde jag också som vi hade till :) Älskar det!

    Puss

    Fika, bara jag och min älskling! :)

    foto0220 (MMS)

    Fika, bara jag och min älskling! :)

    Nu är vi på väg till ronneby för att gå på...

    foto0207 (MMS)

    Nu är vi på väg till ronneby för att gå på vernissage. Ska bli roligt! :) ha en bra dag! Kramar

    Bus hos Mormor!



    Åååååå va gott det är att tugga på Mormors fina handväska! :P
    "Städa" i Mormors kökslåda passade Alice också på att göra ;) Himlans roligt tyckte lilla damen!

    Bland Nypon & Anemoner


    Lukas

    Titta så fin Lukas blev nu när han blivit klippt! Så tjusig så! När jag gav Alice vatten i hennes nappflaska såg han såå avundsjuk ut så han fick också lite... Oj va han gillade att dricka ur nappflaska!! :P (ja han suttade ju inte utan jag sprutade vatten till honom) Men så är han ju lite drygt en månad yngre än Alice ;)


    Gulle!

    Första gången!

    Idag fick Alice smaka på äggröra för första gången! Var borta hos Alices Mormor och tiggde till oss två st ägg från mammas dvärghöns :) Känns nyttigare och mer näringsrikt än äggen man köper =)
    Alice verkade tycka att det var väldigt gott! så äggröra blir det fler gånger =)

    Värmer i hjärtat



    Glada, fina Alice!

    Ny Mössa!



    Kolla in världens sötaste lilla Alice i nya mössan!
    Ibland(oftast) är hon så go och söt så jag vet inte vad jag ska göra med henne!!!
    Äta upp kanske?! ;)
    Puss!

    Mitt lilla gull och jag



    ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
    ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
    ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
    ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
    ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
    ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
    ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
    ♥♥♥♥♥♥♥
    ♥♥♥♥♥
    ♥♥♥

    Köksinspiration

    Jag veeeeet, vi kommer inte att börja fixa med köket på ett braaaaaa tga, men är såååå tok-kär i Camilla Läckberg & Martin Melins kök..... Ååååå vill ha! Turkost och vitt är helt enkelt en hit! (hihihihihi) ;)

    Här kommer några bilder som jag har snott rakt av från Martin Melins blogg inne på coolapappor.se
    (titta nu på köket och inte på Martin!!) ;)






    Sååå fint med en vit fläkt! Skulle då aldrig dra in ett sånt där rostfritt shabrak hit! inte min stil direkt =) Är inte det minsta glad för rostfritt. Har då hellre gammalt vitt.




    Så himla fint! Vill ha det precis så! :P fast skippar nog den rosa kylen och frysen! De är nog inte gratis!
    Gillar att skåpen/luckorna är vita.... och snyggt med svart bänkskiva... fast, jag hade nog hellre valt en vit... Känns lite "hårt" med svart till det vita och turkosa..
    Vi har ju två skåp som har vitrindörrar (nu med gröööööönt glas) funderar på om man ska byta ut det nuvarande glaset till frostat eller till "vanligt" glas... Hmmm... tål att tänkas på!


    Nakna Jungfruar



    Otroligt vackra Tidlösa/Nakna Jungfrun blommar här hemma nu :)

    Äppelchutney




    För någon vecka sedan gjorde jag en omgång med Äppel Chutney! Idag hade vi det till middagen! Hade Fläskytterfilé så då passade det ju utmärkt till! =) Himlans gott var det! Kommer jag göra flera gånger!
    Detta receptet gjorde jag efter:

    1 sats
    4 st äpplen
    1 st gul lök
    1 st röd chilifrukt
    2 tsk färsk riven ingefära (Uteslöt jag)
    1 st pressad vitlöksklyfta
    1 dl äppelcidervinäger
    2 dl farinsocker

    GÖR SÅ HÄR
    1. 1. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i mindre bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och finhacka chilin.
    2. 2. Blanda alla ingr. utom sockret i en stor gryta. Sjud 10 minuter tills äpplena mjuknar. Tillsätt sockret och sjud ca 30 minuter utan locks tills det är en ganska fast massa.
    3. 3. Rör då och då. Häll upp i rena burkar och förvara i kylskåp.
    4. 4. Jag brukar passa på och göra chutnet när jag har gott om äpplen. Chutney passar så bra till både kött och fisk, curryrätter. Det här håller sig mycket länga om den förvaras i kyl. Lycka till

    Onsdagskväll

    Hej på er!
    Nu ska jag alldeles strax gå upp och lägga mig bredvid min lilla snusande dotter! Idag nattade vi henne i vår säng faktiskt... Hon sover så oroligt så känns inte som nån mening med spjälisen inatt :) Mysigt att ha henne intill mig också!
    Alice har mått relativt bra idag på dagen tycker jag. Var borta hos Mormor, Morfar & Morbror en sväng... Men sen på kvällen så var hon lite sämre igen.. Lilla gumman =(
    Hoppas att hon mår bättre imorgon!


    Nej nu ska jag nog upp och lägga mig.. kan ju bli en jobbig natt!
    Puss och Kram!

