Oh Yes!

God kväll på er!
Idag har jag haft ännu en heldag på jobbet. De ordinare har haft heldagsmöte med vår chef... 
Dagen gick rätt fort faktiskt... va rädd att det skulle bli drygt med ännu ett långpass. 
Fick höra goda nyheter efter mötet va slut... Jag får lägga in mig på även nästa schemaperiod :D Så nu får jag helt klart vara kvar tills mitten av maj :D MEN förmodligen får jag den ena 80% tjänsten :D Känner mig sååååååååå glad :D  
Ville bara berätta det för er!
Godnatt på er!
Kramar

Mamma & Alice-dag

Hejsan!
Idag har jag en ledig dag :) Ska ju jobba i helgen... Natthelgen har jag... Börjar 19 på lördag och slutar kl 10 på söndag och sen börjar jag igen kl 19 och jobbar till måndag kl 10.

Idag skulle egentligen Alice till dagis för inskolning... Men stackarn har fått ögoninflammation i båda sina ögon:( Hon kunde inte öppna de imorse... Helt igengeggade... Så idag körde vi in till Karlskrona en sväng... Hämtade ut en ögonsalva på apoteket till Alice. Hoppas att den hjälper snabbt!
Typiskt att hon skulle få det nu den sista veckan av inskolningen..Nästa vecka börjar hon ju på riktigt. Aja... hoppas att det ska gå bra ändå!










Pigg, glad och full av bus är man minsann fastän man har ögoninflammation :P

Nu ska jag se om lilla busan vill upp och ta sig en liten lur... Annars blir det mys i soffan med lite bra böcker=) Alice älskar att "läsa"

Kramar på er

Shopping till Alice



En liten orange mjukis-katt fick följa med Alice hem idag.



Ett par vårskor för torra våriga dagar!



Och så några söta hårklämmor :)

Shopping till Mami




Superfina muggar från Indiska. 29:- /styck



Svarta Jeans från Gina Tricot och en blå tunika från H&M :)

Smoothie-frulle



Mumsigt med macka med philadelphia på samt ett glas med Banan & Mangosmoothie!
Extra gott om man dricker det med sugrör såklart!





Mysig lördagskväll

Hej hopp!
Igår kom John & Michaela över till oss på kvällen =) Vi busade, åt mat, mös och tittade på Mello och lite filmer =)


Busbus



Igår provade jag att laga en rätt som jag inte smakat på innnan... Tacogratäng! Hanna hade ätit detta för nån vecka sen och jag blev såå sugen på att testa :P Jag stekte tacofärs som vanlig fast med hackad gul lök också, och lade det i en ugnsform. Sen hällde jag över en burk med svag tacosås, majs, paprika, champinjoner, purjolök. Sen bredde jag över en stor burk med creme fraiche, la på lite skivade tomater och så lite ost över det :)In i ugnen tills den fått fin färg. Serverade med tacochips, tortillabröd, en stor sallad, vitlöksdip, guacemole och tacosalsa. Riktigt mumsigt=) Kommer jag göra flera gånger!



Till dessert blev det chokladfondant med hallon och vaniljglass :)



Fotografering :P

Tack J & M för att ni kom♥
Kramar

Red hot Lips!




Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag trivs i röda läppar, men man kan ju inte alltid se likadan ut :P
Kul med lite omväxling! Hann tom locka håret lite igår... de ni!

Kramar

En liten spis har flyttat in!

Förra veckan fick en söt liten vit Brio-spis flytta in till Alice. Lilla kocken har redan hunnit med att laga många gourmetmiddagar till oss ;)





;)
Kramar

Minnen som värmer

Alices första sommar kommer jag aldrig glömma... Vädret var inte det bästa, men vad gjorde väl det! Bästa sommaren någonsin. Blir varm i hjärtat av att titta på bilderna från just den sommaren!
Här kommer massa bilder i en salig oordning!






Prinsessan Estelle

Vad tycker ni nu om den lilla Prinsessans namn? Estelle, Silvia, Ewa, Mary?
Estelle kändes riktigt otippat, men visst passar det väl en prinsessa! Prinsessan Estelle, hertiginna av Östergötland. Fint också att prinsessan får Mormor & Farmors namn. Mary är ju fint... men nja, vet inte riktigt om jag tycker det passar in... Namnen låter inte suuperbra ihop helt enkelt.. Och det är ju viktigt! Måste "flyta på" liksom :P

Kramar!

