Barnvagn

Hej på er!

Åhh idag har vi varit iväg och köpt barnvagn!! Nu står den så fint här hemma i sovrummet! Blev en Emmaljunga City Cerox med svängbara hjul fram.. Liggdelen är Marinblå och beige och sittdelen är svart med vita prickar... Me like! Vagnen verkar vara väldigt lättstyrd och väger inte så mkt. Perfekt för klena jag ;) Blev en begagnad! Köpte den av en tjej i Rby som Peter visste vem de va!
Idag har vi gått in i vecka 27 också. Veckorna bara flyger iväg!!
Andra dagen på min semester är det också! :)



Typ så här ser sittdelen ut, fast vår är prickig :)


Hoppas allt är bra med er!
Puss

Photoshoot Del 1

 














   

    


Fotograf: Martin Blomqvist

Sneakpeak









Detta var det vi pysslade med i torsdags!
Tack bästa fotografen Martin Blomqvist!
Vi kunde inte bli nöjdare med bilderna!

Vi ville inte bara ha vanliga "graviditetsbilder"
utan vi ville ha lite mer "kärleksbilder"
Tycker att Martin lyckades riktigt bra med det!

Kommer såklart många fler bilder framöver!

Till Lillan♥

Här kommer lite bilder på vad vi har hunnit med att köpa än så länge till vår lilla Älskling... Det som fattas i strl 50 är lite varma tröjor och nån mössa... Sen måste hon ju ha en liten gosig nalle också :):) Får hon väl önska sig ;)

 
Idag var vi på DinoMin i Rby och köpte en av deras egendesignade Babypuffar.
Blev en gul med små apor på :)


En liten kik i "babylådan"


Bodies


Hennes första lilla klänning                och vinteroverallen


Så skönt att ha lite avklarat! Slippa köpa allt när man är höggravid... Jobbigt nog nu tycker jag allt! ;)
Sen kommer förmodligen Peter och jag ha rätt så fullt upp i höst..... Blir nog inte mkt spring i affärer då!


Ha det bäst mina vänner♥

Winnerbäck

Peter och jag trotsade regnet och åkte ut till Brunnsparken för att lyssna på underbara Lasse Winnerbäck!
Det var liite blött och hemskt kallt, men en stund stod vi ut iaf! ;)




Burr!!

100 dagar kvar

Idag är det exakt 100 dagar kvar till BF (beräknad förlossning) Vi har gått 180 dagar av 280.
Jag kan inte fatta att om 100 dagar kan hon vara hos oss!!
Och tänk, till jul har vi en ny familjemedlem att köpa julklappar till!
Helt otroligt! ♥





V 25+4

Cocoa Butter Moisture Stick


För Gravidmagen:




"En intensiv fuktighetsbevarare i smart stiftformat. Den koncentrerade konsistensen smälter vid kroppskontakt och absorberas av huden som blir mjuk och härligt smidig. Passar perfekt för gravidmagar – kakaosmöret känns skönt mjukgörande och motverkar hudbristningar."

S e m e s t e r

Äntligen semester!!! Åh så härligt!!! Ikväll ska vi in till Östersjöfestivalen i Karlshamn med John & Michaela. Ska bli skoj! Men karusellerna får jag nog låta bli :P Säkrast så.. hehe... Men lite god mat och godis blir det nog =)

Ja igår var jag och Peter iväg på lite äventyr... hehe... kommer ett inlägg om det om 1-2 veckor! Hann även med att åka in till Karlskrona en sväng... Lunchade på Harrys med Martin. mycket trevligt :)


Finaste♥



Min smarriga räkmacka.... mmmums!!


Flumbild på mig & Martin :P


Nehepp... nu får jag nog ta och fixa till mig lite... snart dags att köra till Karlshamn.
Ha en trevlig helg!
Kramar

Today & tomorrow

Hejsanhoppsan!