    R I P

    RIP Stefan Liv och de övriga som var med i flygkraschen :( Så sorgligt!


    God Morgon, eller?



    Hängig liten Alice



    Men leka orkar man ju såklart med!


    God morgon på er!
    Inatt har vi då inte sovit gott direkt. Alice har blivit sjuk =( Snorar massor och har varit varm som en liten kamin! Så hon har varit ledsen mkt inatt... =( Stackars liten! Så det har då inte blivit så mkt sömn för nån av oss =(
    Så typiskt, Idag skulle ju jag och Peter iväg... Han har ju fixat nån överraskning, men nu får vi ju ställa in när Alice är sjuk =( jaja, kan väl ta det en annan dag hoppas jag!
     
    Hörs senare!
    Puss

    10 månadsbesök på BVC



    Busefia!!


    HejHopp!
    Idag var det dags för ett besök på BVC igen. Idag var det läkarundersökning. Lyssnade på hjärta och lungor... ja det var väl de doktorn gjorde typ :P Frågade lite om tänder och om vad Alice typ kan göra å så... om hon kan resa sig upp å så... Det var väl det hela. Besöket tog bara några minuter :P 50 gram hade lilltösen bara gått upp sen sist.. Så på typ 3-4 veckor.. Men det är nog för att hon rör sig aningen mer nu :P

    Nej jag är blixtertrött nu, tror jag ska lägga mig på soffan lite!
    Hörs imorrn igen!
    Då väntar en överraskning för mn del :D

    Puss!

    ♥Alice 10 månader♥


    ♥♥♥♥♥

    Idag blir vår lilla Älskling 10 månader!

    ♥♥♥

    Tycker om att äta samma middagsmat som mamma & Pappa och att äta smörgås och rån!
    Tycker om att ställa sig upp mot allt nu. Trappan är himla spännande, likaså Selmas mat som hon smakade häromdagen! "Mmmmmm" sa Alice om det! :P
    Tycker mycket om att gosa och mysa med mamma & pappa.
    Selma är mycket rolig att leka med. Skoj att ge Selma hennes(selmas) leksaker.
    Roligt att gå med gåvagnen, även fast man trillar lite ibland!
    Borsta tänderna är nåt av det bästa på hela dagen! Oj va gott det är med tandkräm!
    Jätteroligt att väcka mamma och pappa kl 7 (senast 8) på mornarna..... Pigg som en lärka då(Alice alltså!)
    Går helt okej att somna i egen säng på kvällarna!
    Blir blyg inför människor man inte träffar så ofta.
    Älskar att rota i köksskåpen! Skåpet med plastbyttor/lådor är nog det roligaste!
    Jätteroligt att hålla handen och springa så fort man kan! (går inte jättefort än dock!)
    Skor är himla mumsigt att bita på!

    ♥♥♥

    From Yesterday

    Här kommer fler kort från gårdagen! När Alice & Alexander lekte i Alices rum =)










    Kramelikram

    Trevlig Måndag!

    God kväll!
    Idag har det varit full rulle heela dagen!
    I förmiddags kom Hanna & Alexander hit til oss =) Vi åt frukost och kidzen busade som vanligt :D De blir busigare och busigare för varje gång de träffas! Nu är det näst intill omöjligt att få de båda att fastna på samma kort! haha! Vid 13-tiden packa vi alla in oss i Hannas bil och körde mot Skruv! Vi var bjudna till snälla Maggi med familj för lite "Mamma-barn-träff" (låter väldigt töntigt, men vet inte vad jag ska kalla det för annars:P) Det var Jag & Alice, Hanna & Alexander, Pauline & Molly, Jeanette (vars mamma ju är gift med Peters Pappa) med sina fina döttrar Leia & Nova samt Maggi och hennes Alfred! 
    Vi hade en riktigt trevlig eftermiddag! Alla barnen busade på bra :P Jag trodde dock att Alice skulle vara världens tjurigaste för hon hade bara sovit en stund på förmiddagen, somnade konstigt nog inte i bilen på väg dit! Men jag tror att Alice hade för mkt att leka med och titta på så hon kände nog inte att hon var trött... Inte förren vi satt i bilen och skulle åka hem :P Då slocknade hon som ett ljus! 
    Maggi bjöd på både god mat och en supersmarrig chokladtårta! 
    Här kommer lite bilder... Men tyvärr så krånglar blogg för mig så kunde inte lägga upp alla bilder.. =( Kanske kommer några fler bilder imorgon! Håll utkik!
     


    Lite bus på golvet innan middagen :)





    Alexander och Leia fattade tycke för varandra!



    Tre stycken söta små lintottar!



    Molly & Alice



    Hanna, Alexander & Pauline busade



    Min söta lilla Alice!



    Jeanette med Leia och Alex!



    Min stora tös!



    Middagen som Maggi gjort! Jättegott var det! Fläskfilé med champinjoner, paprika mm =)


    Nova flirtade lite med mig ;)



    Alice och Alexander flirtade också en del ;)


    God natt på er vänner!
    Kramar

    Mys med Edvin




    Idag har vi varit och grattat Peters storasyster Anna som fyllt år! Morbror Peter fick sig lite mys-tid med Edvin! Lille Sötnosen!!

