Fräsch Lingonpannacotta
På juldagen provade jag ett nytt recept som jag tyckte lät spännande och gott,,, Lingonpannacotta! Blev lyckat! Fräscht och gott. :) Här kommer receptet om ni vill prova =) Det räcker till 6-8 personer,
2 gelatinblad
2½ dl lingon
5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
100 gram mörk eller ljus choklad
50 gram skalade pistaschenötter
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
Mixa 2 dl lingon med lite av grädden. Koka upp lingonmixen, resten av grädden och sockret.
Ta av från plattan, krama ur gelatinbladen och rör ner.
Häll upp i glas och ställ kallt i minst 3 timmar.
Smält chokladen och bre ut på en bricka med bakplåtspapper på. Det ska bli en tunn platta. Strö över de finhackade pisctaschenötterna. Låt stelna.
Inför serveringen; bryt chokladplattan i bitar och stick ner i pannacottan. Strö över lite lingon. Ev kan man spritsa ut lite vispgrädde också (gjorde inte jag)

2 gelatinblad
2½ dl lingon
5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
100 gram mörk eller ljus choklad
50 gram skalade pistaschenötter
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
Mixa 2 dl lingon med lite av grädden. Koka upp lingonmixen, resten av grädden och sockret.
Ta av från plattan, krama ur gelatinbladen och rör ner.
Häll upp i glas och ställ kallt i minst 3 timmar.
Smält chokladen och bre ut på en bricka med bakplåtspapper på. Det ska bli en tunn platta. Strö över de finhackade pisctaschenötterna. Låt stelna.
Inför serveringen; bryt chokladplattan i bitar och stick ner i pannacottan. Strö över lite lingon. Ev kan man spritsa ut lite vispgrädde också (gjorde inte jag)


Kommentarer
Hanna- Mamma till Alexander och bebis i magen
Åh det verkar såå gott! Tar du bara vanlig lingonsylt? Eller lingon du plockat typ? Puss
Svar:
Jenny
Trackback