Litet vårtecken!

Titta vad jag hittade hemma i trädgården idag! Tror minsann att det är några av mina Scillor som tittat upp. Så roligt!

Pippi på Pippi

Får Alice välja kläder själv blir det alltid nåt med Pippi på.. Stora idolen ;)

Efterlysning

Är det någon som vet vart jag kan få tag på "Ballongspelet"
 
 
 
Sååå mysigt spel! Kan tyvärr inte hitta någon återförsäljare :(
 
Kramar

Mysig tjejdag ;)

 
Hejsan!
Igår kväll bestämde Hanna & jag att Alice och jag skulle komma och hälsa på en sväng idag =)Alltid lika roligt tycker jag! Man blir ju lite rastlös av att bara gå hemma, även om det såklart kan vara underbart det också ibland =)
Även lilla Selma fick följa med idag, och hon var sååå lyckligöver det... Min älskade lilla pudel♥ Till sommaren blir Selma 9 år..... 9 ÅR?!?!! Känns som att det var nyss som vi åkte och tittade på den lilla fluffiga bollen som somnade i vattenskålen... awww....Känns hemskt att hon har börjat bli gammal... Jag tänker på nåt sätt att Selma ska finnas där när Peter o jag är gamla å gråa... Men de kommer hon ju inte såklart =(=( Uschusch!!!
Aja,  känner att jag gled ifrån ämnet lite nu ;)
Vi kom väl fram till Hanna vid 11-tiden... jag fick mig en stor kopp kaffe och vi snackade och så.. Sen åt vi lite lasagne-rester som jag hade med mig... Gott idag med... Tredje dagen jag åt den :P
Både Alice och Selma var helt frälsta i alla leksaker... Selma i Hannas katters leksaker och Alice i Alexanders alla leksaker. Alexander var på dagis idag så honom träffade vi inte tyvärr... :( Gissa om Alice tyckte det var konstigt... :P
Nu kommer vi nog inte träffa Hanna förrens lill* bebis är här... Men man ska aldrig säga aldrig ;) Vi kanske kommer och våldgästar snart igen ;)
 
 
 
 
Igår bakade jag Petit Choux för första gången. Tycker att det blev riktigt gott! Jag mosade lite hallon och blandade med vispad grädde och hade som fyllning. Mumsmums! :)
 
 
 
 
 
Kramar på er!

Goddagens!

 
 
 
Hej på er!
 
Idag har Alice och jag haft en lugn hemmadag... Skönt att ha de ibland :) Inte gjort mycket vettigt alls, förutom det ständiga plockandet!
 
Imorgon väntas en rolig dag i Karsbo :D
Kramar på er

Underbara,lediga helg!

 
 
Hej på er!
Åh vilken härlig helg vi har haft! Lediga alla tre... Bara det är ju jättehärligt!  :)
I fredags var jag och Alice hemma på dagen och mös och på eftermiddagen körde vi till hennes Farmor i Kallinge.
Peter, jag, Maria & Challe körde till restaurang Ferali och åt lite god mat (och dessert) ;)
Och sen kollade Peter & jag på bio =) Blev filmen "Flight" med Denzel Washington...  Bra och gripande var den... Men hade kunnat hända liiiite mer i den känns de som på nåt vis :P
Sen sov vi över hos Peters mamma hela familjen. Mys!
Lördagen var vi och handlade och sen tittade vi inom Peters Mormor en snabbis... Så längesen vi va där! Alltid lika mysigt... Vi blev bjudna på hennes smarriga hemmagjorda Semlor... Mums!!
Sen styrde vi hemåt skogen (ja den som är kvar dvs)
Lagade till lite god middag och drack lite gott rött vin till! Mums =)
Här kommer lite bildregn!
 
 
 
 
 
Natten till idag sov Tindra över hos oss... Och idag var Alice med Tindra hemma hos henne och lekte i några timmar. Jätteskoj tyckte Alice!
 
 
 
Gårdagens Körsbärsvin... Mumsigt :)
 
 
Brylépudding till efterrätt :)
 
 
Gårdagens middag blev ryggbiff, rödvinssås, beasås och potatis i ugn... och sallad till.
 
 
 
Peter och jag på bion i lördags
 
 
 
Smarrig dessert på Ferali... Vaniljglass med Tobleronesås och frukt.
 
 
Maria lockade mitt hår =)
 
 
Liiite rakare hår innan ;)
 
 
Min söta lilla knasfia! Tror hon längtar till sommaren!!
 
