Happy Halloween



PoK

Jag har inga skor...

... Har jag sagt flera gånger till min Älskling den senaste tiden. Igår när Peter höll på och rensade i vår tvättstuga (som har agerat förråd ett bra tag) kom han ut till mig och frågade om de va ok att han radade upp mina skor på golvet.. Och när jag gick ut för att kolla såg de ut så här:


27 par hittade Peter.... Hihi Uuuups.... Men iofs tycker jag inte att de e såå himla många!! Men några fler än vad jag trodde iaf! Många kan jag nog slänga... Vissa av mina favoritskor har knappt nåra sulor kvar... hehe... Aja... Några par hade jag faktiskt glömt att jag hade! Så de ska jag börja använda nu :D

Sen lagade jag lite god middag igår... Blev Parmainlindad Fläskfilé fylld med skogschampinjoner, Potatisgratäng och sallad på tomater och ruccola. Blev riktigt gott faktiskt!



Nej, nu ska jag gå å pussa lite på Peter!
Ha de bra!
PoK

Phish Food




Mums

Lättad

Just nu känner jag mig såå lättad
Tror jag ska köra till Maxi och köpa hem nån god mat!
Och lite Ben & Jerrys med såklart ;)
Ha det fint!
Puss

Händelselös dag

Hej igen!
Nu har jag kollat på Desperate Housewives... Tycker att det är ett av de bästa program som går på tvn nu... Alltid lika tråkigt när ett avsnitt är slut... hehe...
Idag har det hänt absolut ingenting känns de som... Jag har bara varit hemma och drygat... Fast sen blev det ju kalas för Ellen... Kul =) Åt lite Prinsesstårta... mums!
Nu är min Älskling ute på promenad med Selma och med hans mamma... Undra när han hade tänkt komma tillbaka?! Har varit ute en bra stund...
Imorgon ska jag på möte på fm... Är lite nervös för de... Men de ska förhoppningsvis gå bra.
Tror att jag ska ta tag i vår klädkammare imorgon om jag hinner å orkar... Det ser ut som ett bombnedslag där... :S Måste ta och packa ner alla sommarkläder och ta fram vinterkläderna... Hög tid för det!!
Nu tror jag att jag ska ta och krypa ner i sängen och läsa det senaste numret av "Allt i hemmet"
Ha det så bra!
Kramar

Grattis Ellen 9 år

Idag fyller lilla Ellen 9 år!! Ellen var bara nyfödd när Peter och jag blev tillsammans... Och nu är hon 9 år! Herregud! Var har tiden tagit vägen?!


2002


2003

2004

2005


2006


Och nu fyllde det lilla trollet 9 år!! Stora tjejen!



Elias & Ellen

Well,well. Det var allt för idag.
Ha de bra!
Kram

Denna helgen

Hej!
Jaha.. så vart det söndag - igen!! Denna veckan är också över... Ändå har vi ju fått en extra timme idag! Men fy så mörkt det blev =( Redan kl 17 är det mörkt ute... Men idag har det varit så mulet här att vi har fått ha lamporna tända heela dagen. Nu är det verkligen höst. Denna helgen har varit rätt bra tycker jag allt... I fredags var jag hemma hos mamma, pappa & John... Jag hade med mig kladdkakan som var mkt god faktiskt... Sen hade pappa varit och köpt färska räkor och havskräftor som vi mumsade i oss. Sen körde jag hem till min älskling och tittade på Idol. Blev lite ledsen när Niklas fick åka faktiskt... Tycker att han är mycket bättre än vissa andra! Menmen. Nu håller jag nog på Erik tror jag... Tove är ju också väldigt duktig... Reza är nog den jag tycker minst om faktiskt... Hon är duktig på att sjunga, men känns inte direkt som en artist. Eddie tycker jag verkar jätte go, men han sjunger så himla falskt ibland! Aja.
Igår (lördag) åkte jag och Peter till min Mormor en sväng. Mamma och pappa var också där. Hon mådde lite bättre då faktiskt! Hon pratade en hel del.. Var ju rätt förvirrat allt hon sa visserligen.. Men bättre det än bara tystnad. När vi skulle gå sträckte hon ut armarna mot mig och sa  Hejdå lilla guld-pian ... Det betydde så mycket.
Sen igårkväll kom Chrille hit. Han hade med sig en film Paranormal Activity. Den var jättebra! Vääldigt läskig! Men jag kunde sova gott inatt ändå. Vaknade bara av mardröm en gång! Ni måste verkligen se den! Den kommer på bio den 13/11 tror jag det var. Här är Trailern:






