Söndag 28 Mars

Hej på er!
Hoppas att ni har haft en härlig helg!! Imorgon är det måndag och första Mars. Äntligen vårmånad! Idag har det varit riktigt härligt vårväder. Solen har lyst och snön töat :) Lite tråkigt med allt slask... menmen! Det kan det vara värt! Längtar tills alla underbara vårblommor kommer fram! Pappa har satt massa lökar som förhoppningsvis ska komma upp snart. Ska bli väldigt spännande att se var han har satt alla... Det vet nog inte ens han själv ;)
Idag har jag varit hemma hos mamma, pappa, John & Sigge. Alltid lika roligt :) Mamma bjöd på jättegod Korvstroganoff och så hade hon bakat en mycket god Sockerkaka med smak av citron. Gott :)
Imorgon ska jag, Peter och lillebror John in till Karlskrona. Ska bli trevligt =)
Häromdagen scannade jag inte lite gamla kort förresten! Så roligt att ha på datorn så man kan beställa kopior... Här är några av korten:


Jag & John hos Faster Kerstin :)


Gottegrisar!


Jag och Lotta ♥

Ha en trevlig vecka!
Många kramar

Mat-tips

Här kommer ett recept på en av mina favoriträtter. Jag är helt galen i Aubergine, skulle kunna äta det varje dag! :)



Färsfyllda Auberginer

Ingredienser för  4 port.

4 st  aubergine 
400 gram  köttfärs 
2 msk  persilja 
2,5 tsk  curry 
2 st  gul lök(ar) 
1 st  Kelda gräddsås (Jag brukar ta lite Creme fraiche och grädde istället.)
1 dl  ost, riven 
salt och peppar 

Tillagning
1. Dela och gröp ur auberginen och skär köttet i tärningar.
2. Stek tärnad aubergin och lök i smör några minuter. Ta upp grönsaksfräset och stek köttfärsen med curry tills den blir smulig. Salta och peppra. Rör ner grönsakerna och såsen.
3. Låt allt koka ihop några minuter. Fyll auberginehalvorna med färsen. Strö över riven ost och gratinera i ca 15 minuter i ca 200 grader.
4. Strö över persilja och servera med sallad och bulgur.

Jag brukar göra Tsatziki och ha till. Ibland har jag CousCous till och ibland Matvete. Men varför inte ha pressad potatis till! Kan nog vara gott :)


Ha det så bra!
Kramar

LoveLoveLove



Åhhhh vad jag älskar denna låten! Vilka minnen man har till den ♥
Suede- Saturday Night , en av världens bästa låtar genom alla tider :)

Flowers

 


Hej hopp!
Idag var jag och mina brukare i Nättraby och köpte lite blommor :) skojskoj! Jag köpte 2 fina Orkidéer samt 2 krukor... Mmm älskar Orkidéer! Lätt de vackraste blommorna!

Ikväll har jag och älskling bara varit hemma och myst♥ Vi åt Fahitas till middag och till dessert blev det Vaniljpannacotta med hallon och blåbär... finns nog inget som slår det =) Och idag va de ju löning också... Kunde inte blivit en bättre dag :D:D

Ha en trevlig helg!
Pussar å kramar

Lisbeth Dahl


Nya knoppar till garderoberna i vår hall från Lisbeth Dahl.

 
Garderoberna i hallen samt en Blomspruta också från Lisbeth Dahl


Och en ny Nyckelknippa.

Hej på er!
Idag har jag hämtat ut ett paket som kommit från Lisbeth Dahl. Älskar verkligen alla grejer från Lisbeth Dahl! Finns allt möjligt, smyckeställningar, paraply, smycken, burkar... ja typ allt!!
I denna ordern fick det bli 2 st nya knoppar till garderoberna i hallen, en blomspruta och en supersöt Nyckelknippa som jag tyckte passade till mig :P:P
Tror nog att jag snart konmmer beställa från Lisbeth Dahl igen... är helt kär i alla grejerna!!!