 
Man vet aldrig vad man kan hitta i vårt skafferi ;) En liten stund senare var Selma försvunnen... Gissa vart jag hittade henne? Jo på samma plats som Alice sitter på här på bilden... Selam hade hoppat in i skafferiet och Alice hade stängt dörren... Odågor! ;)
 
 
 
Så här snopna blev Alice och jag när vi gick vårvanliga lilla skogsrunda... Skogen va borta! Kvar fanns bara massa timmer längst grusvägen.... Lite sorgligt.
 
 
 
 
Alice sitter och bläddrar i min gamla favoritbok... "Min stora sagoskatt" Om jag inte minns helt fel så tror jag att jag fick den av mina storasystrar. =)
 
 
Phuuuuuuu, det var väl min helg det!
Jag hoppas att ni har haft en jättebra helg!
Kramar på er
 

Gullans kaka

Det bästa med att mamma bakar är definitivt att man får slicka skålen och slickepotten!
 
Provade ett nytt recept på en kaka i långpanna för ett tag sen... Jättegott!!
 
Gullans kaka i långpanna

2 st ägg
3 dl strösocker
150 gram smör , smält
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Glasyr
112,5 gram smör, smält
3,75 dl florsocker
2,25 msk grädde
1,5 tsk vaniljsocker

Dekorera:
50 gram blockchoklad

Smält smör. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, siktad kako, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt i äggvispet. Blanda i smör och mjölk. Grädda i bakplåtsklädd långpanna ca. 30x40cm i 225 grader i ca. 12-15 minuter. Pröva med sticka om den är klar. Grädda inte för länge. Låt kakan kallna helt.

Glasyren: Smält smöret och blanda i resten. Rör om tills det blandat sej till en slät smet. Bred den varma glasyren över den kalla kakan. Låt stelna.

Dekorera: Smält lite choklad som ringlas över glasyren. Låt stelna och skär sedan i rutor.

 
Jag struntade i att ringla choklad över glasyren, strösslade lite på istället :)
 
Kram på er!
 

Goaste ungarna♥

Hej på er!
Häromdagen körde Alice och jag till Hanna & Alexander. Var så längesen vi träffades allihopa så de va himla skoj! Alice och Alexander var så glada att se varandra! Båda blev helt speedade! De lekte tillsammans, knuffdae på varandra lite :P pusslade osv... såååå söta!
Kramades gjorde de också...Våra små gullungar som blivit så stora!!! När blev de såhär stora?! De var ju nyss små bebisar♥
 
 
 
 
Hur söta får man bli?♥
 
Jag hade med varsin liten "kalaspåse" till barnen...Skulle egentligen fått de när Alice fyllde år men glömde helt bort de då :P Alexander fick en med pirat-teme och Alice en med Prinsesstema. Hen vadå?! Haha!
 
 
Busbilder!
 
 
 
Och några bilder jag snott av fina Hanna! Undra om det var sista gången jag såg Hanna med stora magen?! Tror minsann att nästa gång vi ses så kommer det finnas en liten bebis med...Häftigt♥
 
Tack för vi fick komma gumman! Var lika roligt som alltid! Hoppas inte vi tröttade ut dig allt för mycket♥

Linda & Elsa

 
 
 
Hej på er!
Idag har vi haft fint besök av Linda & lilla Elsa. Småtjejerna har lekt och Linda o jag har snackat. Helt perfekt ;) Har även hunnit med att äta frukost ihop, och att fika med såklart :)
 
Nu ligger Alice, Peter, Selmao jag i sängen och vilar och myser. Trötta allihopa! Tror vi alla är lite smått förkylda.. Blir så trött av de :/
 
Hoppas alltär bra med er!
Kramar

Vitrinskåpet

 
 
 
 
Kom på att jag nog inte lagt upp nåra bilder på vitrinskåpet... dessa är visserligen halvkassa från mobilen.. Menmen ;P Ni ser nog hur de ser ut =)
Jag är riktigt nöjd faktiskt. Nu är jag bara ute efter en fin skänk/avlastningsbyrå me till köket... =)
Kram på er

God förmiddag!

 
Här sitter jag och dricker lite kaffe med skummad mjölk i... Ska snart sätta igång med dagens måsten. Övervåningen ska dammsugas idag och sängarna ska renbäddas.
Ha en fin dag!
Kramar

Grattis Hanna!

 
Grattis på din 28:e födelsedag Gumman! Hoppas du får en underbar dag!
Många kramar från oss♥
 
 
 
 

Febrig liten tösabit

Hej på er!
Imorse var det en ynklig liten tjej som ringde mig när jag var på jobbet... Alice hade vaknat med feber stackarn.. Så Peter fickvabba idag och jag vabbar inatt så jag kan vara hemma med henne imorgon. Hoppas hon mår bättre när hon vaknar imorgon... Får se  va de blir av de :) Verkar ju inte som att hon är förkyld direkt...hmm... mysko!
Jag tittade iaf inom Maxi när jag slutat och köpte två böcker till sjuklingen :P Hon blev så glad så :)
 
Läste en av böckerna innan jag gick och la mig efter jobbnatten...
 
