Fräsch Lingonpannacotta

På juldagen provade jag ett nytt recept som jag tyckte lät spännande och gott,,, Lingonpannacotta! Blev lyckat! Fräscht och gott. :) Här kommer receptet om ni vill prova =) Det räcker till 6-8 personer,

2 gelatinblad
2½ dl lingon
5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
100 gram mörk eller ljus choklad
50 gram skalade pistaschenötter

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
Mixa 2 dl lingon med lite av grädden. Koka upp lingonmixen, resten av grädden och sockret.
Ta av från plattan, krama ur gelatinbladen och rör ner.
Häll upp i glas och ställ kallt i minst 3 timmar.

Smält chokladen och bre ut på en bricka med bakplåtspapper på. Det ska bli en tunn platta. Strö över de finhackade pisctaschenötterna. Låt stelna.
Inför serveringen; bryt chokladplattan i bitar och stick ner i pannacottan. Strö över lite lingon. Ev kan man spritsa ut lite vispgrädde också (gjorde inte jag)





Filmsnutt

Ett litet filmklipp från juldagen!

Juldagen

Här kommer en riktig bildbomb! Känner att jag nog in behöver skriva så mkt egentligen :P
Vi firade jul på juldagen med min familj i år... Hade en helt underbar dag med heela familjen samlad! Mamma, Pappa, Lukas, Faster, Olga, John, Michaela och så Peter, Alice, Selma å jag :)
 
 
 
 
Tack alla för en underbar jul! Och stort tack för alla fina julklappar!

Störst av allt är kärleken

 
 
Mamma älskar dig... Fina lilla prinsessan♥

Julafton

Efter julfrukosten hos Peters mamma körde vi hemåt skogen igen ;) Lagom till att Kalle ankas jul började kom mamma, pappa, Lukas,faster & Olga! Vi åt lite ris á la malta och godis och hade det mys =) sen fortsatte vi att titta på "Kan du vissla Johanna"
Framåt kvällen åt Peter, Alice och jag lite julmat och bara tog det lugnt  =) Mysigt!
 
Lite julgranspynt
 
Fina julgranen med massa paket under
 
 
Tre hundar, en faster, en Alice och så mormor o morfar =)
 
Bus!
 
Mums med julmat =)
 
Selma ville gärna smaka :P
 
Julgransljusen och tomtebloss tände vi :) Såå vackert!
 
Peter och jag fick en jättevacker spira av Mamma o Pappa!
 
 
 
 

Julfrukost

På julaftonsmorgon vaknade vi spända som bara den ;) Sprang bort till våra "strumpor" som vi hängt (eller mera slängt kanske) vid Alices farmors öppna spis :P Där i låg lite gott och blandat från tomten! ;)
Sen blev det smarrig frukost tillsammans med peters syskon och syskonbarn. Alltid lika mysigt! Barnen (och Selma) öppnade paket och vi vuxna spelade julklappsleken. Himla skoj! Jag vann två stycken paket i år... Yes! ;)
 
 
Kramar♥

Lille julafton

Hej på er!
Lille julafton spenderades i Saxemara hos Alices Farfar och Lena. Vi blev bjudna på tomtegröt och skinksmörgås.. Mums! Sen kom tomten... Ojoj så spännande tyckte Alice! Jättefina paket fick hon, bland annat ett fin "pippi"tröja. Tack snälla tomten!
 
 
Efteråt körde vi till Alices Farmor där vi sov över tills julafton =) Myspys!
Kramar

God jul!

God jul på er!
Hoppas att ni har haft en underbar julafton! Vi har haft en jättehärlig julafton och lillejulafton me. :) det enda negativa är att jag har blivit genomförkyld. :( Menmen kunde vart värre ;)
Nu blir det sängen! Hörs snart igen.
Kramar på er

Tjuvtitt

En liten tjuvtitt på årets julgran! Älskar den!

Sista julshoppingen

Idag åkte vi in hela familjen för att köpa de sista julklapparna. Alice är dock genomförkyld, stackarn!! Men det gick bra ändå.. Hon sov i bilen både på väg in och sen hem från stan.. Och däremellan satt hon ju bara i vagnen :) skönt att vara färdig nu och så himla mysigt att julshoppa tillsammans!
Kram på er

Julfrukost med jobbet

I onsdags hade vi julfrukost på jobbet! Himla mysigt! Åt risgrynsgröt, skinkmackor och goda kakor. Även julklappsutdelning hade vi. Från chefen fick vi presentkort, sen fick jag ljuslykta, zinkburk, glasflaska, servetter och flingsalt och lite andra småsaker :D

Usch vad jag kommer sakna alla... ;(

En jobbig dag

Hej på er! Var ett tag sen vi hördes nu ju.. Har varit fullt upp den sista veckan känner jag. I tisdags begravdes min älskade mormor... Usch så tufft! Har inte riktigt fattat det än...

