Fläskfilépanna

Hej på er!
Fredag igen! Så härligt!
Häromdagen tog jag hem en ny app till min telefon, Arla kökets app. Jättemånga goda recept fanns det där och ett av receptet fick de blir till middag idag...
Lagade en jättegod Fläskfilépanna!
 
Här kommer receptet;
 
400-700g fläskfilé/ytterfilé
2 tsk vetemjöl
3 dl grädde
1 tsk kinesisk soya
1 tsk balsamvinäger
1 tsk svartvinbärsgelé
1 krm timjan
1 tsk stötta enbär
1 köttbuljongtärning
1 dl torkade tranbär
2 msk färsk grovhackad timjan
 
Skär köttet i skivor och stek några minuter per sida. Strö över mjölet och tillsätt övriga ingredienser uton tranbär och färsk timjan. Låt koka några minuter (tills köttet är klart) Strö över tranbär och timjan och servera med ris eller bulgur och med grönsaker.
Riktigt mumsigt var det! Lagom mustigt.
 


Trevlig helg på er!
Många kramar

God kväll!

God kväll på er!
Nu ska jag strax bege mig till jobbet för min andra jobbnatt där. Hoppas det blir en lugn natt! Sen är jag ledig till på tisdag. Göttgött!
ha det jättebra!
Kramar!
 

I Älmhult!

Hej! Igår var jag, Alice och mamma i Älmhult och hälsade på John! Jättemysig lägenhet och fin omgivning. Där kommer nog John och Michaela trivas kanon! :D
Kram

Bara några till...

 
Hihi,ja här kommer bara nåågra bilder till på Alice! Tycker att hon är så otroligt söt i min klänning som jag hade när jag var liten!
 
 
 
 
 
Och min fina lilla Selma me såklart!
 
Pussa

Gladfian

 
 
Min lilla Älsklingsgumma! Hon är allt mitt solsken <3
 
Nu ska jag strax köra iväg för min första vakna jobb-natt på flera år! Hjääälp! Hoppas att det ska gå bra!
Har sovit 2 timmar idag på dagen.. Hoppas att det ska räcka.
Ha det så bra så hörs vi imorgon igen!
Kramar

Goa unge!

Hihi, hur rolig blev inte denna bilden?! Alice kollar på min studentskylt och vi tjabbar (som vanligt) om vem det är på bilden... "Ajje" säger Alice att det är, och jag kontrar med "neeeeej, det är mamma!" Så kan vi stå och kivas en stund ;)

Världens godaste kasslergratäng

Idag lagade jag en supergod Kasslergratäng! Receptet hittade jag inne på MATPLATSEN
 
 
Här kommer receptet!
 

ca 4-6 port:

1 bit kassler ca 500 g

2-3 tomater

1/2 färsk ananas

 goudaost

1/2 purjolök

1 liten gul lök

3 dl grädde

2 dl creme fraiche

1 msk kycklingfond

1 msk mango chutney

1/2 msk kinesisk soja

salt & peppar

 

Skär kasslern i skivor. Strimla purjolök och lök och lägg i botten på en ugnsform. Skiva tomaterna och skär ananasen i bitar. Skär goudaost i centimetertjocka stavar. Varva kassler, tomat, ananas och ost och lägg över lökblandningen.

Koka upp creme fraiche, grädde, chutney, fond och soja i en kastrull. Smaka av med salt & peppar.Häll såsen över formen och ställ in i ugnen, 20-30 min tills den fått fin färg och osten smält. Servera med ris och en god sallad

Jag uteslöt Goudaosten...Strödde bara lite mozzarella över innan jag satte in det i ugnen..

 
Såååå gott!
Prova!
=)=)

Busbusbus

 
Min lilla busa!
 
 

Regnig dag

Hej på er!
Usch sånt märkligt väder det har varit idag... Kommit några riktiga regnskurar... Blåst har det också gjort. Känns verkligen som höst!
Många blad som blivit röda på träden också..
 
 
Alice ville ut trots regnet =)
 
 
 
 
Alice hittade en liten snigel!
 
 
Kramkram

Positivt och negativt

HejHopp!
 
Idag har vi fortsatt lägga lite mer golv... Passade på när Alice satt framför tvn och när hon sov middag :P
Det positiva för idag är att både kyl och frys fick plats under våra överskåp! Trodde vi skulle vara tvungna att ta bort skåpen för att få dit kyl & frys uppe på det nya golvet. Så det var suuperbra!!! Sparade ju oss mkt jobb :P
 
Det som var mindre bra var att golvet inte räckte.... Upsups! Vi som hade beräknat så bra i alla de andra rummen vi lagt :P Jaja, Peter skulle ändå till Kalmar och jobba om några dagar... Så han får kila in på Ikea då och köpa en förpackning till! De hade kvar samma golv iaf... phu!
 
