Sjukstuga!

 
Här hemma har sjukdomarna avlöst varandra denna vecka.. Magsjuka hos Alice, förkylning för min del och nu när Alice sluppit magsjukan har hon förstås fått min förkylning... Suck! På lördag är det ju 2-års kalas, då måste hon ju vara frisk! Mammas lilla hjärta...
Igår var vi en snabbis hos Emma & Julia... Vi kom hem med en hel kasse full med kläder från Emmas snälla granne som har en dotter som är ett år äldre :) Perfekt att kunna köpa lite begagnade kläder!! Blir ju dyrt om man ska köpa allt nytt!
Bus-bilder från besöket hos E & J =)
 
 
 
Idag har jag slagit in Alices 2-år presenter =)
 
Vi hörs snart igen!
Kramar

Kalas

 
 
 
 
 
Idag har vi varit på kalas för Ellen som fyllde 12 år idag =) Lika trevligt som vanligt! Kul att träffa alla :)
Alice och lille kusinen Edvin är så söta ihop! De är allt glada för varandra =)
 

Migrän

Min snälla lilla tös har klappat mitt huvud, blåst på mitt huvud och tagit såå bra hand om mig! Gulle♥
 
 
 
 
Idag har jag haft en riktig migrän-dag... Var jättelängesen senast faktiskt.. Innan hade jag det flera gånger/månad... Nu tror jag bara att jag har haft det 1-2 ggr sen Alice föddes för två år sen... Jisses sån skillnad!
Inatt skulle jag ha jobbat men jag stannar hemma så jag kan sova bort värken istället... Tycker bara att tabletter skjuter upp det lite, bryter ändå ut fullt nån gång.. Sjukt tröttär jag nu så det får bli sängen!
nattinatti!
 

Blinka lilla stjärna

 
 
 
 
Sötunge =)

Pyssel

Idag har jag och Alice pysslat lite med grejer som vi fick av glassbilen igår... Är man stammis så är man ju ;);)
 

Dagisfotografering

 
Hejsan!
Idag har Alice och jag varit borta på dagis för lite fotografering. Först blev det gruppbild ute med alla kompisarna och sen en enskild bild me :) Fotografen var duktig och spexade så barnen skrattade rätt mycket, gulligt!
Hon (fotografen) tog 5-10 st bilder på Alice, så om nån dag kan jag gå in på nätet och logga in och då se alla bilderna som togs på Alice och välja vilken/vilka vi vill framkalla :) Käckt!
Jag "smygtog" några bilder när barnen var "uppställda" (paparazzi, eller vad?!) ;)
Här en bild på Alice och hennes kompis L.
 
 
Jag hade ingen aning om att korten skulle tas utomhus, då kanske jag hade tagit på Alice något annat! Men de blev ju gulligt me regnjackan och stövlarna ändå =)
 
Kramar!

Kanderade rosblad

Jag var ju såå förtjust i färgen på rosorna jag köpte förra veckan, så jag passade på att kandera de nu när debörjade sloka liiiite. Vet inte riktigt vad jag ska ha kanderade rosblad till egentligen, men sånt löser sig ju alltid ;)
 
Började med att skölja bladen i vatten och sen badda helt torra.
 
Sen penslade jag bladen med äggvita och först provade jag att doppa de i strösocker men de blev klumpigt så jag strödde socker på de istället. Blev mycket finare.
De fick ligga framme över natten för att torka och nu la jag in de i kylen. De skulle hålla minst en månad i kylen läste jag nånstans... :)

Present tips!

Hej hopp!
Tänkte att jag skulle skriva ner lite vad Alice önskar sig... När folk frågar vad hon önskar sig står de alltid still i huvudet :P Så lika bra att skriva ner lite :P
 
*Pussel
*Spel (memory typ)
*Bak-set (jabadabadoo har tex ett jättefint)
*Badleksaker/badanka
*Möbler och dockor till dockskåp
*Utklädningsgrejer
*Låtsasmat i trä/tyg
*Vattenfärg/fingerfärg
*Penslar
*Kläder i st 92
*Leksaker
*Tygvimplar/flaggspel rosa/vita eller nåra andra fina färger :P
 
 
Det är väl de som vi kan komma på iaf :P Finns säkert andra saker som hon önskar sig =)
 
Kramkram

Vår dag!

Hej på er!
Nu ska jag strax köra till jobbet... har tre jobbnätter framför mig. Inväntar en godispåse som Peter är iväg å köper åt mig ;) Känner att jag nog kommer behöva lite socker inatt.. Har inte sovit någonting idag nämligen... alice vägrade att sova middag idag :P Knasunge!! Försökte i över en timme att  få henne att sova, men icke! :P Jaja, de går nog bra ändå =)
En sväng i skogen har vi hunnit med idag samt ett besök hos Alices mormor o morfar! Därblev vi bjudna på mat och div gottigheter :P
 
 
 
Ha en bra helg, jag kanske inte orkar höra av mig på några dagar nu
Puss och kram!