Ljuvliga Julia






Idag fick jag & Alice äntligen träffa fina lilla Julia!! Vilken liten sötnos hon var! Och såå snäll och glad! Så häftigt att se Emma som mamma nu me! Alice tyckte det var kul att träffa en liten bebis.. "Ulja" sa hon till Julia!

Hoppas er dag varit bra!
Kramar

Våra härliga vänner

Idag har vi haft besök av finaste Hanna & Alexander! Var såååå roligt!! Vi har tyvärr inte hunnit med att träffas nu på länge då både Hanna & jag börjat jobba. Men nu måste vi minsann hitta en dag snart igen! Som vanligt har det blivit maaaaaaaassa kort! Sååå svårt att välja ut vilka bilder jag vill ha här på bloggen! Många fina!
Här kommer en del bilder... Kan komma fler framöver sen :P





Bus i Alices rum och ivårt sovrum =) Kul att leka i Selmas korg! Dock inte lätt att hinna fånga båda de snabba busungarna på samma bilder :P



Sen var vi ute en sväng i det fina (vår)vädret! Skönt med frisk luft!



När vi kom in igen satte vi igång med maten. Idag blev det laxfilé som jag kryddade med citronpeppar och dill. Slog sen över vitt vin och grädde... In i ugnen 200grader i ca 20 min. Hade kokt potatis till =) Mumsmums =) Gott tyckte både vi och barnen =) 
Till efterrätt blev det en "Banoffee Pie" Lägger nog ut recept på den imorgon. Den var himlans god, men sååååå söt och mäktig. Jag har mer än 3/4 kvar av den om nån är sugen :P

Tack Hanna & Alexander för att ni kom! Såå roligt!!!
PUSSSSSSSS

 

En Prinsessa!



Stolta nyblivna föräldrar



Prins Daniel måttar längden :)


Så har vi fått en ny liten Prinsessa här i vårt avlånga namn! Riktigt riktigt roligt tycker jag! En historisk dag är det. Vad tror ni på för namn? Kan det vara en liten Alice tror ni? Lilian kanske? Astrid? Imorgon får vi veta!


Kramar!

Fika! :)

foto0444 (MMS)

Fika! :)

Tisdag!

God kväll på er!
Tänkte bara kika in en liten snabbis... Ska strax upp och sova. Idag har jag jobbat... Eter jobbet körde jag till Hasselstad och hämtade Ellen som ska sova hos oss inatt :) Skoj! Även granntjejen Tindra ska sova här... Mycket fnissande har det varit här ikväll :P Mys! Nu ligger de uppe och tisslar och tasslar ;)
Imorgon ska Alice först på dagis och sen BVC..Kolla längd och vikt bara. Sen ska jag jobba ett kort pass... Bara 4 timmar. Rätt lagom det ;)
Hoppas er dag varit bra!
Kramar

Vårlängtan!

Ja idag har jag pulat med en ny header här på bloggen. Ville ha lite mer färg... Man behöver piggas upp lite nu i väntan på att våren ska komma :P
Sen ville jag ha lite kort som visar lite om vem jag är... Och det tycker jag att de nuvarande gör rätt så bra :) Min familj på ena sidan och saker som jag gillar på andra sidan =)
Hoppas att jag kan ha denna ett tag nu innan jag tröttnar igen!

Kramar på er

Kort från dagen!

Lite söte-bilder på Alice =)








Visst är väl bodyn med blåa fjärilar på bara såå söt!!!

Hoppas ni haft en bra dag!
Kramar!

Soffmys



Soffmys med Pappa innan nattningen!

Villervalla




Häromdagen kom Alices vårjacka& mössa som jag beställt från Villervalla. Jackan var fodrad så jag tror att det intedröjer längetills hon kan börja använda den.. För visst kommer väl våren snart?!
Jackan är vatten-, vind- och smutsavvisande i polyester med en mjuk och härlig coating som andas. Raglanskärning för att undvika att vatten ska kunna tränga in. Fanns även i svart.



Hoppas den ska duga till lilla fröken ;)

Puss å kram!





Gladetösen!




Sötungen!




Fina, fina Selma!

Pasta med Köttfärs och oliver




Recept från denna kokbok =)



Goddagens!
Igår hade jag en riktigt mysig kväll på jobbet =) Gillar att jobba fredagskvällar för det är alltid lite speciellt... Då lagar vi mat och så äter vi ihop allihopa, både personal och de boende :) Igår lagade jag mat.. Blev ett recept ur min kokbok "Kokbok för kära" som jag brukar göra :) Pasta med köttfärs och oliver... Tror inte att jag har lagt in receptet här innan så här kommer det!

