Vecka 34

Hej på er!
Idag gick vi in i vecka 34 (33+0) Ett besök hos barnmorskan stod på schemat.... Världens bästa bm har jag verkligen! Alice var med och hon tycker det är såå roligt! Fick låna ett söndrigt stetoskop som hon använde på mig... Hon försökte ta blodtrycket med den lillfian! Mitt blodtryck ligger för övrigt på 110/55 så det var ju bra. Exakt 10 kg hade jag gått upp nu me... Se vart jag hamnar på!!! :S Med Alice gick jag upp ca 11,5 kg har jag för mig... Lär ju gå upp mer nu iaf.
Bebisens hjärta slog så fint så... Bebis var vaken och sparkade och höll på när Bm lyssnade på hjärtat, så det var höga hjärtljud idag, 150-160 slag/minut. Brukar väl ligga runt 135-145 i vanliga fall.
 
 
Bild från i förrgår :)
 
Kramar på er!

Bilbyte

 
 
På två dagar har vi sålt två bilar... Jisses... Här gick det undan kan jag säga :P Igår såldes vår gamla pärla Toyota Carina... Usch va sorgligt de kändes :P Har ju haft den i 9 år... Och den har verkligen varit kanon... Pålitlig och alltid startat. Knappt lagt ner några pengar alls på den under alla åren. Men nu var det dags... Den har risat ihop den sista tiden...
Peugeoten har ju mest varit min bil... Den köpte vi 09, så inte haft den lika länge... Men jag var rätt fäst vid den ändå... Stort rymligt bagage och jag gillade alla små "finesser" med den. Men nu fick vi ett superbra erbjudande om ett byte (med pengar emellan)  till en Opel Zafira... Och det kunde vi inte tacka nej till =)
Men usch va konstigt de känns... Kommer sakna de gamla bilarna :P Men hoppas de nya kommer funka fint!
Det är väl det som jaf bryr mig om gällande bilar egentligen... haha... att de funkar och inte går sönder hela tiden (som peggan)
Aja nu va de nog nog med bilsnack från mig på flera år ;) Inte mitt intresseområde direkt ;)
 
 
Gamla Carina =)
 
 
Gamla å nya bilen..
 
 
 
 
Kram på er!
 
 
 

Veckan som gått....

 
.... har gått otroligt fort! Ändå har vi inte gjort så mkt... Läskigt så snabbt tiden går :O Vill på sätt å vis stanna tiden nu... Men samtidigt längtar man ju framåt, tills bebis kommer... :D
 
Alice och jag har målat Peters gamla "prylhylla" eller vad det heter... Lite vit färg och sen tapet på insidan så kommer den bli kanon i bebisens rum! =)
 
I tisdags snöade det massor.... fyy.... Allt var borta på onsdagsmorgonen som tur var! Nu får de räcka med snö!
 
Idag var jag i Ronneby och uträttade lite ärenden... Tittade inom butiken "in my house"  Hittade en söt rådjursskallra som jag tittat å innan samt en tuff snigel :D
 
Alice och jag har även varit och klippt oss lite... Så skönt att bli av med det risiga =)
Kram på er!
 
 
 
 

Kusinbus!

 
Medans papporna byggde roade vi oss med lite allt möjligt :D Var ute i det ruggiga vädret en stund och busade :)
 
 
 
 
 
 
 
Middagen idag blev fläskfilégryta med ris och sallad.
 
 
Lördagsmys =)
 
Två tröttisar =)
 
Och så två tjockisar med ;)
Kramkram!
 
 
 
 

Påbörjad renovering

 Hej på er!
Idag har vi påbörjat projekt babyrum! Elina, jag & barnen höll oss mest ur vägen å försökte vara så lite som möjligt i vägen ;) Peter och Johan jobbade på bra och hann med det de hade tänkt sig. Trappräcket är borta, alla reglar är på plats och de har byggt igen vid trappan med Osb-skivor. Veckans projekt blir att ringa in en elektriker, köpa dörr och karm samt ska Peter sätta Osb-skivor på resterande ställen. Spännande att se hur det på bara några timmar ser ut som ett rum!! Happyhappy!
 
