Mat-tips

Ingredienser för 4 port.
4 st aubergine
400 gram köttfärs
2 msk persilja
2,5 tsk curry
2 st gul lök(ar)
1 st Kelda gräddsås (Jag brukar ta lite Creme fraiche och grädde istället.)
1 dl ost, riven
salt och peppar
Tillagning
1. Dela och gröp ur auberginen och skär köttet i tärningar.
2. Stek tärnad aubergin och lök i smör några minuter. Ta upp grönsaksfräset och stek köttfärsen med curry tills den blir smulig. Salta och peppra. Rör ner grönsakerna och såsen.
3. Låt allt koka ihop några minuter. Fyll auberginehalvorna med färsen. Strö över riven ost och gratinera i ca 15 minuter i ca 200 grader.
4. Strö över persilja och servera med sallad och bulgur.
Jag brukar göra Tsatziki och ha till. Ibland har jag CousCous till och ibland Matvete. Men varför inte ha pressad potatis till! Kan nog vara gott :)
Ha det så bra!
Kramar