Pasta med köttfärs och oliver
ca 4port

300 gram pasta (typ skruvar)
300 gram blandfärs
1 burk krossade tomater (gärna nån smaksatt typ basilika)
1 riven morot
10 svarta urkärnade oliver (jag tar en hel burk, hehe)
1 vitlöksklyfta
3-5 dl creme fraiche
riven ost

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Låt rinna av.
Stek färsen och blanda i riven morot och krossade tomater. Låt koka någon minut. Salta och peppra.
Lägg pastan i en ugnsfast form och häll över färsen. Lägg över oliverna. Pressa i en vitlöksklyfta i creme fraichen och bred sen över pastan. Strö över riven ost.
Gratinera högt upp i ugnen i 225 grader 10-15 minuter eller tills det fått fin färg. 
Servera med en stor sallad!

Var riktigt populärt på jobbet =)

Kramkram

På väg till jobbet för fredagsmys med de b...

foto0437 (MMS)

På väg till jobbet för fredagsmys med de bästa! :) kramar!

Bakslag

Hej på er!
USCH va tufft det var att lämna Alice på dagis imorse.... Jag började 8 så lämnade henne vid lite över 7... Kommer in med henne på dagis... Och då har ingen av de "vanliga" fröknarna börjat (de som brukar ha hand om Alice alltså) Utan jag fick lämnade in henne till den andra avdelningen med de större barnen... Och det var bara ett barn från Alices grupp där inne... Fröken som tog emot henne var såklart jättesnäll och så.. Men Alice hade nog bara träffat henne nån gång... Och så fort jag säger hej då och vinkar skrynklas Alices lilla fina ansikte ihop och hon blir sååå ledsen... =( Gissa om jag haft den bilden i huvudet hela dagen på jobbet.... =(  jag gick ju ut i bilen och körde mot jobbet... Med tårar som brände under ögonlocken... usch och fy! Hoppas det inte blir många såna här mornar =( Men tydligen så hade det blivit nåt missförstånd.. Alices fröknar trodde att jag eller Peter skulle vara med henne idag.. Men det trodde inte vi eftersom vi ju lämnat henne själv igår.. Aja.... Nu ska hon inte dit förrens på tisdag och då ska Peter vara med henne iaf en stund. Vi har suttit ikväll och skrivit in lite tider och sån tur är verkar det inte som att det kommer behöva bli massa långa heldagar... Phu!!
Jaja, jag ville bara skriva av mig lite!
Hoppas ni haft en bra dag!
Kramar

Dagistjejen!


Idag har min lilla Tös, som jag ju skrev innan, varit på dagis! Hon hade varit ledsen en liten stund när Peter hade lämnat henne, men det hade gått över fort och sen hade det inte varit några problem! Hon hade varit glad, ätit bra och sen sovit i en timme ungefär =) När jag kom in till dagis satt hon i "fröken Jessicas" knä och gosade! Lilla mysan! Men hon blev allt glad att se mig :) Men hon hade nog gärna varit kvar och lekt lite... Hon skulle visa mig alla roliga leksaker =) hehe! Imorgon blir det dagis igen.. Då ska jag lämna henne lite över 7 och så ska Peter hämta henne vid 11-tiden.. Hoppas det ska gå bra imorgon igen!



Kul att komma hem och busa med bästisen Selma!


Pussar

Gunghästen




Idag har Alice roat sig i sitt rum=) Hon har bland annat gungat på sin gunghäst... Min gamla! =) När hon hade gungat klart pussade hon hästen på örat! Haha! Tack för ridturen!
;)

Lilla Snusläppen!




Hihi, Alice måste ha världens sötaste överläpp! En riktig liten snusläpp! Den har "gått i arv" från min Morfar! Så roligt när man ser släktdragen! :)

Märklig känsla!

Ja vet ni vad! Jag är hemma själv just nu! (förutom Selma då) Känns himla konstigt! Alice är själv på dagis för första gången... Peter lämnade henne 8.30 imorse... Trodde att dagisfröknarna skulle ringt efter mig vid det här laget :P Men om en timme ska jag iaf hämta hem min lilla sessa! Saknar ju henne nu! :P
Men oj så mycket man hinner när man inte har en busunge att se efter! Har hunnit dammsuga, tvätta, hänha upp tvätt, vika in 2 ton ren tvätt som legat i soffan, skottat lite, ätit osv
Det hinner jag inte på en hel dag i vanliga fall! haha!