Aja!
Ha de bäst =)
Kram

Finn ett fel



Min älskling var nog lite trött imorse minsann!

:P

Puss

Ellen & Jag


Söta Ella-bella och jag. :)

Hej hopp! Oj va tiden går... snart helg igen!!! (Känns som att jag skriver detta heela tiden, men de känns ju så :P) Idag började jag jobba kl 7... uhh.. kändes som mitt i natten när klockan ringde 06.30.... Menmen... Slutade redan vid 12tiden idag... så det är ju skönt att ha hela dagen ledig sen =) Efter jobbet gick jag bort till Fritids och hämtade Ellen... Hon skulle följa med mig hem... På vägen hem tittade vi inom blomsteraffären och köpte lite vår-blommor... Krokus, Tulpaner, Pärlhyacinter & Påskliljor. Kul med lite härliga blommor! När vi kom hem gjorde vi lite pannkakor som vi åt. Muuums :)
Annars har jag inte gjort så mkt direkt... Igår jobbade jag ju hela dagen och imorgon jobbar jag till 4.. Senvet jag inte vad vi ska hitta på :) Får väl se vad vi orkar med =)

Ha det så bra!
Kramar

Tisdag 23/2

Hejsan!
Hoppas er dag har varit bra =) Idag har jag varit ledig.. Peter också =) Roligt =) Men vi har inte gjort så värst mkt idag... Mest varit hemma och myst :) Hann iaf med en fika hos Peters mamma. Hon och Maria bjöd på jättgoda hemmagjorda Semlor... Mmm.... Så gott =) Peter blev överlycklig! Han är tokig i Semlor! ♥
Har även städat lite här hemma idag... Behövdes :) Putsade upp mitt kökssilver också.. så roligt med Silverbestick!!! Men de får ju putsas lite då och då för att va fint.. hehe...


Blir ni bländande? ;)

Annars har jag nog inget nytt att berätta här.. hmm... Allt är som vnaligt helt enkelt! Imorgon väntas de jobb igen... Jobbar 8-19... Torsdag jobbar jag 7-13 och fredag 7-16. Sen är det helg :) Då får vi se va vi hittar på!

Ha det så bra!
kramar

Cash is King

Jag älskar verkligen denna låten med Johnny Cash... Så himla känslosam och sorglig. Jag blir himla berörd helt enkelt.

Boktips!




"Lara har alltid haft en väldigt livfull fantasi. Men nu börjar även hon undra om hon kanske håller på att bli galen. Normala kvinnor hemsöks väl inte av spöken? Men, Lara har fått besök av sin gamla döda släkting tant Sadie i form av en ung, rättfram Charlestondansande kvinna. Sadie vill ha hjälp att hitta ett försvunnet halsband, utan det kan hon inte lämna jordelivet. Till råga på allt har Lara alldeles fullt av egna problem utan döda släktingar hennes bästa vän och affärskompanjon har rymt till Goa och hon har precis blivit lämnad av sin pojkvän. Men när Lara umgås med Sadie händer det spännande och dekadenta saker, Sadie kanske till och med är lösningen på några av hennes problem? Kan två kvinnor från helt olika tider och dimensioner bli vänner, och till och med lära sig något om och av varandra?"


Himla bra bok! En av de bästa av Sophie Kinsella i mitt tycke. :)
Har legat och skrattat högt när jag läst den :P

Twi- Pics

Här är några kort från ett photoshoot för Vanity Fair med Twilight skådisarna... tycker att de här korten är så himla vackra! Älskar ljuset.... Och jag måste säga att jag tycker att det är väldans synd att "James" -Cam Gigandet inte är med i de andra Twilight filmerna :P
Och jag tycker att det har varit mkt snack runt om på olika bloggar om att Kristen Stewart inte skulle vara tillräckligt söt för att vara "Bella" ...  Men herregud.. hon är ju hur söt som helst! Som socker ;)
















Hihi, vackra kort inte sant!


Vad hände här?

