Skogspromenad

 
God kväll!
Hoppas att ni har haft en underbar helg! =)
Idag har vi varit på skogspromenad...Plockade ca 5 liter trattkantareller... Såååå gott! Peter har hittat en riktigt bra ställe! :P En jättevacker älg såg vi också under vår skogspromenad... Mäktigt! Så himla ståtlig var älgen... Jättefina horn hade den... Hoppas att den klarar sig nu i den stundande älgjakten :S
 
 
 
Ha en bra vecka!!
Kramar
 
 
 

BakaBaka liten kaka

 
Idag har Alice, Tindra & jag bakat Äpplemuffins. Blev riktigt goda =)
 
Det bästa va ju att slicka visparna och skålen efteråt ;)
 
Trevlig lördag!
Kramar

Fredagsmys

 
 
Hejsan!
Igår var jag och Alice bjudna på lunch hos min jobbarkompis Carina. Vi blev bjudna på jättegoda Crêpes fyllda med köttfärs och böngroddar. Var himla gott! :D Gick även lite husesyn såklart och oooh så fint de bodde! Fick en del tapet-inspiration :P Tex tapeten bakom Alice här... :P
Tack snälla Carina för allt! :D
Efter vi varit hos Carina körde Alice och jag bort till Alices Faster Elina och alices kusiner Ludvig & Gabriel.. Där fick hon vara några timmar till Peter slutat jobbet =) Riktigt mysigt verkar Alice haft det!
 
 
Kusinmys!
 
 
Kramar
 
 

Torsdagsmys i Älmhult!

I torsdags eftermiddag körde Mamma, Faster, Olga, Alice & jag till John i Älmhult. Tycker att Älmhult är sååå mysigt! Lite små butiker här och var, och även KappAhl, Lindex och Ikea =) 
 

Höstig dag!

 
 
 
Idag trotsade vi regnet och var ute en stund på fm. Alice hoppade i vattenpölar, ojoj så roligt! :D
 
Kramar

Första Barngympan

Ikväll har Aliceoch jag varit på barngympa för första gången. Oj så roligt det var! Alice har hoppat, skuttat, sprungit, lekt med bollar, ja verkligen varit i himmelriket :P Så roligt att det anordnas sånt här här hemma i lilla Byn! Många kompisar från dagis var också me, himla skoj =)
 

Love Apples ♥

Goda äpplen! Vet dock inte vad det är för sort:/
 
 
 
Vårt Ingrid-Marie träd! Verkar bli mkt äpplen i år. Ska försöka spara i källaren och ta fram till jul! Mys!
 

Mys med favoriten

Gissa om Alice var överlycklig över att hennes Morbror John var hemma och hälsade på i helgen! Lilla gumman, det lyste i hennes ögon <3  Blev mycket bus och mys!
 
 

Besök från USA

 
Hejsan!
Igår fick vi (mamma o pappa) besök långväga ifrån.. Närmare bestämt från USA! Det var två av mammas sysslingar som åkt till Sverige för att hälsa på lite släkt. Jätteroligt att träffa de! Rob bodde i Montana och hade sin egna ranch där och Jennis kom från Portland i Oregon.
 
 
fr vä: Peter m Alice, John, Jennis, Mamma, Pappa & Rob
 
 
 
 

TGIF?

Nej så värst skönt/kul att det är fredag känns det inte faktiskt... Nu börjar min jobbhelg! Hade hellre varit ledig, menmen, kommer säkert gå bra och fort! Brukar det göra när man väl är på plats... Värst innan man börjar jobba tycker jag! :)
Får se om vi hörs mer under helgen, annars får ni ha de så bra!
Bjuder på några bilder från de senaste dagarna från Instagram, (jensi1985 heter jag där)
 Kramar!
 
 

Happyfaces!

 
 
 
Åh jösses så roligt man kan ha det alltså ♥
Haha!

Besök av bästa vännerna!