Idag har vi inte gjort så mkt alls... Peters mamma var här en liten runda... Vi fikade lite och så... Har varit en riktigt grå och trist dag idag tycker jag =( Har bara velat vara inne.
Nu blir det snart lite kvällsmat tror jag.
Hörs kanske imorgon igen!
Kramar

Fynd

Hej igen!
Nu är kladdkakan klar :) Tror nog att den blev lyckad :P Men får väl se imorrn!
Idag har jag klarat av ett jobbigt samtal så jag belönade mig med lite shopping i Rby. Fyndade ett par sköna skinnhandskar- Me Like!! Blev också en svart kofta och lite nya varma strumpor.
Annars har det inte hänt mkt idag heller faktiskt. Lagade Spagetti och köttfärssås till middag. Peter önskade sig det, så tyckte att de va lika bra att han fick sin vilja igenom nu när han inte mår bra ;)
Nu sak jag snart gå och lägga mig.. ska upp vid halv 8 imorrn för ännu ett jobbigt telefonsamtal. Usch vad jag hatar att prata i telefon! Tycker verkligen inte om att ringa... Ringer inte ens till mina vänner.... Vet inte va de e... känns bara obehagligt å "krystat" när jag ska prata i telefon... Och när jag väl ringer så blir de liksom alltid fel... som de få gånger jag har ringt å beställt mat till mig å Peter... Då har det alltid hänt nåt... Nån gång när jag precis hade rabblat upp vår beställning så bröts samtalet, så jag visste inte om det blivit beställt lr inte, å nån gång när jag ringt till nån pizzeria så har jag inte fattat vad de säger för att de bröt så mkt... Och nån gång råkade jag beställa en kebabpizza till Peter när han skulle ha en kebabtallrik... Haha... Ja... Jag lyckas med det mesta ;) En riktig klant, det är jag minsann! Glömmer aldrig när jag var inne i Karlskrona och shoppade med mina vänner... Hade på mig en rätt kort linnekjol och skulle gå ner för en trappa och ut på gatan (mitt i centrum) då kommer såklart en riktig vindpust och blåser upp min kjol så hela Karlskrona såg mina superfina urtvättade gamla trosor ;) Tur att man inte är som vissa kändisar- Jag använder ju iaf trosor :P

     
Flum-Jenny med otvättat hår och glajjer;) (den nya koftan på)  Och min flaska som fick agera ljusstake idag =)


Mina nya sköna skinnhandskar =)

Nehepp... Nu ska jag ta ut Selma och sen sova. Hörs kanske imorgon!
Puss å Kram

Kladdis

Hejsan!
Tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg =) Har en kladdkaka i ugnen nu som jag ska ha med mig till min lillebror imorgon :P Provar ett nytt recept, så jag hoppas verkligen att den blir lyckad!! Man vet ju aldrig :S
Idag mår min älskling liite bättre... Inatt hade han 39 grader... Stackarn :( Men nu tror jag inte att han har så mkt feber. Hoppashoppas att jag klarar mig! Vågar inte ropa Hej....
Nu ringer min lilla äggklocka när som... Bloggar nog mer sen!
Ha de toppen!
Puss

Ynkliga familjen

Hej på er!
Idag har vi inte gjort många knop här hemma direkt.. Peter är sjuk... Han har feber och hosta..
stackarn! Jag har haft migrän sen jag vaknade idag :/ Drygt! Menemen..Kunde ju vart värre!
Hoppas bara inte att jag blir smittad av Peter...
Aja, nu ska jag titta lite på Bonde söker fru.. Ska nog äta lite äppelkaka också =)

Ta hand om er!
Kramar

Fiskgryta


Idag lagade jag Fiskgryta till middag. Var suupergott! Hittade receptet i en "Leva & Bo" tidning.
Här kommer receptet:

500-600 g tinad fiskfilé
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 stjälkar selleri
300g tomater
olivolja
½ g saffran
1 dl vitt vin
2 ½ dl mellangrädde
1 msk fiskfond från flaska
salt
tabasco/chilisås
200 g kräftstjärtar
hackad persillja