Hmmm... Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om Jared Letos nya frisyr... :S Tycker nog att han passade bättre i att ha det som han hade de innan.... Men visst.. han är ju inte direkt ful i detta heller :P

Lovely Weekend

Hej hopp!
Var några dagar sen jag bloggade nu såg jag.. hehe... Men allt är som vanlgit här hemma =) Jag har frisknat till nu =) Så härligt! Hatar att vara förkyld... blää... så himla jobbigt! Svårt å sova när näsan är helt igenkorkad... men slapp iaf feber denna gång och det är jag glad över.
Imorgon väntas jobb igen. men jobbar bara 16-20. Riktigt lugnt pass =) sen är jag ledig på tisdag. Då blir de kanske bio med älsk som också är ledig!
Igår spelade Peter match här hemma... KaRo mot Ssg... (från Öland) Tyvärr förlorade KaRo... men det Ssg är ju serieledare så det är ju inte såå svårt att förstå :) De va ändå riktigt jämna tycker jag. Och min Älskling gjorde 2 mål! Så skoj! :D Vi var en hel del som va och hejjade... Jag, John, Michaela, Kerstin, Maria, Johan, Johanna, Tuva & Isak. kulkul =)
Sen på kvällen kom John och Michaela över... Vi kollade på film... The Ring 2 blev det. Vääldigt otäck men bra! Jag gömde mig bakom en kudde det mesta av tiden :P
Hade en riktigt trevlig kväll iaf :)
Idag har jag inte gjort så värst mycket... Peter har jobbat hela dagen.. så jag har passat på att baka lite :P Gjorde Morotsmuffins och en Sverigekaka i min fina Ros-form.



Sverigekakan. Sverigekaka är en sockerkaka som man delar i 2 delar och lägger vaniljsås emellan. Himla gott :)

Hoppas ni haft en underbar helg mina vänner♥

Puss och Kram

Sjuk

Hej på er!
Usch vad jag mår dåligt idag! Bläää.... Kände redan igår att jag inte var på topp.... Funderade på om jag skulle sjukanmäla mig från jobbet idag.. Men jag gjorde inte det... Är riktigt nöjd över de faktiskt... Har jobbat 9-20 idag... Riktigt monsterpass! Men nu är jag ledig fredag, lördag & Söndag.. Häärligt! Ska väl hinna kurera mig på de dagarna.

På återseende!
Kram

Eclipse

Hejhopp!
Dessa fina bilder mötte mig igår inne på Perezhilton.com. Åh vad jag längtar efter den tredje filmen i Twilight sagan.... Eclipse!












30/6 2010
har den premiär!

Amsterdam

God kväll i stugorna!
Hoppas allt är bra med er! Jag känner mig lite krasslig... tror jag börjar bli förkyld :( Peter har varit det några dagar, så jag kan ju räkna ut vem som är smittkällan ;)

Idag har jag jobbat.. Mellan 8 och 14.30... Har varit riktigt hektiskt på jobbet idag.. Lite jobbigt! Men tiden har iaf gått fort :P
Imorgon är jag ledig... och Peter med! Häärligt!! så skönt att ha nån dag ledig tillsammans mitt i veckan! Vi funderar på om vi ska hitta på nåt kul... Hm... Kanske Spa lr Bio på kvällen... Får se vad vi är sugna på och hur vi mår :)

Ikväll har jag bokat flygbiljetter till Amsterdam där min syster och hennes familj bor. Ska bli så himla roligt! Jag har ju inte träffat sis på flera år.. och aldrig träffat hennes blivande man lr min systerson Max. Så det ser jag verkligen fram emot! Den 19 mars flyger vi från Kastrup. Så det är ju inte länge till!!! :D Lite drygt en månad bara :)

Nej nu ska jag återgå till soffan :)
Ha en fin dag imorgon så hörs vi =)

Puss å Kram

Alla hjärtans dag

Hej på er!
Hoppas ni har haft en underbar alla ♥ dag! Min dag har varit toppen. Jobbade natten till idag.. så jag slutade kl 10 imorse. då åkte jag till Konsum och köpte Baguetter, godis, kort och lotter till Peter :) Sen åkte jag hem och gjorde en smarrig frukost till oss. :)
Drack varm choklad till frukosten.. mmmums!!


