Fiskgryta
Idag lagade jag Fiskgryta till middag. Var suupergott! Hittade receptet i en "Leva & Bo" tidning.
Här kommer receptet:
500-600 g tinad fiskfilé
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 stjälkar selleri
300g tomater
olivolja
½ g saffran
1 dl vitt vin
2 ½ dl mellangrädde
1 msk fiskfond från flaska
salt
tabasco/chilisås
200 g kräftstjärtar
hackad persillja
1 Skär den tinade fisken i rejäla bitar.
Skölj och strimla purjon. strimla sellerin och grovhacka tomaterna.
2 Fräs lök, vitlök och selleri i olivolja i en kastrull. Tillsätt saffran och tomater och fräs i några minuter.
3 Späd med grädde, vin och fond. Låt koka under lock i ca 15 min. Smaka av med salt och tabasco/chilisås.
4 Vänd ner fisken i såsen. Sjud sakta i 5 min. Blanda ner kräftorna. Strö över hackad persilja.
Servera med ris eller pasta