Snö och snö och snö... Vackert är det iaf! =)


Ha en bra onsdag!
Kramar

Happy valentines dag!






Många kramar till er på alla hjärtans dag!!

Nä, nu får de vara nog!

Hej på er!
Nu sitter jag här på jobbet... Och har blivit sjuk IGEN!!!! Åhhh va trött jag blir =( Nu är det iaf inte magsjuka (hoppas jag inte iaf) har feber och ont i halsen :( Suck... Menmen... Jag kan ju lika gärna sova här på jobbet inatt som att sova hemma... Så får jag väl köra hem tidigt imorrnbitti om jag fortf mår dåligt då... :(
Hoppas att ni mår bra!!!
Kramar

Kvällens pyssel här på jobbet:) fyller små...

foto0435 (MMS)

Kvällens pyssel här på jobbet:) fyller små cellofanpåsar med choklad :) till mina arbetskamrater! Kram på er

Outside







Idag har vi försökt vara ute en del.. Alice har börjat lära sig att gå ute med kängorna på..Inte det lättaste!! Men idag har hon stolt spatserat omkring lite =)
Sen gick vi ut en runda i eftermiddags och åkte lite pulka... Var sååå otroligt vackert ljus ute, sådär som det bara kan vara på vintern... Så varmt och fint ljus... ja ni ser ju säkert vilka bilder som är tagna med det fina ljuset :P hehe... Tror att vi får ta oss en sväng med pulkan imorrn igen.. Gick himla bra att dra pulkan på vägarna här nu!

Kramar till er♥

Semmelsöndag



Idag har vi smaskat i oss Semlor! Till Alice gjorde jag en med bara grädde i... Gissa om hon gillade grädden.... Den åt hon upp först! 


Hej på er!
Söndag kväll igen och så var denna veckan över. Det blev allt en konstig vecka med magsjuka och allt! Men det har på sätt och vis varit skönt att bara få vara hemma och skrota runt i myskläderna :) Fast jag hade ju helst sluppit magsjukan såklart!! Hehe! Undrar om det var vinterkräksjuka eller maginfluensa? Nån som vet vad skillnaden är egentligen???! Mer än att vinterkräksjukan kommer över en himla plötsligt...
Jaja,
Veckan som kommer nu ska väl bli "vanlig" tror jag... Jobb för min del och dagis för Alices del... Tis ons tor ska hon dit :) På ons ska vi ev prova att lämna henne en stund... Spännande!
Imorgon jobbar jag natten... Så går av på tisdag kl 10 (Alla hjärtans dag!) Sen är jag ledig onsdag så då är jag med Alice på dagis.... Sen jobbar jag hela torsdagen och sen en kort kväll på fredag... Så en lugn vecka :) På torsdag ska jag äääääntligen få veta mitt schema!!!! Ska jobba efter det till april nån gång... Så skoj! Sen kan det eventuellt bli lite ändringar med tider då det ska flytta in en ny brukare till oss på jobbet någon gång under våren... Ingen som vet när dock...

Kramar

RIP


RIP Whitney Houston som bara blev 48 år gammal...





Sorgligt!
=(

.....



Flumflumflum






Finaste♥

Pulkaåkning

En liten sväng har vi iaf varit ute idag! Alice älskar att åka pulka.. =) Selma va också med ute såklart!
 









Kram Kram!

Lördagens status



Lite trött ögon på fintjejen!



Brrrrumbrrrrum



Gullepian



Beautiful blue eyes♥





Hejsan!
Där var några bilder på Alice =) Vår lilla Busa.... Nu när vi har haft magsjukan här hemma har vi ju varit rätt isolerade... Inte varit ute mycket direkt... Så stackars Alice är sååååå uttråkad här hemma... Hon bara är på alla saker som hon inte får röra... Suck! Busan! Hoppas vi kan komma iväg lite imorrn iaf... Nu har vi tre gått hemma här sen i måndags eftermiddag!
Alice är dock fortf konstig i sin mage... Hon har haft diareér sen förra torsdagen... Pratade med bvc i måndags men då skulle vi bara avvakta... Men ska ringa på måndag igen... Tycker det är konstigt.. Vill ju veta lite eftersom det sen är dags att fortsätta inskolningen på dagis... Tis-ons-tor är det tänkt...