Chokladen med grädde och ett Marshmallowhjärta :)




Sen åkte vi till Boda en sväng.. Fikade lite och så... Mamma hade gjort en supergod Ananaspaj! mmm! Ska prova att göra den jag med framöver :)

När vi körde hem från Boda tittade vi inom Anna m fam... Där även Elina, johan & Gabriel var... Vi kelade med Annas supersöta kaninungar! Villhavillhavillha! Helt ljuvliga var de!

Nä.. det blir bara ett kort inlägg nu.. Är så himla trött! Man sover inte så bra när man inte är hemma i sin egna säng :/ Känner av det nu... och imorgon börjar jag redan kl 07... uuuuurgghh... Men de ska nog gå bra!

Ha de bra!
Puss

Stan med Linda

Hej på er!
Jag har haft en riktig härlig fredag idag!! åkte in till stan vid 11 tiden och mötte upp Linda på Åhléns... Stötte även ihop me mams å paps som också va inne å gjorde lite ärenden :P Kul!
Linda och jag gick runt i stan å kikade... Både hon och jag hittade en hel del saker... Jag köpte en skål på Village och Muffinsformar, en tulpanvas på Cervera, en jacka på HM, en klänning på Gina samt en "slapp"tröja
Blev även lunch på 3G. Jag åt en Croque Monsiur. Så himlans gott!! Beställer alltid den när jag är på 3G. Sen blev ju fika också (förstås) En Cheesecake till mig och Linda åt Kladdkaka. Riktigt mumsigt! :)


Croque Monsieur


Linda hugger in :P



Min nya skål. Nu är den fylld med nötter och naturgodis. mums =)
Har bestämt mig för att minska på godiset. Därav nötter ist :P Men gott de me =)

Nåväl. Hoppas ni har en härlig fredag!!
Pusssss

R I P Alexander McQueen

Alexander McQueen, född 17 Mars 1969 i Hackney, London, död 11 februari 2010 i London, var en brittisk modeskapare, känd för sin okonventionella design, sina dramatiska kreationer och vågade modevisningar.
Alexander McQueen hittades död i sitt hem den 11 februari 2010 efter att ha begått självmord genom hängning, en vecka efter sin mors död.

Många av hans kreationer har burits av Sarah Jessica Parker/Carrie Bradshaw.

 

awww



Detta fick jag av min supergulliga arbetskamrat Tesse idag!! Tack så hemskt mycket =)=)

Linda & Jimmie...

... Var med i gårdagens BLT!! =)=)




Hihi ;)

Herregud så roligt :D:D

Migrän.




Hej på er!
Ja, usch! Idag har jag haft migrän... Heela dagen! Från det att jag vaknade tills nu. Tog en treo innan jag stack till jobbet och den hjälpte en stund.... men sen kom den tillbaka... Så jag fick springa över till Apoteket när jag jobbade och köpa lite fler Treos... Och sen hjälpte det.. hehe... Måste ta och få nån tid till nån läkare så jag kan få någon  bra medicin på recept.
Menmen.... Nu sitter jag i soffan och myser med min lilla Selmis <3 slötittar lite på tv... Men är inget bra tyvärr.
Blir snart sängen! Imorrn jobbar jag igen. 14-20. Sen är jag ledig på fredag och sen jobbar jag igen på lördag natt.
På söndag är det ju Alla hjärtans dag. Då ska nog jag och älskling bara vara hemma och mysa. Kanske laga lite god mat tillsammans med :) Helt perfekt i mitt tycke =)

Nej, nu ska jag göra mig iordnig.
Ha det bäst!
Puss

Grattis!!

Stort grattis till Linda och Jimmie som var med på nyhetsmorgon och skrapade triss idag. 100000 kronor blev det!! Grattis grattis grattis!! Kramar

Ironi...