 
Här har de börjat regla upp.
 
 
 
 Fler reglar på plats!
 
 
Och här är Osb:n uppe också... Bakom är trappan så räcket var tidigare precis här där ni nu ser Osb. :)
Kram på er!
 

Happy fredag!

 
 
 
Söta dagistjejen!
 
Päronbiskvier!
 
Hej på er!
Lediga dagar går fort minsann :D Vi har hunnit med lite allt möjligt här i veckan. Alice var på dagis i onsdags och torsdags. Under tiden har jag vilat, städat och bakat och lite så... Igår bakade jag päronbiskvier.. Var såå längesen jag gjorde de! Men ska bjuda på de imorgon har jag lovat :P Elina, Johan & Gabriel kommer till oss då. Peter och Johan ska börja på renoveringen på övervåningen. Ett rum till ska det bli... Till bebisen =) Spännande!
 
Får väl lägga upp lite bilder på rummet imorgon sen :)
 
Vi hörs!
Kramar

Första dagen på nya livet

Hihi, ja lite så känns det ju faktiskt! Första dagen på ledigheten. Jösses vad jag tjatar om den! haha! Men känns så skönt!
Idag har jag och Alice fixat lite ärenden. Åkte md Peter till Kallinge i morse för att hämta hem en  av våra bilar.. Har köpt en ny, fast gammal som Peter ska ha i jobbet och som en andrabil till oss. Första kombin för oss :) Vet inte om vi egentligen har nåt stort behov av en kombi... Mest för att Peter behöver det i jobbet... Lilla Peggan är ju så pass rymlig så vi får plats med barnvagn och allt sånt.
Sen åkte Alice och jag in till Ronneby och shoppade lite grand. Köpte de första bebisplaggen! Myspys! Och Alice valde ett par nya gympaskor till sig :)
 
 
 
 
Imorgon får vi se lite vad som händer.... Alice ska några timmar till dagis iaf. :)
 
Kram!

Byebye jobbet

 
Hej på er!
Igår jobbade jag sista dagen på jobbet för detta året. Eller jobbade och jobbade... vi hade konferens hela dagen på Scandic i Karlskrona. Vi åt och åt och åt kändes det som! En riktigt bra och lyckad dag med andra ord ;) Först var det frukost vid 9-10-tiden... Te, frallor, pålägg osv. Sen var det lunch vid 12-tiden. Jag åt tomatsoppa till förrätt och sen åt jag en inbakad hokifilé med örtpotatis och kall sås...Massa sallad fanns det ju också... OCH ett gottebord med glass och godis! Gissa vem som lassade en hel tallrik full! haha ;) Sen blev det eftermiddagsfika vid 14,30... Med ett helt underbart gottebord! Fruktsallad, olika små bakelser, ost och kex för de som gillar det osv.
Så en riktigt bra avslutning kände jag att jag fick med mina fina arbetskamrater! Känns lite konstigt nu att inte träffa de på så länge. Men jag kommer nog att hälsa på snart :)
 
 
Eftermiddagsfikan!
 
Jag och magen =)=)
 
Kramar
 
 
 

Vecka 32

 
 
Vem är det sim gömmer sig där inne? Jag är såå nyfiken och längtar så! Är det en liten flicka? Eller kan det vara en pojk tros? Read more at http://web.stagram.com/n/jensi1985/#leQjMYzT46HUbk7F.99
Jag undrar så vem det är som gömmer sig där inne? Det är en riktig liten vilde iaf. Sparkar på mina revben så jag stundtals är helt öm... Bus! Är det som jag tror, att det är en liten flicka? Eller kommer Peter (och alla andra) att få rätt i att det är en pojke denna gång? Vilket det än blir så blir vi lika glada förstås <3
 
 
 
Vem är det sim gömmer sig där inne? Jag är såå nyfiken och längtar så! Är det en liten flicka? Eller kan det vara en pojk tros? Read more at http://web.stagram.com/n/jensi1985/#leQjMYzT46HUbk7F.99
 
 
 

Sista jobbpasset

 
Jisses! Imorgon är sista dagen på jobbet. Inte klokt! Åååååh vad jag kommer sakna alla mina fina brukare!  Men imorgon får de bli en riktig mys-dag med blommor och tårta <3
Hoppas ni haft en bra lördag,
Kramar
 
 
 
liten blåsippa =)

Denna underbara vår!