Idag har jag varit inne i Karlskrona... Hade lite grejer jag var tvungen att köpa! =) Både till mig och till bebis... hihi... Snart har vi handlat alla kläder bebis behöver till den första tiden.. känns himla skönt! Skönt att kunna bocka av lite saker på listan :) Men sen är ju frågan hur mkt bebis behöver egentligen... Hmmm... Har köpt 6 par byxor och 6 par bodies... Och en overall. Det är pyjamas som vi måste köpa med. Aja.. Får väl se hur de blir :)
Köpte lite nya kläder till mig me... mkt som är för litet nu :p 
Imorgon är det dags för jobb på eftermiddagen. Brandlarmet är lagat så det blir sovande natt för mig :) Härligt!
Men först på dagen ska jag och Peter göra en spännande sak som jag verkligen ser fram emot! Men jag är minsann lite nervös!!!

Ha det så bra!
Kramar
 

Lilla hjärtat

Idag fick vi lyssna på det lilla hjärtat. Slog så fint så! Lät som hästar som galopperade ungefär! Riktigt livlig var bebis... Barnmorskan fick hålla på och leta en stund efter hjärtljudet för bebis rörde på sig hela tiden.. Sparkade och höll på :)
140 slag i minuten slog det lilla hjärtat ♥

Idag har jag för övrigt gått in i vecka 26 :)



Kycklingpaj

Hej på er!
denna supergoda kycklingpaj gjorde jag idag... Hittade receptet på jobbet =) Glömde dock att ta kort på pajen... menmen... Ni vet nog hur en paj ser ut ;)
Här kommer receptet!

Kycklingpaj

Pajdeg:
100 g smör
2½ dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:
1 Stekt eller grillad kyckling
1 liten Purjolök
1 burk hela champinjoner, eller färska
smör
2 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 krm peppar
1 dl riven ost

Arbeta samman ingredienserna till pajskalet.
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda ca 15 min i 225 grader.
Sänk ugnsvärmen till 200 grader.
Bena ur och dela kycklingköttet i mindre bitar.
Strimla purjolöken. Bryn purjolök och champinjoner.
Strö över mjölet och späd med grädden.
Låt småkoka ca 3 min.
Tillsätt tomatpuré och kycklingen.
Smaka av med salt och peppar.
Häll fyllningen i pajskalet och strö på osten.
Grädda i 200 grader ca 15 min.
Servera med en sallad.



Riktigt god!

Samsung Jet






En samsung Jet S8000 blev det... Är inte så himlans insatt i det här me mobiler egentligen... det jag kräver är att den ska ha en hyfsad kamera, funka att gå ut på internet me, och sen de vanliga, sms, mms å så... sen är det Gps på den me... kan ju vara bra att ha för en med mitt lokalsinne ;)
Hoppas att denna kommer att funka bättre än min gamla fån iaf!

Boktips!


"Vem - eller vad - är det som håller ett vakande öga på de boende på Star Street 66 i Dublin? Hur det än ligger till med den saken så kommer denna mycket speciella gäst att föra med sig många omvälvande överraskningar för husets invånare: en del ovälkomna, andra angenäma.

På översta våningen bor musikbolagschefen Katie som tillbringar sina dagar med att hålla gårdagens rockstjärnor kort och fundera över hur mycket cheesecake det går åt för att äta ihjäl sig.
Under henne delar ett par muskulösa polacker lägenhet med en gatsmart tjej som heter Lydia. Hon har en vass tunga och en ännu skarpare hjärna, men trots det några oväntade svaga punkter.
På första våningen bor Fionn - en trädgårdsmästare som föredrar palsternackors sällskap framför människors. Men han ser ut som en prins hämtad direkt ur sagans värld och när han oväntat erbjuds en egen tv-show kastas han plötsligt rakt in i strålkastarljuset.
På bottenvåningen bor Matt och Maeve som är Väldigt, Väldigt Kära och som håller sin desperation på avstånd genom att i all välmening och slumpmässigt göra snälla saker.
Men en mystisk besökare har precis landat på Star Street 66 och stora förändringar är på gång. Gamla hemligheter är på väg att komma upp till ytan och medföra kärlek, tragik och oväntad optimism. Livet kommer aldrig att bli detsamma"



Man blir då aldrig besviken på Marian Keyes böcker! Jag har läst alla hennes böcker och de är alltid så himla fängslande och bra och har alltid ett bra budskap.
Läs den!