....På HÖG nivå ;););)


(Peters nyinköpta skylt) :P

Dress

Hejsan!
Här kommer kort på min nya klänning som jag köpte igår. Blårutig :) Me like.. =)



 


Hoppas ni har haft en härlig helg! Imorrn är det dax för jobb igen för min del. Men slutar redan kl 15.. Skönt de... sen måste vi nog åka å handla mat.. Är rätt tomt i kylen.

Nu ska jag nog ta å sätta på en film.... sen blir det sängen så jag orkar upp imorgon =)

Ha det bäst!
Puss å kram

Donkeyboy

Åhh jag har fått denna låten på huvudet... Har nynnat på den heela dagen! Blir galen :P
Men bra är den ju sån tur är ;)



Enjoy :)






Kramar♥

6 februari

Hej på er och Happy Lördag ;)
Hoppas ni har en trevlig kväll.
Såå vad tyckte ni om melodifestivalen?? Jag är lite besviken faktiskt.. hade högre förväntningar på det. Och jag tycker verkligen inte om Christine Meltzer.. Bläääää.... Hon är verkligen INTE rolig... hehe menmen. Låtarna va ju inte heller nåt vidare.. Men de kanske blir bättre framöver :)
Idag har vi varit hos Peters mormor. Hjälpt till att skotta lite och slå ner massa istappar så hon inte ska få de i huvudet!! För en del istappar va verkligen jäättestora!
Sen åkte vi in till Rby me... Shoppade lite... Lägger in kort imorrn på d.. Orkar inte nu. =)

 
Roligaste kortet idag! :P Älsk får sig ett snö"bad" ;) Och jag med en stoor istapp :P


Selma va helt tokig i istappar! Knashund!!


Nej, nu ska jag slå mig ner hos Peter å Chrille i soffan.

ha de bäst!
Puss

Fredag

Hejsan!
Vilken härlig dag det har varit idag!! =) Jobbade nåra timmar.. men fick sluta lite tidigare.. skönt de =) Jag och älskling har varit på hockey ikväll.. Krif mötte Johnstorp.. lr va de nu hette :P Krif vann iaf överlägset.. kulkul =)
Hihi nu sitter jag och kikar igenom massa gamla kort.. herregud som man har sett ut!! Kolla in detta kortet:

Haha! Herregud vilken färg!! :S

Imorrn ska vi till Peters mormor en sväng.. ska hjälpa henne att skotta lite!! Sen får vi se om vi åker till min mormor lr inte.. Är så svårt... Vill ju såklart träffa lilla mormor.. Men det är så svårt eftersom hon är så dement. det är ju mormor, men ändå inte. Man blir ju så ledsen när man varit där. Menmen. får se hur jag känner imorrn.. Om jag orkar lr inte.
Sen är det ju Melodifestivalen imorrn me! De får man ju kolla på =) Kul! =)

Nu får de allt bli sängen. Har en bra bok att läsa =)


Puss på er! 

Så var det Fredag igen

(..Och veckan hade tagit slut, vi skulle ut å ha kul å då måste man ju ut;))

Hihi:)


Fick in en textrad från en låt där me ja..

Aja! God morgon!! åh så gott jag har sovit inatt! Känner mig riktigt utvilad! Häärligt =) Sen blir man ju piggare av att titta ut idag me... såå häärligt väder =) Fåglarna kvittrar och solen glänser... kan man kaanske börja hoppas lite smått på vår???  Hm, tveksamt iofs.

Denna dagen bjuder på lite jobb för mig. 12-18. Sen blir det nog Mysmiddag med Älskling... Tror att jag ska ugnssteka laxfjärilar och ha pressad potatis och vitvinssås till det. :) Sen blir det nog Hockey. Krif spelar. Får väl ta å heja lite kanske =)

Imorgon fyller min lilla Mormor 89 år... Åker kanske och hälsar på henne en sväng... Får se hur vi gör! Har inte bestämt mig än.