 
 
 
 

 
 
 
Sol, vårblommor, glad Alice, glada hundar, trädgårdsarbete - så kan man sammanfatta de senaste dagarna.
Nu väntar en helg med jobb för min del.... Sista jobbdagarna innan jag går hem! Wooopwooop!
 
Våriga kramar till er!
 
 

Utedag!

Hej på er!
Idag har vi haft en riktig utedag... Var ute i trädgården innan klockan hade slagit 10... Vi har rensat i rabatterna, räfsat massa löv och grenar... Och ja, fixat och donat... Men finns en del rabatter kvar att ta sig an... Men får ta en i taget =) Trädgården är ju 4000 kvm stor så det är en del att fixa med... Himla skoj såklart men de tar ju lite tid  å energi :P Många planer har man ju med... Får se om de går att förverkliga!
 
 
 
Mys i förmiddagssolen =)
 
 
Och så lite glass me =)=)
 
Krokusar!
Kramar
 
 

Busungar




Idag har dessa två busungar lekt! Sötnosarna! 
Jag är riktigt trött nu och har varit hela dagen faktiskt.... Så nu blir det sova!
Kram på er

Pomp de Lux

Hej på er!
I eftermiddags styrde jag bilen till Nättraby och hem till Linda med fam. Umgicks en stund innan vi körde vidare mot Hasslö och Pomp de lux-party!
Både Linda och jag blev väl liite besvikna på vår-kollektionen...  Men en superfin klänning blev beställd till Alice iaf. Hoppas hon ska bli nöjd :) Tänkte att den kommer att passa perfekt på henne till högtiderna framöver =)
 
 
 
Lite fika blev det också på Hasslö :) Söta lilla Elsa!!!
 
Kramar
 
 
 
 

Vecka 31

 
 
Magen i vecka 31.

"Fostret väger runt 1,6 kilo. Längden är ungefär 43 centimeter. Fingernaglarna har vuxit ut ännu mer och når fingertoppen. Fostret kan fixera blicken och ser bättre skillnad på ljus och mörker. Det verkar som om det även kan börja känna igen och reagera på musik som spelas vid upprepade tillfällen."

 

Nedräkning

Tjohooo! TVÅ jobbpass kvar innan jag går hem för resten av detta året... Känns sååååå skönt! Fast nu när jag "vant" mig vid tanken så börjar de NÄSTAN kännas lite vemodigt... Jag har ju varit med och startat upp gruppboendet från grunden... Ska jag nu bara lämna det liksom... Menmen... Ska bli otroligt skönt att gå hem! Jag är ju en riktig hemma-människa! Älskar att slippa köra iväg utan kunna hålla mig hemomkring :)
 
 
 
Min underbara sötnosa!
 
Alice med sin fina ballong som hon fick i affären sist... Tyvärr har vi väl bara affären mars ut... Sen stänger den :(:( Sååå tråkigt så det är inte sant.
 
 
 
 
 

Elinastudio

 
Hej på er!
Åh, har hittat så söta posters på miniroom.se... Nu måste jag bara bestämma mig för vilken som ska vara i lill*ns rum... Tycker alla är så fina!
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Kram

Songbird

 
 
Åh vad jag är kär i denna låten! Hoppashoppas att den vinner på lördag! Jag ska hejja iaf =)
 
Kram och god natt

Jippie!