Tyll♥

 
 
Lite sneakpeak på vad jag beställt från Pompdelux♥
 
 
Söta lilla dockan♥

Diskhjälp..

Oj va Alice älskar att "hjälpa" mig att diska och torka och greja i köket :P Vet inte om de blir så mkt renare, men är väl likabra att hon får hållas! Hjälp i köket är man ju glad om man kan få sen när hon blir äldre också!;)
 
Hjälpsamma Alice! Sötare diskerska kan man då inte ha ;)
 
Kramar!

Emma & Julia

 
 
 Två trötta tjejer...
 
Efter en liten promenad sov de gott <3
 
 
 
 
Selma ärså himla glad för Emma! Ville ligga i hennes knä hela tiden... Fina lilla Selma!
 
 
 
 
God kväll!
Idag har min vän Emma och hennes dotter Julia varit och hälsat på oss =) Jättemysigt! Så tråkigt att tiden alltid ska gå så fort bara! Men nu måste vi se till att träffas snart igen =)
 
Usch vad jag är trött nu!! Får allt bli att ta ut Selma och sen sova.... Zzzzz!
Nattinatt, puss!

Trötta hjärtat

Idag när jag o Alice satt framför tvn och tittade på Pippi tycktejag att hennes huvud blev himlans tungt... Då hade hon somnat lilla gumman! Sååå söt!
 
 
Pussa
 
 
 
 
 

Nu är det jul igen

snart iaf! ;)
 
Idag hämtade jag ut en låda med gamla julkulor som jag vunnit på auktion (tradera) Åh så rolig tatt öppna och titta på alla vackra kulor! De var lite lagom slitna, vackert! Blir ju sån otroligt fin lyster i glaskulor. Mina gamla i plast ska slängas, eller iaf inte sitta i granen i år! 
 
 
 

Bus i Missoni

 
 
Busefian!!

Måndag igen

(visserligen ser jag ju nu att klockan passerat 00,00, alltså är det ju tisdag egentligen)
Nu är jag på jobbet men tänkte passa på att slänga in ett snabbt inlägg :)
Idag har (tänka sig) jag, peter & Alice varit lediga! Jisses! :P Har dock inte gjort något speciellt... Tiden bara försvinner på nåt vis...
Alice har iaf varit på gympa idag =) Lika roligt som vanligt... :) Såå söt var hon i sin nya "gympadräkt"
 
Söt som socker.. Mitt lilla hjärta!
 
Runda, goa magen!!
 
Puss på er!

POMPdeLUX

Åååå va jag har blivit kär i alla kläder från Pompdelux! Älskar verkligen stilen! Mycket tyll å vidd men ändå lite tufft på nåt sätt... Helt ok priser också, det gillas! (Inte så billigt som H&M, Lindex osv men betydligt billigare å finare än PoP, meandi osv)
Har klickat hem några plagg till min lilla Sessa! De har ju även homepartyn men himla bra att man även kan köpa direkt från deras webshop.
 
Här kommer bilder på några av mina favoriter. Alla bilder kommer från pompdelux.se
 
 

Lukas♥

♥Såå fin, kommer sakna honom när hans husse & matte kommer och hämtar honom♥
Tur de inte bor så långt bort ;)

Mysig brunch & vattenpölar

 
Hej på er!
Igår slöade jag och Alice till det ordentligt på morgonen/förmiddagen... Kom inte ner förrens klockan var nästan 11 (!!) .. Så då fick det bli en stadig frukost/brunch. Mysigt värre =)  Vi åt äggröra, knaperstekt bacon, köttbullar, smörgås & blåbär & banansmoothie.  Såå mysigt♥
Efter frukosten gick vi ut en sväng i regnet för att rasta hundarna... Alice hittade snabbt en vattenpöl som hon hoppade i! Så var hon sysselsatt för ett bra tag ;) Tur att det finns bra kläder/stövlar som klarar av allt vatten!!!  :P
 
Hoppas att ni har haft en bra dag =)
Kramar

Hos goda vänner

 
God kväll!
Idag har jag och Alice varit och hälsat på finaste Linda och sötaste lilla Elsa! Blev massa bebisgos såklart! Tänk att bebisar alltid luktar så gott♥ Massor hade hänt med Elsa sen sist vi såg, nu kunde hon helt plötsligt sitta upp och stå (med stöd alltså!!) Alice verkade tycka de va mysigt med en så liten kompis, när Elsa blev ledsen satte Alice igång att sjunga och dansa för henne! Vilken liten entertainer jag har ;)
 
Gott med puré!
 
Tack för idag <3
Kramar
 

Lillan spexar!

 
 
 
Sötunge! Ibland vill jag bara äta upp henne!!
puss på er!

Hundmys!

 
Fina Lukas!

Kavat Björn

Igår kom Alices vinterskor med posten! Beställde ett par Kavat Björn till henne. Inte billiga, men det är ju så bra kvalitet på Kavatskor! Bra andrahandsvärde me har jag sett på tradera :P
Alice provade skorna igår och struttade runt här hemma stolt som en tupp (höna kanske?!)  De är fodrade med mjukaste ull så varm kommer hon nog hålla sig :)
 
Kraam
 

Fina tjejjor!