Det var verkligen preciiiis att det gick!
 
 
Från denna vinkeln ser det vitt och fint ut!
 
 
Inte riiktigt lika fint :P
 
Kraaaam

Härlig eftermiddag vid Åsjön

Hej!
Igår eftermiddag körde vi bort till Åsjön... Alice & Peter badade en stund... Ojoj så Alice älskar att badaoch att busa i vattnet... Brås inte på sin mor där inte! ;)
När Alice och Peter var färdigbadade gick vi bort till Alices Mormor & Morfars underbara lilla eka! Det var liite läskigt först tyckte Alice, men sen tyckte hon det var mysigt =)
 
 
 
Kraam!

Det ena för med sig det andra...

Hej på er!
Idag har vi fortsatt lägga golv i köket... Ungefär halva köket hann vi med idag! Tror allt att vi har kommit förbi de svåraste ställena nu.. Vi har allt fått tänka till! Så svårt i vårt kök eftersom det inte är ett fyrkantigt rum... Sen har ju vi en köksbänk som går ut som en typ bardisk/köksö... Gör det ju lite mer komplicerat... Förhoppningsvis kan vi lägga klart golvet imorrn! Men nu närvi har lagt in det vita golvet så ser man ju verkligen hur skitiga och fuka tapeterna är.... Känns inte som någon mening att slå dit alla golvlister innan vi tapetserar... Så får nog sikta in mig på att välja en tapet till köket innan jag köper en till hallen! Men åh så svårt vad man ska ha i köket! Eftersom golv och alla skåp/luckor/lådor ska bli vita vill vi ju få in färg... Men vi ska inte ha någon fondvägg så det får inte vara för mycket mönster.... Inte lätt! Bara till att kika runt efter inspiration =)
 
Så här ser det ut i köket nu med golvet!
 
Kramar <3

Dagens projekt!

Idag har vi börjat lägga golv i köket... Vi har kommit en bit men det är ju en hel del kvar! Alltid ska det ju krångla me! Men det löser sig nog imorgon... Fint blir det iaf :D
Kramar

Nina Kanin

Köpte en så söt liten kanin till Alice när jag var i Rby häromdagen!
Nina-kanin =)
Far och dotter!
Mys innan det är sovedax!

Fler kort från dagen

 
Här kommer lite fler kort från idag! Elsa är ju bara sååå söt! Vill bara äta upp henne :P
 
Och så en bild på min lilla Sessa!

Same, same, but different...

Alice april 2011
 
 
Alice augusti 2012
 
 
Hon är sig lik, men ändå inte... mina stora lilla gumma!

Happy friday!!

Åh vilken happy friday vi har haft idag! Vi har haft finaste Linda och sötaste lilla Elsa på besök. Såå mysigt! Här kommer några mobilkort :)

Tiia, Rby och dagisfest!

Hejhej!
Idag har Tindra varit hos oss hela dagen. Gissa om Alice var glad över detta! Vi har varit i Ronneby och hämtat ut mina numera hela glasögon, ätit glass och handlat mat.
Vi har även varit på sommarfest på Alices dagis! Åh så glad Alice blev över att träffa sina kompisar! Hon hade knappt tid att äta, ville bara leka! Tror hon kommer att älska dagis nu när hon ska börja igen nästa vecka! Hon har ju varit ifrån det i många veckor.
Kram på er!

Blandat från veckan..

Lite blandade kort från denna veckan och lite från förra... Min faster har ju varit nere och hälsat på oss!I dag åkte hon dock hem igen så nu blir det tomt! =(
De flesta bilderna har Faster tagit!
 
 
Phuuu! Rätt många bilder =)
Kramar!

Vinbärskakor

Hej på er!
Tänkte ge er recept på några riktigt goda kakor i mitt tycke! Jag gjorde vinbärssylt för ett tag sen och här kom det till användning =)
Receptet är egentligen till syltgrottor..Fått av bästaste HANNA Tror hon hade hittat det på nån blogg?
 
4½ dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 gram rumsvarmt smör
(sylt)
 
Blanda ihop torra ingredienser först och ha sedan i smöret. Arbeta ihop till en fin deg. Rulla ut i längder och dela sen i rätt små bitar som du formar till bollar. Lägg på bakplåtsapper på en plåt, platta till lite och gör ett litet hål som du fyller med sylt. In i ugnen på 200 grader i ca 10 min
 
När mina vinbärskakor hade svalnat hade jag på lite glasyr som jag gjorde på 1 dl florsocker och 1 msk vatten.
 