Ha en riktigt härlig lördagskväll! Här hemma ska vi nog ta och göra lite Paella med div skaldjur =) Bara vitt vin som saknas...
Puss & Kram

Finaste tjejerna! Alice matar selma. Min l...

foto0434 (MMS)

Finaste tjejerna! Alice matar selma. Min lilla hjälpreda!

På bättringsvägen

Hejsan!
Nu är vi minsann på bättringsvägen! Vilken lättnad! Ikväll har vi fått i oss lite "Varma Koppen" och nu har jag precis fått i mig en rostad macka. Skönt!
Hoppas att jag är piggare imorgon, man känner ju sig allt lite mör nu!

Kramar till er

Magsjuka

Hej på er
Det här kommer bli ett riktigt äckel och tyck-synd-om-mig-inlägg känner jag på mig....
Jag har åkt på maginfluensa :( Fy sjutton va jobbigt och äckligt!! Trodde inte jag skulle överleva natten... kräktes och kräktes och kräktes... Så det blev inte mkt sömn inatt... Nu  är jag sååååååå fruktansvärt törstig! Håller på å dör av törst känns de som... Men så fort jag dricker minsta lilla kommer de upp igen... Suck! Nu skedar jag i mig lite vätskeersättning iaf... Hoppas jag får behålla de!!
Nu blir det upp till sängen och vila lite till....
Kramar på er

En söndag hos Mormor& Morfar

Hej hopp!
Idag tog Alice och jag en promenad bort till Alices Mormor & Morfar (och John)






I snörusket på väg hem!


Nu ska jag ut och leta fram bilen i all snö... Ska iväg och jobba natt! Usch så jobbigt det är att ge sig iväg så här på kvällen!!! Vill bara vara hemma och sova i min egna säng!
Jaja! Känns ju skönt imorgon att sluta kl 10 redan =)
Ha det så bra!
Kramar

Lek & Bus




Idag har Alices kompis Tindra varit här! Alice är såå glad för Tindra!



Busungar!



Att klättra är just nu det roligaste som finns...


Nöjd liten tjej :P

Pssst!




Gissa vad jag har på min tröja då!



Mjaauuuuuuuuuu såklart!



Gosegrynet♥

Krispiga Tulpaner









Hej på er!
Visst är det väl något alldeles speciellt med Tulpaner? Tycker de är såå vackra! Sen finns de ju i så många olika fina färger me :) Nu sist jag jag köpte tulpaner fick det bli en bukett med rosa-strimmiga och en med blandade färger :)
Idag har jag ääntligen tagit ner julgardinerna i köket! Bara hissgardinen i hallen kvar... Hade beställt en ny hissgardin dit men den fick åka tillbaka till Ellos igen...Jag var ute efter en helt kritvit gardin men den jag fick var mer cremefärgad. Hoppas jag kan hitta nån ny i det närmaste... Svårt med gardiner tycker jag allt! 

Hoppas allt är bra med er!
Kramar 

Inskolning!

Hej på er!
Jisses så trött och frusen jag är ikväll!  Ska bli såå skönt att krypa ner i sängen snart:P Idag har jag jobbat hela dagen... 8-19. Liite drygt med så långa dagar... Men de funkar =) Imorgon är jag ledig och på fre jobbar jag 7-14 bara... Sen går jag in på söndag kl 19 och jobbar till måndag kl 10:)

Idag har Peter & Alice varit på dagis... Första inskolningsdagen idag! :D Allt hade gått bra... Alice hade varit lite försiktig i början och "kollat in" alla barnen och fröknarna... Sen hade hon gått in i "dockrummet" själv utan Peter och lekt lite :)Dock hade hon inte ätit så värst mk vid lunchent... hon var visst för trött :P Hon är ju inte van vid att behöva gå upp så tidigt som kl 7! :P  Men efter middagen var det iaf dags att sova... Hon hade somnat rätt fort, men med lite kamp :P Hon är ju van vid att somna i vagnen på dagarna...
Imorgon ska jag va med på dagis... Ska bli spännande! Dock har ju jag aldrig gillat dagis på nåt vis... Vet inte varför egentligen... Men trivs liksom inte bara... :P skumt!  Hoppas jag tycker det verkar bra och så imorgon iaf! :)Är allt lite nervös nu!

Ha det så bra!
Många Kramar

Jennys Blogg

Välkommen till min blogg! En livsstilsblogg med en blandning av Inredning, Shopping, Matlagning, Recept, Bakning, Familj, Vänner och en massa bilder! Enjoy :)

RSS 2.0