1 Skär den tinade fisken i rejäla bitar.
Skölj och strimla purjon. strimla sellerin och grovhacka tomaterna.
2 Fräs lök, vitlök och selleri i olivolja i en kastrull. Tillsätt saffran och tomater och fräs i några minuter.
3 Späd med grädde, vin och fond. Låt koka under lock i ca 15 min. Smaka av med salt och tabasco/chilisås.
4 Vänd ner fisken i såsen. Sjud sakta i 5 min. Blanda ner kräftorna. Strö över hackad persilja.
Servera med ris eller pasta

Shoppingen i bilder

 
Svarta pumps och en snygg svart kavaj med axelpuffar =)


Isadora har kommit ut med en ny Foundation, tänkte att jag skulle
testa å se om den e nåt att ha! En foundationborste fick följa med också :)


2 bastoppar och en klänning/tunika

Det var väl det mesta!
Puss

Åhhh

Åhh! Visst låter denna god??! Den ska jag köpa hem så fort jag får syn på den i affärerna =)


Lilla Mormor

Idag har min mamma varit och hälsat på min mormor... Mormor är inte alls bra längre.... Mamma tror inte att hon kommer att leva många dagar till. Läkarna misstänker att mormor har cancer i magen och att det har spridit sig till bland annat levern. Eftersom mormor är så dement och gammal finns det inte så mkt att göra. Hon får bara smärtstillande. Nu har hon tydligen slutat att äta också... Och kan bara säga "ja" och "nej". Stackars lilla mormor. Det är konstigt att det inte känns lättare när man vet att hon är gammal och sjuk... Men det spelar liksom ingen roll.. Bara tanken på att jag förmodligen aldrig mer kommer kunna krama min mormor känns fruktansvärd. Jag är så rädd för att jag kommer att glömma också.. Har ju massa små minnen som jag inte vill ska försvinna. Tänk om jag kommer att glömma min mormors röst? Som tex när hon kallar mig "lilla pian".... Man skulle ha en liten burk där man stoppade i sina minnen som man absolut inte vill glömma, och som man kan ta fram och titta på när man har lust. Kort i all ära... Men det är ju inte utseendet man är mest rädd för att glömma.




I Mölndal

Hej på er!
Nu befinner jag mig hemma hos min faster i Mölndal. Idag har jag och älskling shoppat en del. Har varit både i Kållered och i Frölunda. Jag hittade några toppar, ett par svarta pumps, en svart kavaj, foundation och en bok. Nu väntar vi på att maten ska bli färdig.. Luktar gudomligt från köket! Min faster är helt otroligt duktig på att laga mat! Idag ska vi äta helstekt kotlettrad och gräddstuvade rotfrukter till det. Muums!
Igår hade faster 2 vänner på middag och min andra Faster Karin. Var mycket trevligt! Vill inte pka hem imorgon redan =( Menmen! Kommer kanske hit upp snart igen. Hoppas på det!
Inatt hände det en konstig sak förresten! Jag vaknade klockan halv 3 och mådde jätte illa. Försökte somna om,. men mådde bara mer å mer illa.. Så jag var tvungen att gå ut å kräkas... Kräktes en hel del faktiskt... Men sen gici illamåendet över och jag kunde somna om. Och idag har jag mått precis som vanligt... Skumt! Var rädd för att de skulle va maginfluensa lr nåt annat sånt hemskt...


Olgamys!

Söta lilla Olga!

Ha de bra så hörs vi!
Puss

Äppelkaka


Här kommer ett recept på en jättegod Äppelkaka som jag bakade idag =) Riktigt mumsig =)


4 st ägg
3 dl socker
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 hg smält smör
3 st äpplen i klyftor

1 msk kanel
2 msk socker

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret och häll smeten i en välsmord och bröad form (2 liter) Skala och skär äpplena i klyftor stick ned dem i smeten. Blanda socker och kanel och strö över äppelena. Grädda kakan i ca 30-40 minuter, eller tills den har fått fin färg och är torr i mitten.

Hoppas ni har en bra kväll!
Kramar♥

River flows in you...

Detta är nog en av de vackraste melodier jag någonsin har hört. Älskar den verkligen. När jag får mitt piano (Lr Keyboard) som jag har tänkt skaffa hur länge som helst ska jag minsann lära mig att spela denna!