Mina söta tjejer <3

Alice 23 månader

Idag är det Alices 23-månadersdag! Haha, skrev 23-årsdag först! jisses, snart är vi väl där ;)
Snart fyller lillpluttan 2 år! Omg! Tyckte nyss att vi hade 1årskalas för henne... Sorgligt att tiden ska gå så fort när man på nåt vis har de som underbarast <3
Tycker iaf att allt bara blir roligare och roligare ju äldre Alice är... Det är ju så roligt att se hur hon utvecklas... Händer nya saker precis hela tiden... Så roligt nu att man kan kommunicera med henne... Hon kan ju nästan berätta saker för oss nu... Hon lägger ofta ihop två ord nu och även tre ord ibland. En riktig "gympa-period" är hon inne i... Det skuttas, hoppas, backas och springs i stort sett hela tiden här hemma :)
Nåt annat som Alice älskar nu är att hjälpa till att laga mat/baka... Vill stå på en stol bredvid mig när jag grejar i köket.
Kissat på pottan har hon gjort en gång nu i veckan me... Sprang runt naken på övervåningen när hon sa "kissa"så då fick hon sätta sig på pottan och så kissade hon lite. Jag blev såå förvånad! Brukar inte komma nåt ju :P
 
 
Här kommer lite bilder från i sensomras... Alice plockar blommor.
 
 
Kramar!

Innedag!

 
Idag har vi haft en riktig innedag... Alice har blivit genomförkyld.. Stackarn, så jobbigt =(
Vi har gjort pizzabullar idag, det var omtyckt! =) Alice har också lekt litemed lera idag... va skoj  :) Fast hon blev lite sugen på att smaka ;)
Nu ska jag snart ut i rusket och köra till jobbet... Ska jobba tre nätter nu.... :/
Ni får ha de så bra!
Puss o Kram!
 

Hos John & Ela

 
I eftermiddags tog vi bilen å körde till Älmhult! Alice blev himlans glad över att se John & Ela!
Vi beställde hem thaimat, strosade runt lite i Älmhult, pratade och mös, en perfekt vardagskväll med andra ord! =)
Jag tog med mig lite bullar och så tog jag med chokladfudgekakan me... :)
Tack för en trevlig kväll =)
När vi körde hem så hann vi knappt ut ur Älmhult förren en jäääääättestor älg sprang upp på vägen! Huvva va stor den va! Konstigt, har inte sett nån älg på mååånga år, men nu har jag sett två stycken på en vecka... Märkligt!
 
 
 

Kanelbullensdag!

 
Hejsan!
Ja idag blev det ett bullbak här hemma! Världens bästa lilla bagerska hade jag såklart som hjälpte mig! Fast helst ville hon hjälpa mig att äta upp degen! ;)
Filmade henne en liten snutt när hon knådade degen... "baka,baka, liten kaka" tror jag det är hon säger!
 
 
 
 
 
Gjorde hälften kanel och hälften vanilj :)
 
Kramar

Höstmys ute

 
 
 
 
Idag har jag gjort det lite hörsmysigt utanför ytterdörren =) Köpte en fin vaxduk idag som jag la på vårt lilla bord.. och så köpte jag lite höstblommor och pyntade med löv, pumpor, nypon mm =) Lite ljus sattes dit också såklart =)
Blomman i korgen ovanför ska bytas ut också så småningom :P tänkte inte på att jag hade den när jag köpte de andra blommorna :P
Kramar

Finast

 

Dagarna som passerat

Ja vad har vi gjort de senaste dagarna egentligen?! Jag har varit ledig mkt ju... Men inte direkt hittat pånåt spec... Mest varait hemomkring och myst =)
 
I helgen var vi hos mamma & pappa på middag iaf... blev bjudna på jättegod mat! Kalvfilé, potatisgratäng, sås, mm =) Mumsigt!
 
Här kommer lite blandade bilder =)
 
 
Bilderna ligger heeelt huller om buller, men de får va så minsann! :P En del av korten har kära faster tagit!
 
Kramar

Family

Blir lite flummigt när man ska få med hela familjen på kort minsann!! Busig alice, envis pudel och så två st vuxna som ska låta blir att blinka :P inte alltid de lättaste att få ihop de ;)
 

Måndag igen

Hejsan! Så var det måndag igen.. Måndagar är ju nu mera vår gympadag.. Eller iaf Alices ;) idag följde Peter me ;) mkt hopp och skutt hade det blivit idag igen :):) skojigt! Nu är jag ledig några dagar fram tills jag ska jobba helgen. Härligt! Kram på er

Jennys Blogg

Välkommen till min blogg! En livsstilsblogg med en blandning av Inredning, Shopping, Matlagning, Recept, Bakning, Familj, Vänner och en massa bilder! Enjoy :)

RSS 2.0