Nu väntar jag på att Peter ska komma hem med lite goda Contan-Frallor. Mums =)


Ha de så bra mina vänner!
Stor Kram

Cookies & Krokus

 
Cookies som jag bakat idag och min lilla Vårblomma :)

Godkväll!
Är allt bra?? Hope so :)
Här är allt bra tycker jag. sitter framför tvn och slötittar på "Du är vad du äter" Idag är Bert Karlsson me... repris visserligen... Men riktigt kul att se :P Gillar verkligen Bert! Så komisk :P Hehe =)
Idag har jag jobbat till kl 13.. Skönt att komma hem tidigt.. Har varit superfint väder me! Man blir så glad och pigg när solen är framme =)
Jag har bakat lite... Behövde fylla på frysen :) Idag blev det Cookies med mörk choklad, mandel och cashewnötter i. Mums =)

Nu kommer snart min Älskling hem från jobbet!! Kulkul!!

Ha det så bra!
Kramar♥

Kycklinggratäng

Här kommer ett gott middagstips :)

Het Kycklinggratäng



 1½ tsk Sambal Oelek
2 Vitlöksklyftor
1 tsk curry
1 burk lätt Creme fraiche
2 dl grädde eller mjölk
3 Kycklingfiléer
1 Paprika
Champinjoner

Skär kycklingen i skivor och bryn de lätt. Salta och peppra.
Lägg i en ugnsfast form.
Häll över en burk med champinjoner lr stekta färska. Skiva paprika och lägg på.
Blanda Creme fraiche och mjölk/grädde och ta i alla kryddor och vitlök.
Häll över kycklingen.

225 grader i 20-25 min.

Elf

Här kommer kort på mina nya favoritögonskuggor! Mineral eyeshadow från Elf cosmetics. ( http://www.eyeslipsface.se/ )
Jag älskar verkligen de!
Den bruna heter Confident och den röd/lila Glamorous.


Confident.


Glamorous.

Garlic House

Hejsan!
Nu är jag hemkommen efter en trevlig middag på Garlic House med mina arbetskamrater. Kulkul =) Jag tog det vanliga... Fläskfilé med Kantarellsås. Mums =)
Nu är jag faktiskt jättetrött... :/ Har jobbat 10-15 idag.. Lugn tid =) Imorrn jobbar jag 8-13... Härligt... Då e jag ledig hela kvällen.. hehe =) Har blivit lite för sent de senaste kvällarna... och det märks nu... Vi har ju suttit uppe och kollat på Paradise Hotel.. och sen ut me selma, göra sig iordning å lite läsning... Vips så är klockan 1... Menmen! Ska nog snart krypa ner nu faktiskt! Försöka iaf :P


Mina arbetskamrater!
Från vänster: Susanne, Carina, Tesse, Kristina, Carola, Veronica & Ann.





 

Dagens jag. Svart topp och svart kjol hade jag på mig.
Till det mitt fina halsband från SNÖ som jag fått av Hanna.
Hade på mig en ny ögonskugga från Elf. Röd/lila med skimmer. :)

Ska lägga in kort på mina nya ögonskuggor från Elf så snart det är bra ljus för att fota de! =)

Nu ska jag tvätta av mig sminket och sen lägga mig och läsa.

Ha det så bra!
Kramar♥

Grattis till mig




Idag har jag haft mitt körkort i 3 år! Grattis till mig ;)


PoK

Ludvig 3 år

Idag fyller lille Ludde 3 år! Peter och jag hälsade på och lämnade lite paket :)

 
Söte Ludde!


Ludde vann när vi spelade "Ballongspelet"


Johan, Elina & Biffen :)


Lillebror Gabriel som var jätteförkyld stackaren :(

Jennys Blogg

Välkommen till min blogg! En livsstilsblogg med en blandning av Inredning, Shopping, Matlagning, Recept, Bakning, Familj, Vänner och en massa bilder! Enjoy :)

RSS 2.0