Puss

Kalabalik & Bm

Hej Hopp!
Så var ännu ett jobb-pass över! Dagen har gått rysligt fort trots ett 11-timmars pass utan rast. det hanns verkligen inte med idag... Var lite kalabalik på jobbet... Åskan har slagit ut brandlarmet nämligen... Och vi har ju ingen vaken natt utan sovande... Funkar ju inte om man inte har ett brandlarm som fungerar!! Och vi får ju inte jobba vaken natt eftersom vi har så långa pass... 17 går vi in på kvällen och går inte av förren kl 10 på morgonen. Menmen... Fick ta in en vikarie som ska sitta vaken inatt. Sen håller vi tummarna för att larmet blir lagat imorgon... men det kan man ju inte lita på direkt :P
När jag kom hem gick jag direkt och la mig... och somnade som en stock! hehe... Härligt att sova en stund på dagen/em/kvällen.
Imorgon är jag ledig... Då ska jag in och kika efter en ny mob. Min dumma Sony Ericsson bara hänger sig hela tiden. Ska aldrig mer ha en sony Ericsson... den saken är klar!
Sen är det dax för ett nytt besök hos Barnmorskan. Imorgon ska vi få lyssna på bebis hjärtslag och magen ska mätas... Spännande!!!

Kort!

Ojoj, hittade lite kort i kameran som jag inte lagt in på datorn! men här kommer de... Bättre sent än aldrig :P
Här är från när vi firade Peters pappa Leifs å Lenas födelsedag :)


Isak satt och mös i gräset :)


Ludde-mannen!


Födelsedags"barnen" Leif o Lena

Söndag

God kväll på er!
Hoppas ni har haft en härlig helg! Jag och Älskling har varit lediga båda två denna helgen! så härligt! Var längesen det hände! =) synd att helgerna går så snabbt bara! Imorgon är det dax att jobba igen. 8-19. Lite drygt! Menmen! sen är det ju bara en natt också och sen semester! underbart!
Igår sov jag jättelänge... ska INTE säga hur länge... Jisses! :S Sen var vi hemma och grejade... finns alltid att göra! fastän man bor i lägenhet... hehe... Framåt kvällen åkte vi ut till Elina m familj.. Vi mös med Ludde & Gabriel såklart =) Beställde även Kebabtallrik från Ferali... Mums!!!! Sen spelade vi lite kort också.. Beredskap. Hmf...  Inte konstigt att jag hatar spel å lekar... jag förlorar ALLTID! Jaja... Nån ska ju göra de :P
Idag har vi hälsat på hos Peters mormor... Peter jag å Selma va ute i skogen på promenad... skulle plocka blåbär men det fanns inte så mkt... Och de var inte helt mogna heller... Får nog vänta en vecka =) Selma är helt tokig i blåbär.. Peter filmade henne när hon rensade buskarna på bär :P knasan! Inatt ska hon sova hos sina "kusiner" Tuva, Ebba & Isak. Hoppas att hon sköter sig :P

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen!
ha det bäst!
Kramar

Vecka 25


Vecka 24+1

Lilla magen växer och växer! Bebis sparkar och håller låda i stort sett hela dagarna, så fort jag sätter mig ner. Dock mest på morgnarna. Inget gott tecken ;);) Vilken känsla att känna de små "puffarna"... Helt underbart!
Mår riktigt bra just nu! Känner av Foglossningen i vissa situationer, men känns ändå som att jag har det under kontroll just nu. Men blir nog ett besök hos sjukgymnast snart iaf, i förebyggande syfte!


Bebis vecka 25:

I vecka 25 är medelkroppslängden 33 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 800 gr. Huvudets omkrets är 23 cm. Den snabba tillväxten avtar.
Hjärnan växer och utvecklas i jämn takt. Den är under hela graviditeten känslig för och kan skadas av gifter, till exempel alkohol och andra droger.Överlevnaden hos mycket för tidigt födda barn, det vill säga under 28 fullgångna veckor har förbättrats radikalt under de senaste åren. Idag räknar man med att gränsen för att barnet ska kunna överleva utanför livmodern ligger mellan 22-23 fullgångna veckor. Därefter ökar chansen för barnet att överleva för varje dag och dramatiskt från vecka till vecka.