Mycket med jobbet har det också varit.. Lite oroligt! Menmen!
Har ju såklart inte bara hänt tråkigheter de senaste dagarna.. Massa Julmys har det också blivit såklart :)
Kramar

Pepparkaksbak

Idag har Alice och jag bakat pepparkakor... Himla mysigt! :D Alice var djuupt koncentrerad!;)
 
Kramar!
 

Plåtburk..

Igår hittade jag en gammal plåtburk i garaget som va full med gamla skruvar å grejer.. Men den tog jag in och satte en hyacint i... Blev riktigt gulligt!
 
 

Luciafirande

Hej på er!
Nu var de några dagar sen jag bloggade kom jag på :P Är väl så i dessa tider... Så mycket man ska hinna med! Och så mycket som man vill göra och vill hinna med ;)
 
Tänkte bjuda på några bilder från vårt lucia-firande... Först vad jag och mamma på Alices dagis och tittade på alla barnen som var så fina såå! Dock var det utomhus... Riiiktigt kallt!! Vi var där inte så länge om man säger så.. Åkte hem direkt efter.
 
Alice sjöng inte, men däremot dansade hon och gjorde alla "rörelser" till... Söööööötungen! Var så gulligt!
 
Sen på kvällen åkte vi till Peters Momor och fortsatte fira där.. Alice och hennes kusiner sjöng lite låtar och så blev det massa god fika :)
 
 
Kram på er!

Trevlig Lucia

 
 
 
Glad Lucia önskar vi er allihopa!
Många Kramar

121212

 
Hej på er!
Hoppas er dag har varit bra =) Idag har Alice och jag varit lediga, skönt! Imorgon jobbar jag 7-14 så jag ska snart leta reda på lite glitter som jag kan ha imorgon, är ju Lucia imorrn!
Imorgon ska Alice på sitt första luciatåg med dagis ♥ Ska bli så roligt att se! :D
Så idag har vi "övat" Luciatåget ska vara utomhus så jag var ju tvungen att testa om lucialinnet gick över overallen... och det var precis kan jag säga! Hehe... Dagispersonalen lär få kämpa ;)
 
 

Trötta tjejer

 
Så här såg det ut här hemma i soffan igår när jag tittade till! Inte konstigt att de va så tyst och lugnt ;)
 

Pippi

 
Alice är helt galen i allt som har med Pippi Långstrump att göra, så gissa om hon blev lycklig när hon fick dessa fina kläder av Emma ♥ Tack snälla!! Tror att kläderna kommer användas flitigt :P
 
Kramar
 
 
 

Julia & Emma

Idag körde jag och Alice till våra vänner Emma & Julia (och Tony)
Alice och jag hade med oss frallor som vi åt där till frukost. Mumsigt =) Mycket bus blev det från tjejerna me! Sötnosarna! Lilla Julia fyller 1 år om en vecka... Stora tjejen nu ju!!
 
 
 
Tack för idag Emma & Julia!

Fler bilder från gårdagens marknadsbesök

 
 
Älskar julmarknader! :D Så stämningsfullt och vackert. Dock finns det ju mest skräd att köpa där :P men lite god choklad och en liten porslinskatt fick iaf följa med oss hem =)
 
Kramar

Julmarknad

 
 
Hej på er!
ååååh vart tar tiden vägen?! Jag hinner ingenting känner jag!! Suck!
Idag har vi iaf hunnit med en julmarknad.. Nämligen den i Bubbetorp.. Jättemysigt va de! Vi harkikat på Alpackor, Alice fick paket av tomten och så åkte vi häst medvagn också. Jättemysigt =)
Tog en hel del bilder men de får ni ta del av en annan dag.
Nu måste jag kila upp till sängen.
Kram på er!

Dagens instagrambilder

 
 
 
Dagen började på bästa sätt med en massa morgonmys!
 
Alices söta lilla gran har fått lite fina kulor!
 
Söta tjejerna! Alice borstar Selma =)
 
Har bakat Saffransmuffins idag... himla juligt och gott!
 
På eftermiddagen tittade Tindra förbi med sin söta systerdotter Celie!
 
Imorgon blir de julmarknad gånger två! Både i Bubbetorp och här hemma i Eringsboda. Ska bli skoj!!
 
Trevlig helg!
Puss!
 

Vackert vintrigt

 
 

God kväll!

 
Idag har vi återigen haft en mysig, snöig dag :D Alice har varit ute och åkt pulka, gissa om hon gillar de =) Dock är hon liiite rädd för snön! Hon ramlade omkull idag och jisses så rädd hon blev! :P Klart, är ju så mkt av de!!
 
Efter Peter kommit hem från jobbet körde vi till Alices farmor. "Amme" säger Alice, så gulligt!
Alice och Peter ska sova över där medans jag jobbar =) Alice har gosat med kisen Morris, stackars Alfons är sjuk :( Sen har Alice och "Amme" läst böcker också =)
 
Nu ska jag sätta fart och jobba lite... På mitt jobb pågår det renovering just nu så de luktar såå skarpt.. Har redan börjat få huvudvärk så undra va de ska sluta... Är ju nååågra timmar kvar om man säger så! :/
nattinatti på er!
PoK

Mysig och snöig tisdag

Tomtegröt till frukost. Inte Alices favorit... Hon verkar vara som sin Mor och föredrar Mannagrynsgröt :) Ögonen är inte alls pigga =(
 
Spännande att titta på plogbilen... eller "Taktooooor" som Alice säger
 
Alice & Tindra myser framför adventskalendern
 
 
Julduk på plats på soffbordet... Spännande att se hur länge de får stå så här för Alice.... ;)
 
Fina tjejer
 
Så vackert ute nu med all snö!
 