Vill man göra "vanliga" syltgrottor gör man nog bäst i att lägga varje boll i en form så att de inte flyter ut så mkt.
 
 
 
Supersmaskiga!
 
Kramar!

Lilla älsklingen

Min fina lilla gumma ❤

Alice

Finns en pelargon som heter Alice...Tyvärr hade de inte den just nu på Johns växtservice,men den ska jag hålla utkik efter! Måste ju ha en sådan såklart!
Väldigt fin ser den ut att vara!
 
 

Sparkler, Caramel...

Hej!
Idag har jag, Alice, Mamma & Faster varit på Johns växtservice...Ojojoj så många vackra pelagoner! Otroligt att det finns så många olika sorter... Jag köpte fyra stycken.. En ny "Appelblossom Rosebud" (hade en innan som tyvärr dog) en jättevacker blekrosa med mörkare kanter som heter "Caramel" en blekrosa lite spräcklig som hette "Sparkler" och en lila vacker som hette "Deacon lilac mist" Hoppas nu att jag lyckas övervintra alla!
 
Här ser ni även ett av våra senaste loppis-fynd! Är såå glad i mitt fina lilla brickbord! Funderar på om jag ska låta det vara precis som det är dvs grädd/cremefärgat slitet eller om man ska måla om det... Tål att funderas på =) Turkost hade ju vart läckert :P:P
Kramelikram
 

Bilder från idag

Här kommer några bilder från idag :) jag har bakat syltgrottor med min hemlagade vinbärssylt. Blev jättegott! Frisk och god smak.
Sen har vi varit ute lite i trädgården. Peter har varit duktig och kört massor med trimmern och med häcksaxen.
Alice har vänt lite på dygnet sen i fredags.. Så idag vaknade vi inte dörren kl 10! Häärligt! Så idag fick lillan inte sova nån middag.. Gissa om hon somnade fort ikväll!!

Ha det så bra!
Kramar

Nya hyllor

God kväll!
Idag har Peter och jag satt upp våra nya vägghyllor i vårt sovrum. Tänkte att jag skulle ha dels mina tidningar där men även min iPhone samt glasögon.. Man vågar då inte ha det på sängbordet längre av nån konstig anledning ;)
Tyckte att hyllorna passade bra in :)
Kramar

Fest här i Byn

Hejsan!
Igår var vi på "kräftfest" Vi började kvällen hemma hos mamma och pappa... Familjen Folkesson var också där! Sen körde vibort till Brunnen där festen var.  Vi åt helgrillat Vildsvin, potatisgratäng, sås, grönsaker, sallad, bröd osv... Himla gott var det! Gott med Vildsvin tycker jag!
Tack alla för en jätterolig kväll!!
 
 
 
Kramkram!

Vinbär

Alice hjälper till att plocka vinbär! Många bär försvann dock in i Alices mun :P

Speldosan

Fina speldosan från Morfar!

Dagen

Hej igen! Idag har jag bakat en av mina favoritkakor, Chokladsnitt/chokladbröd. Åh så gott det är till kaffet! :) vi har även varit borta hos mormor och morfar mfl en stund .. De hade varit runt i antikaffär och morfar hade köpt en så fin speldosa till Alice! Tackar så hemskt mkt!
God natt på er!

Gårdagen i Karsbo

Hejsvejs!
Åh igår hade vi en toppendag hos våra vänner i Karsbo! Hanna har en sååååå fin liten bebismage nu! Gosigt!
Barnen leker mer och mer med varandra nu och ibland försöker de sig på att kommunicera lite med varandra... Gulligt kan jag lova!
 
 
 
 
Tack för en toppendag!
Kramar

I karsbo

Hejsan! Idag har Alice och jag varit hos bästa vännerna Hanna och Alexander :) bjuder på några mobilbilder nu.. Kommer fler bilder imorrn! God natt

Hos Farfar och Lena

Hej! Idag har vi varit hos Alices farfar och Lena och hälsat på. Vi blev bjudna på tacopaj samt massa gottigheter till kaffet. Lenas dotter och barnbarn var också där, tyckte Alice var kul :):) Kramar

Full fart!

Hejsan!
Idag fick vi allt besök! Igår bestämde vi med Alices Farmor och Alices faster Maria att de skulle komma hit på besök... Och imorse ringde Alices andra faster Elina och frågade om de kunde komma och hälsa på... såå roligt!Så gissa om de har varit full fart här hemma! Massa bus har det blivit. Alice är glad för sina kusiner!
Här kommer bilder!
 