Yiruma - River flows in you



En dag med Isak

God kväll på er!
Idag har jag, Peter & Selma varit hos Johan & Johanna m fam. Har gosat massor med lille Isak... Min och Peters blivande Gudson =)
Johan & Johanna hade bakat en jättegod Äppelpaj som vi smaskade i oss.... Mums! Hade massor av vaniljsås till också :P Det är ju nästan det godaste... Hehe...
Imorgon ska jag in till Ronneby och handa lite saker... Behöver nytt balsam och en ny inpackning. Ny Foundation får jag nog köpa me... Tycker att det är såå tråkigt att lägga pengarna på Foundation.. Menmen... Jag vill ju inte vara utan det direkt :P
Sen ska jag kolla efter en present till min Faster Kerstin me... Hon fyllde 65 för ett tag sen... Och på lördag bär de ju av mot Sveriges framsida :D Ska bo hos Faster... Så tänkte ge henne en present då.. Hoppas jag hittar nåt fint bara! Så svårt att köpa presenter tycker jag... :S Menmen.. nåt ska jag väl hitta iaf!
Nu har jag och Peter kollat på Lyxfällan... Riktigt kul att titta på det! Man känner sig verkligen duktig som inte dragit på sig massa krediter och onödiga lån :P
Ikväll har vi ätit Lövbiff med hemmagjord rödvinsås och pommes... Var såå sugen på nån god köttbit... Lövbiff är egentligen inte min starka sida... Tycker att det är lätt att det blir lite segt... men idag fick jag minsann till det ;) Vissa dagar lyckas man å andra inte. Så är de väl helt enkelt.
Imorgon vet jag inte vad vi ska äta... Peter jobbar till kl 16 typ och sen är han nog bara hemma någon timme för sen är det dax för match borta i Jämjö. (Lr Pao Jamjö kanske jag skulle skriva;))

Här kommer nåra kort på lilla Isak som jag tog idag =)


Fina Isak!



Så här skeptisk var Isak till Selma :P Första gången han träffade min lilla gumma :P
Såå söt!!



Söte ♥

Ha det så bra! Hörs säkert imorrn igen =)
Pussar!

R I P Stephen Gately


Läste igår att Stephen Gately som var med i Boyzone har gått bort.
Han blev bara 33 år gammal. Så sorgligt! Jag tycker att han hade en helt otroligt fin röst.

Här är en av mina absoluta favoritlåtar med Boyzone. Köpte den som cd-singel när jag gick i typ mellanstadiet.

Vilken ära!


Fina Lille Isak♥


2 stolta storasystrar =)

Idag ringde Peters storebror Johan till Peter och undrade om Peter och jag skulle
vilja bli faddrar åt lille Isak! Såklart att vi ville det!! Såå roligt!! Blev jätteglad!
Jag är inte fadder till någon sen innan så det känns jättekul! =)
Hoppas att Isak uppför sig i kyrkan bara ;) Börjar han gråta så blir de Peter som får bära ;)
Den 7e november blir dopet om jag inte minns fel!


Pösss ♥

Söndag



God kväll på er!
Nu sitter jag framför tvn och tittar på Poirot. Känner mig riktigt trött nu... Tror att det får bli sängen snart. Har haft en bra helg tycker jag. Idag har jag varit hemma hos mamma och pappa.. Ätit god middag! Idag blev det Potatisgratäng och rökt vildsvin som pappa skjutit. Var jättegott! Älskar rökt kött.
Imorgon är en ny dag... Har några ärenden som jag måste uträtta. Några roliga och några mindre roliga... Menmen. Det är som det är.. 
Nepp, nu ska jag ta ut min lilla Pudel på en kort kvällspromenad.

Hoppas ni haft en bra helg!
Kramar

De bästa♥

Nu har jag nyss lagt in en order på cdon.com.... 3 nya skivor, 2 med Muse och sen Winnerbäcks senaste album =) Åhh vad jag älskar Muse & Winnerbäck♥ Finns inte mkt som slår dem (just nu iaf) :)


Muses senaste album


Ett tidigare album me Muse


Underbara Lasse =)


Åhh jag har såå ont i halsen nu :( Suck! Varför gör de alltid mest ont på kvällar å nätter? På dagarna gör de inte alls ont... hm. Jaja.. ska inte klaga mer! Har blivit mkt klagan den senaste tiden... Sorrysorry!
Nepp, nu ska jag göra mig lite Te och ta lite yoggi :)
Ha det bra!
Kramar

Michael Jackson Tribute

Hej igen!
Nu har jag varit och lyssnat på min svägerska Michaela och de andra :) De var jätteduktiga allihopa! Michael Jackson var verkligen The King of pop. Så otroligt många bra låtar han hann göra....
Min kamera tar jättedåliga kort inomhus... Så jag har inget kort att visa från konserten... MEN jag filmade iaf Michaela när hon sjöng I´ll be there (av Jackson 5)
Visst är hon bra!!