Vid 13-tiden va de en liten tjej som kom och la sig hos mig och somnade som en stock...
 
Imorgon får de bli en hemmadag med massa mys!
 
Kram på er!

Franskt kakel

 
När vi så småningom ska göra iordning köket här hemma skulle jag såå gärna vilja ha riktigt gammalt fint franskt kakel... sååå vackert! Hittade lite inspiration på franskakakelbutiken.com.
 
 
 
 
 
Sååå vackert ♥
 
 
 
 
 
 

En vacker vinterdag

Hej på er!
Vilken kyla vi har fått... Burrrrrr... Ikväll visade termometern på femton minusgrader! Burrrrrrr!
Det var liite "varmare" idag på dagen iaf...Alice, jag & Selma kunde vara ute i nån timme iaf :) Gick bort o hejjade på hästarna som går i en hage en liten bit bort från oss :) Mysigt att ha djur så nära! Och skogen också faktiskt... Även om jag mestadels håller mig på (grus)vägarna... Annars går jag vilse ;)
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni haft en bra dag♥
Kramar

Dagens outfit

 
 
Idag var Alice inne själv i sitt rum och valde kläder... Blev en randig Pippi-tröja, leopardleggings och regnbågsstrumpor! Haha vilken stilkänsla ;)
 
Ha en bra dag!
Kramar
 

Hejsanhoppsan

 Min lilla sötnos!!
 
 
 

Lillan!

Lilla sötan♥
 
 

Gårdagens surpriseparty!

Hej på er!
Igår var Alice och jag och överraskade Carina på mitt jobb som fyllt 50! Hon blev riktigt överraskad... Roligt! Alice trivdes bra på mitt jobb, busade och hade sig :P God mat åt vi också... Exotisk planka...Och så hade jag bakat kladdkaka, cheesecake och chokladsnitt som vi åt till kaffet =)
 
 
Här kommer lite bilder.
 
 
 
 
Kramar!

Världens finaste...

Finafina lilla Selma♥

Alices rum

 
Hejsan!
Idag har jag fixat lite i Alices rum.. Hon har fått ett bord och två stolar som hon kan sitta och pyssla vid :) 'Hon har redan bjudit oss på fika ;)
 
 
 
 
 

Hejdå "Ajje"

Hej på er!
Nu har jag varit ledig i några dagar och det har varit såååå skönt! Skrotat runt hemma, tagit sovmorgon och varit borta hos Alices Mormor & Morfar.
De senaste dagarna känns det som att det har hänt en massa med Alice tal.. Hon säger alla möjliga ord nu och hon har lärt sig att jag heter Jenny å att Pappa heter Peter... Hon har även slutat att kalla sig för "Ajje"... Nu säger hon "Ajjis" typ... Hon går hemma å klappar sig lite lätt på bröstet å så säger hon "Heter Ajjiiiis" Gullfian!! Lite sorgligt... Men tror alltid att "Ajje" kommer hänga kvar lite! :P
 
 
Alice har skaffat sig en ny frisyr ;) snyggt va?!
 
 
 
Min fina lilla gumma♥
 
Borta hos mina föräldrar... Selma myser för fullt♥
 
 
Tigga passar hon också på att göra! Snabb upp så fort en stol vid matbordet blir ledig. Tror inte att Selma har förstått att hon inte är en människa, utan en hund!
 
 
Alice matar Selma. De är allt som riktiga syskon... Bästa vänner i ena stunden och sura/avundsjuka på varandra i nästa ;)
 
 
 
 
 Här kommer en liten film på tjejerna "in action"  Dock så var Alice liiite mer road än vad Selma var ;)
 
 
Ha det så bra!
Kramar

Lunch på stan

Hej hopp!!
Idag skyndade jag mig hem och slääängde mig i sängen efter jobbnatten! Sen sov jag i lite drygt två timmar för att sen gå upp å åka in till stan för att träffa finaste Hanna! Alice var såklart med =)
Vi lunchade och gick runt och kikade på lite allt möjligt, men mest på sööööööta bebiskläder! Gullegullegull!
 
 
 
Fina,fina blivande tvåbarnsmammas Hanna♥
 
Bilderna här snodde jag av Hanna... Hoppas de va ok ;P Vi åt på 3G...Pastasallad blev det... Ingen höjdare... Fullt med riven parmesan över... :( Att de inte kan skriva de i menyn!!
 
