Kludda vs Kloddar
Kludda
4 pers
12 medelstora potatisar
3 msk vetemjöl
2 tsk salt
1 ägg
2 hg randigt fläsk
1 lök
Skala och riv potatisen. Lägg ner i durkslag så att vätskan rinner av. Potatisen blandas med mjölet, salt samt 1 ägg. Skär fläsket i tärningar och bryn det tillsammans med den hackade löken på en långpanna. Lägg på potatisblandningenovanpå det brynta fläsket och låt stå i ugnen 175° - 200° ca 1 timme och 15 minuter. Kludda serveras med skirat smör och lingonsylt
Mamma, Stämmer detta någorlunda med Mormors? =)=)
Eller stämmer detta bättre?
"Kloddar"
Ingredienser
- 8 - 10 potatisar ( Inte färskpotatis)
- 1 - 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 1 - 11/2 dl mjölk
- 300 - 400 g rimmat fläsk
- 1 gul lök
- 1 tsk socker
- 2 tsk salt
- kryd- och vitpeppar malen
Gör så här
Skär fläsket i tärningar och hacka löken.
Skala och riv potatisen - tillsätt ägg, mjöl, mjölk, salt, socker och blanda till en smet.
Lägg hälften av fläsket och löken i botten på en långpanna. Krydda.
Slå över smeten och resten av löken och fläsket ovanpå. Krydda.
Sätt in i varm ugn - 250 grader - i 45-60 minuter.
Servera med gräddmjölk och lingonsylt.
![](http://nevnarien.blogg.se/tavling/images/2011/separat_174349353.jpg)
Nja det stämmer inte riktigt, mor rev potatisen blandade där i fläsk, lök och kryddor, inget mjöl, ägg eller mjölk. Vi brukar heller inte bryna fläsket. Det stod att man skulle sila bort vatnet? Så gjorde inte vi. Finns tydligen lite olika varianter.
Blir det typ som raggmunkar eller? Puss