 
 

Jaa! Har äntligen fått besked från försäkringskassan om att min havandeskapspenning blivit godkänd! Sån lättnad! Nu har jag bara 6 arbetspass kvar!! Heelt otroligt! Har en jobbig natthelg framför mig nu bara.. Men de ska jag väl kunna överleva nu när jag vet att det inte är så länge kvar.. :) Efter natthelgen har jag bara 2 arbetspass kvar! WhoopWhooop!
Kraam på er
 
 

Semmeldagen!

Hejhej!
Idag blev vi bjudna på smarriga Semlor som Faster köpt på ett konditori. De var verkligen jättegoda! En vacker bukett tulpaned fick jag också.. Tack snälla! :)
 
 
 
Gräddnos =)
Har ni sett så vackra tulpaner! Helt underbara!
 
Hoppas ni haft en bra dag!
Kramar
 
 
 

Fina Pudlar

 
 
Min fina älskade Selma
 
Lille Abbe låg och mös med Peter igårkväll...
 
 
 
 
 
 

Vecka 30 -nu och då

 
Goddagens!
Vecka 30 idag minsann! Letade upp kort på bloggen från när jag väntade Alice i samma vecka... Lite kul att jämföra =) Tycker nog att magen är sig väldigt lik! Inte mkt som skiljer de åt :) Jag trodde jag skulle vara mkt större denna gång... Men de va jag inte minsann :)
Vecka 30 och jag mår heelt prima faktiskt! Iofs varit ledig länge från jobbet nu, det är ju lite slitigt...
 
 
 
 
 
Kraam

Alices första biobesök

Hej på er!
Hoppas ni haft en bra helg. Vi har hunnit med lite allt möjligt tycker jag allt. Idag var vi på bio och såg Bamsefilmen. Har tänkt gå såå länge men jobb och sjukdomar har kommit emellan hela tiden. Men äntligen så! Alice tyckte att det var himla mysigt! Hon var riktigt inne i filmen och skrattade högt några ggr och kom md kommentarer <3 Mysungen! Hon fick välja en godispåse också och så tog vi lite popcorn och läsk... Detta bidrog nog till trivselfaktorn en del ;) Lilla godisgrisen! :P
När vi varit på bion åkte vi raka vägen hem till mamma å pappa, där väntade en riktigt smarrig middag! Torskrygg med potatis, grönsaker, sallad, sås och räkor. Gudomligt gott!
 
 
Smarrig söndagsmiddag
Familjemys!
Så roligt när alla är samlade!
 
Äntligen dags för Bamse på bio!!
 
Munnen full med godis! Lilla godisråttan!
 
Kram på er
 
 

Moules marinières

God kväll på er!
 Ojojoj vilken mysig lördagskväll det blev idag! Alice och jag stack bort till Mamma & Pappa och Faster hade precis anlänt från västkusten :) Med sig hade hon färska musslor och räkor.... Åh så gott det var! Alice var duktig och smakade både musslor och räkor men nja, det föll henne inte i smaken direkt. Ändu brukar hon ju gilla räkor... aja.. Moules marinières är min favoriträtt (det och kroppkakor) så gissa om jag njöt. Det enda jag saknade lite var ett glas vitt vin :( Får köpa hem lite alkoholfritt som jag kan ha när jag blir sugen. Käckt att det finns alternativ :)
Förutom en mysig lördagskväll så har vi haft storstädning av huset. Skönt att passa på när både Peter & jag är hemma :) Man hinner ju lite mer när båda är hemma :)  Nu har jag bara en pudel (selma) som behöver ta sig en dusch... Abbe duschade jag igår så han luktar så gott så :)
 
Musslorna skrubbas och de söndriga samt de som inte sluter sig rensas bort.
 
Skål säger Alice:)
 
Underbara Musslor!
 
Kram på er!
 

Jennys Blogg

Välkommen till min blogg! En livsstilsblogg med en blandning av Inredning, Shopping, Matlagning, Recept, Bakning, Familj, Vänner och en massa bilder! Enjoy :)

RSS 2.0