    Min Skatt








    Finast i världen såklart!

    ♥♥♥


    ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

    Jag ska måla hela världen (vit)....



    Peter hade vääldigt roligt åt mina målarkläder! :P Orka byta om då!!! :P



    Det gäller att vara koncentrerad!



    En viss liten dam ville också vara med och hjälpa till!



    Mammas lilla Busunge!


    God kväll på er!!
    Idag har jag fortsatt att måla ute i hallen =) Det som jag målar uppe på bilderna är grundade och är målade två gånger med snickerifinish. Taklisterna är grundade och målade en gång med snickerifärg lika så alla dörrfoder. Imorgon hoppas jag hinna med att måla lite till så allt blir klart!
    Jag hoppas att vi kan börja tapetsera snart!! Och sen lägga in nytt golv :) Men det blir nog senare i höst!!

    Kram!

    Paus

    Hej på er!
    Nu sitter jag och äter frukt och dricker lite vatten =) Peter & Alice är iväg på äventyr :P Eller ja, de skulle blandannat handla lite :P så skönt med lite egentid! Bara jag och Selma hemma! Jag håller på å målar.... Mer brunt som ska bli vitt! Ni kanske får se bilder sen! fast det blir ju ändå inte så fint nu när jag har hunnig grunda!
    Nähäpp!
    Dags att fortsätta tror jag minsann!
    Ha en bra lördag!
    Kramar

    Ny Header

    HejHopp!
    Nu har jag precis ändrat headern lite =) Kul minsann! Men blev inte helt nöjd. Kommer förmodligen att ändras lite inom en snar framtid =) hihi!
    Puss och Kram!

    Thoughts

    Jag har sååå länge varit sugen på att plugga vidare... Och inte alls inom omsorgen.... Tanken när jag läste till USK var ju att jag skulle läsa till SSk efter det... Men nej, det känns inte riktigt som att det är nåt för mig... Tyvärr får man väl säga!! Men för ett tag sen hittade jag en utb som jag så så sååååå gärna vill gå! Blev så himlans glad... Men sen kom såklart "käftsmällen" Matte C krävdes. skit me! Bara att glömma det :( Jag tror faktiskt att jag har rätt bra läshuvud och jag tror att bara jag pluggar hårt så kan jag lära mig typ allt, FÖRUTOM matte. Matte går liksom inte bara. Spelar ingen roll hur bra lärare jag haft... det gååår bara inte! Så den utbildningen har jag lagt på is.... MEN har faktiskt hittat en annan som jag kan läsa här i närheten! Visserligen inom ett heelt annat område, men nåt som jag verkligen är intresserad av. Ett yrke som tom finns i släkten! :P Fast först måste jag läsa upp antingen Naturkunskap B eller Biologi A... Hmm.... Att det ska vara så omständigt att få plugga vidare!! 
    Jaja, jag skriver det här så jag ska komma ihåg det ;) Sen får vi se, jag kanske hinner ändra mig! Men blev allt lite sugen nu! Fråkan är kanske också om man får studieån? Eller kan alla få de? :S jaja! Nu skenade mina tankar iväg lite! haha! Ta mig inte för allvarligt!

    Babbelbabbel!

    Kram på er! 

    Vernissage








    Idag damp det ner en inbjudan till vernissage! Det är vår vän Martin (som ju tagit DESSA fina bilder på Alice samt DESSA på mig och Peter när Alice låg i magen) som ska ha en fotoutställning! Ska bli såå roligt! Jag har aldrig varit på vernissage tidigare =) Frågan är bara hur vi gör med Alice? Får hon vara med tros? Vi får ta och fundera på det :)

    Ha en trevlig kväll!
    Kramar

    Fattiga Riddare



    Hej på er!
    Idag blev det Fattiga riddare till lunch :) Har aldrig gjort det innan. Riktigt gott var det ju! Blir nog att göra det fler gånger. Recept hittar ni HÄR.

    Nej nu håller Alice  och Selma på att riva ut allt innehåll i skafferiet..... Pust! :P
    Hörs sen!
    Puss

    Ups!






    Nu är det nog dags för oss att sätta upp barngrinden!!
    Livsfarliga unge! :)

    Äppel Päppel









    Kan lova er att det smakade lika gott som det ser ut att göra!




    Oj så mycket äppel det är i träden här hemma! Vad ska jag göra av alla? Äppelkaka såklart! Och äppelkräm... Men mer? Någon som har något tips/recept så mottages det hemskt gärna!


    PoK 

    Lilla Pyret







    Idag satt Alice ute på gräset en liten stund. Solen var framme och värmde så härligt! Riktigt fin höstdag har det varit här idag! :)
    Alice fick inviga sin nya jacka också! En vindfleece från Polarn & Pyret. :)

    Kram på er!

    Jennys Blogg

    Välkommen till min blogg! En livsstilsblogg med en blandning av Inredning, Shopping, Matlagning, Recept, Bakning, Familj, Vänner och en massa bilder! Enjoy :)

    RSS 2.0