Hejsan!
Idag har vi haft besök av våra bästisar Hanna & Alexander! Jag vet att jag brukar skriva det, men idag sprang verkligen tiden förbi!! Fattar inte vad vi har gjort hela dagen?! Skoj har vi haft iaf!
Hanna & Alexander hade med sig paket både till Alice och till mig... Alice fick en jättesöt bok med olika djurungarsamt två par tjocka mysiga strumpor... Perfekta till hösten och vintern! Jag fick en jättefin muffinsbok, massa inspirerande recept :D Tack snälla ni!
 
 
 
 
 
Där var lite bilder från idag! Tack Linda för att du fotade oss fyra =)
 
Kramar på er!

Kalas för Tuva

God kväll!
Idag har Alice och jag varit på kalas för Tuva som fyller 13 år idag! Grattisgrattis :D
Här kommer de ynka tre kort som jag tog!

Mysig söndag

Hejsan!
Så var även denna helg slut! Har jag sagt att jag tycker tiden går fort?! Jag har en rätt så rolig vecka framför mig tycker jag allt... Imorgon är nog den enda dagen helt utan planer... På tis har jag ett möte på kvällen, ons ett möte på förmiddagen, då ska Alice vara på dagis i några timmar. Torsdagen tror jag att vi får besök av bästa vännerna... Och på fredag går jag in och jobbar heeela helgen... Igen! Så mkt mer lär jag ju inte hinna med i helgen :S Måste sova mer än vad jag gjorde förra gången jag jobbade helg... Vem vet, man kanske blir inbeordrad igen efter helgen?!?! ;)
Idag har vi haft en mysig "familjedag" minsann! Alice och jag körde till hennes Farmor idag... Där var Peter :) Var där en stund... sen begav vi oss ut till Brunnsparken och loppisen... Köpte inget faktiskt... Alice fick mata änderna och rida på "Bäckahästen"  skojigt!
 
Myser med farmors kise Morris
 
 
Liten bit av loppisen =)
 
 
 
 
Otroligt många vackra blommor fanns det också... Vilka Dahlior alltså!
 
 
Mååånga änder som ville ha mat!!
 
 
Kul att rida på stooora Bäckahästen!


Där var några bilder från dagen! Vi har också blivit bjudna på god mat och god fikaborta hos Mamma o Pappa. Mums var det! Kålpudding bjöds det på till middag och till efterrätt blev det hemmagjord blåbärspaj med vaniljsås... Smarrigt kan jag lova!


Hoppas ni får en bra vecka!


Kramar!

Min stora tjej...

Tog lite kort på Alice innan idag(ovanligt va?!) Och nu när jag tittade igenom de slog det mig att Alice ser så stor ut! Min lilla tjej har blivit så stor så fort!
 


Hihi, hon är väldigt fascinerad av naveln! Har hon alltid varit.... sin ,och andras med för den delen!
Kramar!

Cuisinart

Okej, det är ju ett bra tag tills jag fyller år... och inte fyller jag jämt heller men åhhh vad jag vill ha en sån här;
 
En glassmaskin från Cuisinart! Ååååh så fiiiiin! Tyvärr kan jag inte hitta nån svensk återförsäljare.... Men jag ska forska vidare i detta! =)
 
Kramar
 
Update; Fanns på E-bay iaf =)=)

Härlig dag!

Hejsan!
Idag fick jag faktiskt nogav att bara vara hemma och "drälla".. Alice harju varit krasslig så länge så känns som att vi bara varit hemma hur länge som helst.. Så idag tog vi och körde till Brunnsparken i Ronneby... Tittade på alla Änder, eller ankor som Alice säger! Sen va vi på den roliga lekplatsen och Alice fick leka loss! Fanns allt möjligt skoj, sandlåda, gungor, skepp, brandbil, olika klätterhus med rutschkanor osv.
Sen handlade vi på Maxi och sen körde vi hem å grejade lite å lagade mat... Sen närPeter kom hem körde vi in till ronneby igen :P Peter hade ltie ärenden till Hindrikson (tapet å färgbutik) och jag passade ju på att kolla på tapeter såklart! Kan visa en i ett annat inlägg sen....
Sen körde vi till Alices Farmor m fam... Kom inte därifrån förren framåt 21-typ. Skoj" Blev bjudna på både mat och fika! Jättetrevligt! Alice lekte loss i "lekrummet" ett rum helt fullt av leksaker! Där trivs alla barn!! :P
 
 

I tapetaffären... "Hallå??Hallåå?? Heeeeej??? Mommooo???" Gullungen! <3


God natt!