Busy,busy

Hej på er!
Usch va dålig jag har varit på att blogga de senaste veckorna!!! Sorrysorry!!!! Har verkligen inte hunnit med det... Har iofs inte hunnit något alls den senaste tiden känns de som! men snart är det slut på det!! Nu är det snart semester!! Jobbar 8-19 imorgon och 8-14 på fredag... sen jobbar jag 8-19 på måndag och så jobbar jag natten mellan tors och fred! Sen är det semester!!!! Åh så underbart det ska bli!!! Längtar så otroligt mycket! semestern börjar med Lasse Winnerbäck och Östersjö. Ingen dålig början! vad är mer somrigt än Lasse Winnerbäck i Brunnsparken!
Såå vad har hänt sen sist då.. hmmm.... Vi har varit på Ven.. Har lagt in lite bilder på det iaf... hade det superhärligt! Var helt otroligt vackert där! Vi hyrde Tandemcyklar... Peter satt fram och jag bakom... Fyyy så läskigt det var! Såg ju ingenting framför mig... såg bara vid sidorna... Och inte kunde jag ju svänga heller... hehe... men himlans härligt! Men oj vilken dålig kondis man har!!! Och jag som inte har cyklat på över 1 år fick ju hyfsat ont i rumpan! Nästa gång ska jag vara lite mer vältränad! ;)
Lite bad och mycket jobb är väl det enda jag hunnit med mer! I måndags var vi lediga både Peter och jag... då blev det först en prommis runt Skärsjön med Peters mamma Kerstin och Selma såklart... stannade och tog oss ett dopp också! Riktigt härligt! Sen hem å duscha och sen gick vi bort till Michaela m fam för att fira hennes student lite i efterskott! (Typ en månad;)) Hade det riktigt trevligt! =) sen åkte jag och Peter till Skärsviken i Listersjöarna... Badade lite mer... men blev bortskrämda av de otäcka stickande trekantiga flugorna (vet inte vad de heter!) Usch va otäcka de är!!! Sen ringde mamma  å pappa som var på väg hem till Boda från Kge... Kylaren till bilen hade gått sönder så vi körde bort till de med vatten... Och följde med de hem och fick grillat... Inte helt fel :P
Ja sen efter måndagen har det bara varit jobb. Nu är jag så trött så ögonen går igen...
Dags för duschen och sen sängen!
ha det bäst!
kramar

Ven - Dag 2







Ven - Dag 1


I Landskrona, på väg till Ven!



På Ven!


En fikapaus



Hotellet, Älskling & Bageriet



På Stranden










Cykelutflykt :)



Maten på Hotellet. Till förrätt Heta Kräftstjärtar, Varmrätt Fläskfilé på Lavasten som man tillagade själv och till dessert blev det Vit Chokladmousse med hallonspegel och knäckflarn. Otroligt gott alltihop!


Mätta och belåtna!


Cykeltur i solnedgången






Där var en hel del kort från vår första dag på Ven. Imorgon ska jag förhoppningsvis lägga upp lite fler kort från dag två :)

Hoppas allt är bra med er!
Många Kramar

Uppfriskande tips!



Helt otroligt god!

Vecka 24

Hej på er!
Usch så trött jag är ikväll! Sov som en kratta inatt... Ville såååå sova på mage inatt... Men det funkar ju inte alls längre! Även om jag pallar upp med kuddar... Funkade en stund men sen gjorde det ont i lilla magen... Igår levde bebis verkligen rövare i magen... Jag har ju inte känt av bebis så mkt innan eftersom jag har moderkakan i framvägg... Så den har ju funkat som en madrass ungefär och dämpat alla sparkar... men nu är det nog någon som växt till sig och blivit starkare! Det inte bara kändes, utan det syntes utanpå magen också. Och Peter kunde känna också! Vilken underbar känsla!
Idag har jag gått in i vecka 24! Herregud så fort tiden har gått hittills! Nu jobbar jag bara i knappt 3 veckor till, sen semester i 3 veckor och sen är det inte många veckor kvar på jobbet. Har ansökt om havandeskapspenning från den 2e september. Nu ska vi bara se om FK godkänner det också!
Ibland funderar jag på vad som kommer gå fel... Just nu känns nästan allt lite för bra för att vara sant!