 
Fina pepparkakan som jag fick av min jobbarkompis Carina hänger i köksfönstret
 
Smarriga Mintkyssar
 
 
 
Hej på er!
Idag har inte Alice varit så pigg.... Hostar och hostar och näsan den rinner... Men ingen feber iaf! Och dagis ska hon inte till förren på fredag.
Trots förkylningen så var vi ute en stund idag... Säkert bra med lite frisk luft! Ingen risk att hon frös iaf, hade bylsat på henne massor med varma kläder....Vaaaaarm klagade Alice på när vi, var ute, hihi bättre de iaf ;)
Vi försökte oss på att göra snöänglar när vi va ute... Men de gick sådär... När Alice la sig ner i snön så sprang Selma förbi och råkade skvätta lite snö i Alices ansikte... Inte populärt om man säger så! Hon har varit en riktig argbigga idag den lilla damen.... Ibland påminner hon väldans mycket om "Lilla My" Haha, min lilla trollunge <3
Men sen sov hon ca 3 timmar på dagen så då va hon gladare när hon vaknade efter de =) Plus att bästisen/"låtsassyrran" Tindra kom över också och lekte med henne... Det är nog de roligaste Alices vet! När Tindra är här är jag inte värd nånting, Alice ignorerar mig fullständigt! Haha! Har inte alls tid med sin gamla mamma ;)
 
Lite mintkyssar har jag gjort också... Ett väldigt enkelt recept från Ica där man inte behöver koka smeten... Smidigt! Men blev väl kanske inte riktigt lika bra som när man kokar... Blev liiite kletigai mitten... Men hemskans goda blev de iaf och det är ju huvudsaken! Jag har nog smällt i mig halva burken nu!!
 
Ha det så bra så hörs vi nog imorgon igen =)
Kramar!
 

En kylig dag

 
 
 
Burrrrr så kallt det är idag! Natten till idag hade det varit 14 minusgrader... Hua! Tur man slipper sova utomhus...
Julkänslan är iaf på topp här hemma! Jag går och pysslar och donar hela tiden... Idag har jag städat lite i vårt lilla "förråd" under trappen... Nu kan man tom ta flera kliv in där! de ni! :P Har även rensat i vårt "skräpskåp"  i köket... ska väl vara ett städskåp egentligen... Usch jag sparar verkligen på allt! allt från silkespapper till använda presentpapper och presentsnören till julkort från flera år tillbaka... Jag har sååå svårt för att slänga saker! Nån som är likadan?!
Stackars Alice har dock inte varit pigg idag... Genomförkyld stackarn! Så hon har tagit det rätt lugnt och suttit i soffan med Selma en hel del =)
 
Hoppas er dag har varit bra!
Kramar
 

Första Advent

 
 
 
 
 
Vilken underbar första advent det blev! Vaknade på morgonen och tittade ut och det var fullt med massa härlig snö! Såå mysigt!
Blev en liten sväng me pulkan också! Mys tyckte Alice.
På kvällen satte jag & Peter upp en ljusslinga i vår "gran" utanför huset... hihi! Inte de lättaste att få de snyggt :P Men tror de blev hyfsat iaf :)
Min duktiga älskling slet hela dagen med att tapetsera i köket, så nu är ´vi´ äntligen klara med det! Gött! "Bara" det vanliga kvar... dvs lister som ska målas i typ 200 lager vit färg :P Och så ska det ju upp lite hyllor å sånt på väggarna me :)
 
Puss och kram!!

Härlig minimini weekend!

 
 
 
 Hotellfrukost!
 
 
 
Hej på er!
I fredags åkte jag och Peter till Kalmar för övernattning med julshopping! Alice och Selma var hos mina föräldrar =)
Vi hade det riktigt mysigt! Så skönt att kommaiväg bara vi två ! Händer ju typ aldrig. skönt att kunna sitta på restaurang och äta i lugn och ro och ta ett litet glas rött till maten :)
I lördags blev det då lite julshopping... Älskar att köpa julklappar!
En supersnabb sväng på ikea blev de me... Vi sprang igenom Ikea på 30-40 min! Inte dåligt va?! Och då handlade vi en hel del faktiskt... Mest småsaker iofs... Gardinstänger, pall till Alice, krukor, handduk, glas till Alice, presenter till både Selma & Alice osv :)
 
Kram på er!

Jennys Blogg

Välkommen till min blogg! En livsstilsblogg med en blandning av Inredning, Shopping, Matlagning, Recept, Bakning, Familj, Vänner och en massa bilder! Enjoy :)

RSS 2.0