Kramar

Guldlock

Såå underbart att vara hemma hos min lilla guldlock! Mysmysmys!

Sur som....

Ja idag är jag riktigt sur faktiskt... Har jobbat heeela helgen, dvs tre nätter á 12 timmar... Bara varit ledig igår, då jag sov. Och så idag så blir jag inbeordrad att jobba natten igen! Alice är sjuk så jag kan inte lämna henne på dagis imorgon vilket alltså innebär att jag ska vara vaken från kl 7 imorse tills imorgon kväll, (minus en timme på dagen då Alice sover middag).... sa jag att jag va bitter?!
Jag veeet att man inte ska blogga om sitt jobb, men nu var jag faktiskt tvungen att få lite utlopp för min ilska!

Min snälla älskling har iaf köpt en stooor godispåse som jag ska ha med mig inatt.. Tack!!

Liten skogspromenad



 
 
 
Hejhopp!
Åh så skönt det känns att jag inte ska åka iväg och jobba inatt :P HIhi!
Idag gick jag och tjejerna över vägen och ner i skogen en liten sväng.. Kände att vi behövde lite luft =) Alice plockade kottar och sprang runt å kollade på allt... Höll i en liten groda fick hon också göra. Vi har massor med grodor här hemomkring. Såå gulligt! :D
Imorgon ska vi bara vara hemma och ta de lugnt, härligt!!
Kramar
 

Natthelgen är över!

Hejsan!
Nu har jag jobbat tre nätter på rad för första gången på väldigt länge =)
Allt har gått bra, men jag var jättetrött inatt... Imorse när jag kom hem blev det snabbt sängen! Hade ställt klockan på 13,30, kl 14,30 skulle jag hämta Alice på dagis.. Men gissa hur dags jag vaknade?! 14,20...Jisses vilken panik jag fick! Hemskt att försova sig.. Blir sååå förvirrad! Ringde iaf Peter som jag ju visste var här i Boda och jobbade så han körde bort och hämtade Alice....Ja jösses som det kan bli! Jag som hade tänkt att jag skulle hämtat henne lite tidigare och ta en lååång promenad :P haha! Nu har jag druckit några muggar kaffe och börjar äntligen att vakna lite till liv :P Tror jag kommer somna tidigt ikväll! Tar på krafterna med 3 nätter... Sen har jag inte sovit så många timmar mellan nätterna heller... 4-5 ungefär... Var nog lite lite.
Nej nu ska jag gosa lite mer med min lilla Älskling!
Kramar till er!
 
 

Alice för ett år sedan <3
 
 

Ajje 1 år och 10 månader

 
Idag är det bara två månader kvar till Alice fyller två år...TVÅ ÅR?! Hon föddes ju igår.. Konstigt det här med tid... Förr har tiden gått rätt så sakta, men de senaste åren har verkligen bara susat förbi... Ett tecken på att jag börjar bli gammal?!
 
Jag har haft en riktigt bra dag idag, känt mig rikgt glad å lycklig! Annars har man allt känt sig lite höstdeppig vissa dagar. Ryckte in och jobbade några timmar ikväll me. Bra med lite plustid! =) Och är det kris så vill man ju såklart hjälpa till! =)
 



Ha det så bra mina vänner!
Kramar!