 
 
 Kramar

Ååååååååååå

Knäppa blogg som lägger upp två inlägg!! Hatar blogg.se's app till iPhone! :(

En vanlig lördag

Hejsan! Idag har vi haft en rätt lugn dag :) dock så har vi storrensat och kört massa skräp till tippen.. Skönt att bli av med allt gammalt skräp! Alice och jag tog oss en tur till skogen idag.. Blev en glassbytta till med blåbär! Imorgon får vi främmat så ska nog svänga ihop en paj! Just det ja, kommer en bild här på en av tavlorna vi köpte till Alices rum.. Tyckte det passade bra med den över sängen. :) Kramar!

En vanlig lördag

Hejsan! Idag har vi haft en rätt lugn dag :) dock så har vi storrensat och kört massa skräp till tippen.. Skönt att bli av med allt gammalt skräp! Alice och jag tog oss en tur till skogen idag.. Blev en glassbytta till med blåbär! Imorgon får vi främmat så ska nog svänga ihop en paj! Just det ja, kommer en bild här på en av tavlorna vi köpte till Alices rum.. Tyckte det blev väldigt fint! Och så en bild på den lilla glassomanen i vår familj! ;) Kramar!

En riktigt härlig dag!

 
Hej på er!
Åh vilken härlig dag vi har haft! Vi bestämde igår att vi skulle köra till nån/nåra antikaffärer och kika runt... Hade inte riktigt bestämt oss för vart vi skulle köra... Men så hamnade vi i Lessebo... Vi började med att kika in i Hembygdsstugan och ta oss lite smarriga Våfflor med sylt & grädde. Satt in helt fel! I Hembygdsstugan sålde de även en del grejer ur inredningen som kom från en närliggande Antikaffär. Vi köpte en fin tavla till Alice med katter på =)
Sen tittade vi in en liten snabbis i Pappersfabrikens shop... Där fanns inte så värst mkt, men kul att titta iaf!
Sen körde vi vidare till HATTERIAN  antiktoch kuriosa... 3 våningar samt uthus proppfulla med alla möjliga saker! Det var så mycket så jag blev yr i huvudet ;) Man liksom kunde knappt se någontingför att det var så mkt... Var ju dock inte helt lätt att koncentrera sigoch att gå i lugn och ro när man hade en liten Alice med sig..... Nästa gång får hon allt stanna hemma!! Men vi hittade ltie blandade grejer! Sen tittade vi inom en annan Antikaffär/Loppis också i Lessebo... Tror den hette Leroy´s eller något sånt. Där blev det inget inköp... Sen for vi till Hovmantorp och till en liten inredningsbutik som hette MARGARETAS  Oj så mycket fina Jenny-saker det fanns där!
Här kommer lite bilder!
 
 
 (Bilderna kom lite hullerombuller men de gör kanske inget)
 
 
Några av dagens inköp
 
Kram på er!

Pannkakor med Blåbärssylt

Go kväll!!
Hoppas ni har haft en bra dag =) Idag har Alice och jag(och Selma såklart) varit  själva hemma. Peter har jobbat..Vi har mest myst och busat :) Städat en del me... Och tvättat... Tycker inte man gör annat :P
Till sen middag idag gjorde jag lite pannkakor och till det gjorde jag Blåbärssylt för första gången i mitt liv! Jisses så gott det var! Alice åttvå stora pannkakor med sylt och grädde till :P Efteråt blev det till att sanera köket;) Allt var fullt med blåbärssylt.. Vet inte hur man kan lyckas med att kladda ner så mycket!! :P
 
 
 

Jag och mina tapeter..

 Ja jag och mina tapeter! Jag kan sitta hur länge som helst på nätet och kika runt på tapeter... Finns ju såå många fina! För ett (bra) tag sen beställde jag hem några tapetprover från Inreda.com...
Sååå fina var de allihopa faktiskt :P Fast två st har vi redan sållat bort..
 
 
De två som vi redan har sållat bort är den med ljus/cremefärgad skimrig botten med blommor på, samt den turkosa med prickar och rosor. Gissa vilken som är min favorit?
;)
 
Kramar!
 

Söting

Alice älskar sin Clown-speldosa! :)

Bättre!

Ja idag mår min lilla gumma mycket bättre! Så skönt :) idag tog jag mina tjejer med mig på en runda i skogen., alice somnade snabbt i sin vagn så då passade jag på att plocka massa blåbär.. Imorgon får de nog bli att göra paj :) mumsigt! Man vet ju aldrig, kanske att man skulle få besök nån dag! :) kramar!

Jennys Blogg

Välkommen till min blogg! En livsstilsblogg med en blandning av Inredning, Shopping, Matlagning, Recept, Bakning, Familj, Vänner och en massa bilder! Enjoy :)

RSS 2.0