Valborgsmässoafton & lunch

Valborg idag, och sista april! Så fort denna månaden har gått!! Snart sommar nu! Häärligt! Idag har vi haft strålande väder här... har dock blåst lite, men det kan man ju stå ut med :) Har hört att det ska bli sämre väder i helgen... Hoppas verkligen inte det!!
Min valborg har varit lugn. Har inte gjort så mycket speciellt. Var på Mairo en sväng... Kollade in Mateus porslinet som jag tänkte köpa.. Har funderar ut vilken färg och så... Svårt att välja! Finns ju i massa olika fina färger!  Men det lutar åt att jag väljer vit mattallrik med en liten spetskant runt, sen förrättsskålar i antingen rosa eller grå/lila... hmmm... jag har verkligen beslutsångest!!
Var en sväng på gymmet också.. Gick rätt bra... orkade springa i 4 minuter :P de e bra för mig.. när jag började träna orkade jag bara springa i ca en minut.. så det tar sig :) Sen tränade jag lite styrka och så me.
Sen lagade Peter & jag mat... Blev Sweet chilibakad lax med CousCous och chilisås till... Riktigt gott!

Sweet Chilibakad laxfilé
4 port

4bitar lax
1 tsk salt
½ dl sweet chilisås
sås:
2 dl creme fraiche
1 msk pressad citronsaft
2 msk sweet chilisås
salt & peppar
Couscous:
4 portioner Couscous
salt & peppar
1 msk pressad citronsaft
½ gurka, tärnad
½ dl hackad dill
Ugn; 200 grader
Gör så här:
Salta fisken och lägg den i en smord ugnssäker form. Pensla över med Sweet chilisås. Baka fisken mitt i ugnen i ca 10-15 min.
Blanda creme fraiche, citronsaft & sweet chilisås. smaka av med sat & peppar.
Tillaga Couscous enligt förpackningens anvisning. Smaka av med salt & peppar. Blanda ner tärnad gurka, dill och citronsaft. Klart!


Tog lite kort på min fina tulpan som jag fick av Elias sist när jag passade honom :)





Sen stack Peter tll jobbet... Till min glädje skickade hans syster Anna ett sms och undrade om hon och barnen kunde komma och grilla lite hos mig... Så de kom och vi grillade korv och sen marshmallows... Sååå otroligt gott! Selma var nog den av oss som tyckte mest om det... Hela hon va full med klet sen, så det fick bli en liten snabbdusch!  Sen gick vi in, drack lite kaffe och åt en hallon & blåbärspaj som jag bakat. Nu ligger Ellen här på vår soffa och snarkar.. :P Ska sova här inatt....Mysigt!

     


Peters syster Maria var här en sväng och lånade ett par skor av mig.. (Inde de svarta här!)





Igår var jag förresten inne i stan en sväng! Träffade Hanna, Pauline, Sandra & Jennie... Var mycket trevligt! Vi åt buffé på Royal Thai och shoppade lite också.
Här kommer lite kort från dagen!

      



Såå... Det var allt för ikväll. Ha en toppen helg!!
Många kramar, Jenny♥


Kommentarer
Hanna

Så kul med ny servis =) Är det som du ska ha till kalas o så elr till vardags me?

Gott med grillad korv o så =)

Tack för en supertrevlig dag i onsdags (elr när det var hehe). Puss!

2009-05-01 @ 13:53:11
URL: http://imm0rtelle.blogg.se/
Hanna

Svar: jo vissr ska du o jag me dit... Dit kan man åka många ggr ;) Fast vi får vänta till juni. I maj kommer jag aldrig hinna med det :/ Puss

2009-05-04 @ 09:54:01
URL: http://imm0rtelle.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jennys Blogg

Välkommen till min blogg! En livsstilsblogg med en blandning av Inredning, Shopping, Matlagning, Recept, Bakning, Familj, Vänner och en massa bilder! Enjoy :)

RSS 2.0