Nya mattor

Hejhopp!
Idag hämtade jag ut ett stoooort och tungt paket i Holmsjö... Innehållandes två ûbersnygga trasmattor som jag bestältl för ett tag sen... Jag älskar trasmattor! Blir så hemtrevligt.Dock ville ju jag ha en bred trasmatta under köksbordet och det var inte det lättaste att hitta det... Men efter lite googlande hittade jag en sida som hette Carpetvista som hade massor av fina mattor i alla möjliga storlekar.
Jag köpte två stycken trasmattor i två olika storlekar... En under matbordet och en i själva köksdelen. De är designade av en svensk designer som heter Viktor Hertz.
 

Jag var lite rädd att mattan ändå skulle vara lite liten mot matmöblerna... Det värsta jag vet är för små mattor under möbler... ser så skevtut, hehe... Men jag tror nog att den är tillräckligt stor... Kanske att den ser liite liten utnär vi har klaffen utfälld.. Men det händer ju inte så ofta så är ju ingen big deal :P


 
Jaja, Nog av matt-tjat för ikväll åtminstonde ;)
Kramar till er!

Ny liten myshörna

Ikväll var vi borts hos Monika vars föräldrar ägde vårt hus innan... Vi fick en jättevacker tavla på vårt hus som hon och hennes syster tyckte vi skulle ha! Sååå roligt! Jag har redan hängt upp den såklart! Passade perfekt uppe i hallen utanför Alices rum.
 
 

Fina brickbordet tyckte jag va för fint för att ha ute,så det har fått flytta in i huset =)
Och visst var väl ramen underbart fin me?!
Happyhappy!
 
Puss och kram!
 
 

Lilla gosan!

Idag har Alice varit såååå gosig och glad! Tror det är för att hon inte var hemma på hela dagen igår i stort sett. Mysmysmys!
<3
 
 

Sorgmantel

Idag lyckades jag äntligen fånga den på bild!! Vi har en så underbart fin Sorgmantel som vi ser lite då och då.. Och idag fick jag syn på den inifrån köket... Tog några bilder genom köksfönstret... Men så sprang jag ut för att kunna ta lite bättre bilder... Tror ni att den satt kvar då?!?! Näääää då hade den flygit iväg..Såklart!:P
Men här kommer bilder som är tagna inifrån iaf... Genom ett skitigt fönster :P
 

Lite kul att den slog sig ner på Selmas leksak "Dorothy" också! haha!

Kraaam
 

Söndagens stek

Hejhopp!
I söndags gjorde jag en riktig söndagsstek. Jag hade köpt hem ett kilo skinkstek... Visste inte riktigt vad jag skulle göra för gott med det... Men jag tog lite inspiration från olika recept.
 
Så här gjorde jag!
Gjorde en rub/marinad av följande ingredienser; 1 msk tomatpuré, 1 msk edvins senap, 2 rivna vitlöksklyftor, 1 tsk flingsalt och en tsk kinesisk soya.
 
Lite grönsaker som ska ner i grytan med steken; Gul lök, rödlök, vitlök, 2 morötter och ett äpple.
 
Mums!
 
I med steken i en lergryta, bred på rubben, i med grönsaker runt om... slå på lite köttbuljong. Jag la även i färsk timjan. Är så glad för timjan!
 
In i ugnen på 175 grader i ca 1½ timme... Beror ju såklart på hur stor bit du har.
Såsen jag gjorde på skyn blev helt otroligt god! Namnamnam!


Kramar

Hej på er

Heej!! Det var minsann ett tag sen nu! Helgen gick såå fort, inte klokt! Ändå tycker jag inte att vi gjorde nåt spec direkt..
Idag började jag jobba kl 7.. Skulle slutat kl 15 men var på en föreläsning som höll på till kl 16. En himla intressant föreläsning var det! 'att åldras med en utvecklingsstörning' hette den.
Nu blir det strax sängen... Är helt slut!! Bjuder på några bilder som är från dagarna som gått.
Pok

Jennys Blogg

Välkommen till min blogg! En livsstilsblogg med en blandning av Inredning, Shopping, Matlagning, Recept, Bakning, Familj, Vänner och en massa bilder! Enjoy :)

RSS 2.0