Förresten så vet vad det är för liten "sort" som bor i magen :D Men det väntar jag lite med att avslöja här på bloggen! Hihi

Imorgon åker vi till Ven för en liten minisemester! Ska bli väldigt roligt! Hoppas att det kommer vara fint väder bara!!

Ha det bäst vänner ♥









Hej då!

Min lilla mage


Lilla Magen under vecka 23



Åsjön

Hej i värmen!
Vilket underbart väder!!! <3 Blir så himla glad av värmen!! Idag har vi varit i eringsboda det mesta av dagen. Började med en husvisning på förmiddagen... Mmm mysigt hus!!! Sen åkte vi hem till lillebror som var hundvakt till Sigge... Mor och far är ju på Rhodos! Gottegrisar... hmf... Aja... Vi hade med oss lite frallor som vi åt till frukost :) Mumsmums! Sen tog jag, Peter och Selma en tur med båten.. åh vad jag älskar den lilla ekan! Så himlans mysig och lättrodd! Nu har jag fått valkar i händerna av allt "roande" hihi myspys... att ro ut med båten en stund är verkligen sommar för mig! sommar när den är som bäst!
Vi rodde bort till Gäddegöl och la till vid en brygga där och Peter & Selma badade... Jag gick bara ner en bit... Var riktigt varmt i vattnet faktiskt! 22 grader stod termometern på. Lite lagom det!
Sen körde vi hem till John igen och åt vattenmelon och Wienerbröd :
Här kommer lite kort!






















Läkarbesök

Hejsan!
Nu har jag och Selma precis kommit in efter en långpromenad! Känner mig riktigt trött och tung i fötterna nu... Men härligt var det! Går ju inte att gå några långa promenader på dagarna så det får bli framåt kvällen istället. Idag har jag jobbat till kl 14. Efter jobbet körde jag bort till ÖB och köpte mig en solstol! Så i den har jag legat och slappat och halvsovit nästan hela eftermiddagen! Härligt härligt!

Igår hade jag en riktigt bra dag! Slutade jobbet vid 13-tiden, åkte hem och tog ut Selma och sen körde jag in till Ronneby... Först blev det ett besök hos en Doktor på MVC... Hon hade lite frågor ang mina tillväxthormoner som jag tog under flera år som yngre. Men det var inga problem med det! men det bästa av allt var att hon sa att jag visst kunde använda kortisonsalvor till mitt eksem :D Åh vilken lättnad! Hon gav mig också namnet på några receptfria allergitabletter som också funkar!! :D de på apoteket är ju helt värdelösa... om man frågar om en viss sorts medicin får användas under graviditet slår de ju bara upp på Fass.se... kan jag ju lika gärna göra hemma! Och där står ju i nästan alla fall bara att det inte finns tillräckligt med studier om det så de kan inte rekommendera det... blablabla... så det var verkligen skönt att få prata med en läkare som visste vad som funkar och inte :) och skönt även att reda upp lite frågor som jag hade ang tillväxthormoner... men det visste hon inte jättemkt om visserligen...Men skönt att veta att om vi blir oroliga för att bebis inte växer så ska de absolut gå vidare med det och göra undersökningar. Men iofs så var ju jag "normalstor" när jag föddes så det ska nog inte vara några problem :)

Efter läkarbesöket blev det lite shopping till mig och till bebis... rea överallt nu ju!!
Och på kvällen, närmare bestämt kl 21.15 var det äntligen dax att se "Eclipse" på bio! Den hade ju premiär igår! ÅhÅhÅh så bra den var! Vill se den igen!!! Hihi! Beroendeframkallande! :P

Nej nu ska jag slänga upp mig och mina fötter i soffan :P
Ha en trevlig kväll!
Kramar 

Jennys Blogg

Välkommen till min blogg! En livsstilsblogg med en blandning av Inredning, Shopping, Matlagning, Recept, Bakning, Familj, Vänner och en massa bilder! Enjoy :)

RSS 2.0