Så duktig =)


Det var allt för nu... Ha det bra gott folk.
PoK

Höstblommor




Här trängs lite olika höstblommor i min lilla "låda"


Hej på er!
Nu är min Älskling på möte med jobbet... Jag ska strax börja med maten. Idag blir det Stekt fläsk och löksås. Inte fel det! Älskar Löksås... mmums!
Jag har planterat lite Höstblommor nu precis.. Tycker att det blev rätt bra... Lådan är liiite för liten... Blev lite trångt... Får se om jag orkar iväg å köpa nån ny kruka/låda... Annars får det vara så här... så får jag se hur länge blommorna överlever ;) Jag har vit ljung, vitt prydnadskål och två olika sorters murgröna i.. En som är mörkgrön och lite spretig, och en som är gul-grön. Mysigt med murgröna =) Och vitt och grönt är så fint ihop tycker jag!
Nej nu ska jag börja med middagen.. Ikväll ska jag till Knuthahnskolan och lyssna på Michaela. Det ska tydligen vara nåt Michael Jackson Tribute... Roligt! Ska bli kul att höra Michaela live =)

Ha det bra!
Kramar

Today

Confession

Hej på er..
Jo jag tänkte ju som sagt ta en paus i bloggandet.... Men sen tänkte jag "varför de?"  Sanningen är den att jag har mått jättedåligt i nåra veckor nu... Och varför ska jag skämmas för att erkänna de? Nej, det tänker jag inte göra. Tror att det kan vara bra att ha bloggen och skriva av mig lite när jag känner att det behövs. Jag ska vara sjukskriven från jobbet hela denna veckan. Sen får vi se hur det blir. Ska träffa en läkare på fredag... Lite nervös för det faktiskt! Tror de ska ta lite prover å så kanske... Aja... Har kommit till en punkt nu där jag inte bryr mig om vad som behöver göras, bara det blir en förändring/förbättring. Så här vill jag inte må längre. Vill vara mig själv igen! Idag ringde jag tom ner till Vårdcentralen utan att vara spec nervös... Och jag HATAR verkligen att ringa såna samtal!
Aja. Nu i veckan ska jag försöka sätta lite olika mål för varje dag... saker som jag ska göra.

Jaja. Det var allt för idag.. Hörs säkert nån dag snart igen...
Kram!

Paus

Hej på er...
Jag kommer inte att blogga på ett tag nu... ska ta en liten paus... Fokusera på annat.
Ha det så bra!
Kram

Härlig Torsdag

Hallå på er!
Hoppas allt är bra med er :) Idag har jag haft en bra dag.. Bästa på länge faktiskt. Älskling och jag har varit på SPA och bubblat, badat å bastat. Jättemysigt!! Perfekt Spa-väder idag! Har varit riktigt ruggigt... Har både haglat, regnat och åskat! Nu är det verkligen höst!!


Regnrusk!!                         Fina Selma å jag =)

Här bubblas de i utetunnan! Hemsk bild på mig, menmen!

Vackra SPA-trädgården


Sämre utsikt kunde vi ju haft! Heelt underbar regnbåge!


När vi kom hem från SPAt och hade uträttat diverse ärenden i Rby så lagade vi lite middag. Idag blev det Kycklingkebab, pitabröd, sallad och kebabsås. Såå gott! :) Blev lite "helgmat" känns de som... Men så får de blir! Imorgon jobbar Peter till 21, Lördag spelar han match och på söndag jobbar han igen... Och hela nästa vecka...Så man får ju passa på ;)




Middagen :)


Nej, nu skaj ag ta och göra mig iordning, gå ut med Selma och lägga mig på spikmattan å läsa lite :)
Imorgon blir det staun med Hanna =) Kulkul!
Ha det så bra!!
Många Kramar♥


Jennys Blogg

Välkommen till min blogg! En livsstilsblogg med en blandning av Inredning, Shopping, Matlagning, Recept, Bakning, Familj, Vänner och en massa bilder! Enjoy :)

RSS 2.0