Liiite shopping blev de faktiskt... Ett pussel till Alice och ett par jeans till mig :)
 
Trevlig helg på er!
Kramar♥

Årets nyårsafton

Hej på er!
Jisses, jag måste vara sist i hela bloggvärlden med att blogga om nyårsafton ;) Men jag får skylla på att jag typ bott på jobbet de senaste dagarna :P De senaste 6 dagarna har jag jobbat 5 nätter... Phuuuu gissa om jag är trött nu?!
Jobbade lör,sön, mån (nyårsafton ledig tis natten jobbat ons och tor. NU är jag ledig till måndag natt iaf =)
 
Eftersom jag jobbade nyårsafton blev det ju inte nåt jätte "firande"  direkt för min del. Men vi var hos Peters mamma på kvällen och där blev vi bjudna på jättegod mat och dessert :) Sen begav jag mig till jobbet och hade lite mys där me :)  Blev riktigt lyckat =)
 
Fin dukning med serpentiner å ljus!
 
Hasselbackspotatisoch oxfilé... mums!!
 
Peter å hans mamma =)
 
Stackars Selma va livrädd för alla raketer =(
 
Gos med min gosunge!
 
Dags för efterrätt!
 
Smaskig chokladpudding och så Frukt Gino också
 
Fick en riktig nyårspuss av Alice innan jag körde till jobbet =)=)
 
 
Skål (i alkoholfri cider) och gott nytt år!!

Hejdå 2012 och välkommen 2013

 
Så har ännu ett år gått. 2012 har varit ett bra år... Hösten/vintern har dock varit lite tung emellanåt.
Hoppas att 2013 blir ett ännu bättre år!
2012 var ju också året jag började jobba igen efter mammaledigheten...
Januari för att vara mer exakt. Känns inte som att jag har varit tillbaka och jobbat ett helt år!! :O Jisses!
 
 
 
 
 
JANUARI
I januari firade vi Peters Mormors 80-årsdag
 
 
Lilla Alice
 
 
FEBRUARI
 
I februari träffade vi Emmas lilla Julia för första gången.
 
Alice myser i pulkan. Februari var månaden som inskolning på dagis ägde rum.
 
MARS
På besök hos Peters mormor Karin i mars
 
Våååår!!
 
Finaste tjejerna!
 
APRIL
Peter fyllde 29 år!
 
Alice luktar på blommorna :D
 
En liten påskkärring!
 
MAJ
Besök hos min älskade Mormor
 
Sitta i traktor med bästisen Alexander!
 
JUNI
Träffat lilla Elsa för första gången
 
Midsommarafton med de bästa!
 
JULI
 
 
I juli var det några fina, varma dagar som spenderades vid div små insjöar i närheten. Här på bilden är två av Alices favoriter, kusin Ellen & Tiiiia :)
 
Vi var även uppe hos Faster i Gbg och hittade på massor med roligheter =)
 
Bästaste Hanna & jag hade en heldag på stan helt själva :D Shopping, fika, god middag och bio...
kan inte bli bättre ♥
 
 
I Kristianopel överraskade vi även min kära Moster som fyllt jämt. Såå lyckat och roligt!
 
 
AUGUSTI
 
I augustila vi nytt golv i köket, Alice hjälpte till såklart ;)
 
Hälsade på Mormor... Här med min morbror Göte.
 
Hälsade på John i Älmhult
 
SEPTEMBER
 
Alice började på barngympa. Skojigt!
 
 
I Brunnsparken
 
Släktingar från Amerikat på besök i Sverige
 
 
Bus med bästa vännerna!
 
OKTOBER
Julia & Emma på besök!
 
Hos Linda & Elsa♥
 
Lilla gympatjejen!
 
NOVEMBER
 
2-års kalas för vår älskade lilla Alice!
 
Hanna & Alexander kom på besök och för att fira Alice.
 
 
 
 Och lite senare åkte vi till Karsbo för att fira Alexanders 2-årsdag
 
 
 
 Min älskade Mormor somnade in...
 
 
DECEMBER
Vacker vintermånad...
 
Hos Farmor och läser favoritboken "Hunden Rund"
 
Fina Lucian Alice och min fina Selma♥
 
Mormor begravs... Tung dag.
 
 
Sen vart det Jul igen =)
 
Tack för detta året♥

Jennys Blogg

Välkommen till min blogg! En livsstilsblogg med en blandning av Inredning, Shopping, Matlagning, Recept, Bakning, Familj, Vänner och en massa bilder! Enjoy :)

RSS 2.0