Gullans kaka

Det bästa med att mamma bakar är definitivt att man får slicka skålen och slickepotten!
 
Provade ett nytt recept på en kaka i långpanna för ett tag sen... Jättegott!!
 
Gullans kaka i långpanna

2 st ägg
3 dl strösocker
150 gram smör , smält
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Glasyr
112,5 gram smör, smält
3,75 dl florsocker
2,25 msk grädde
1,5 tsk vaniljsocker

Dekorera:
50 gram blockchoklad

Smält smör. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, siktad kako, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt i äggvispet. Blanda i smör och mjölk. Grädda i bakplåtsklädd långpanna ca. 30x40cm i 225 grader i ca. 12-15 minuter. Pröva med sticka om den är klar. Grädda inte för länge. Låt kakan kallna helt.

Glasyren: Smält smöret och blanda i resten. Rör om tills det blandat sej till en slät smet. Bred den varma glasyren över den kalla kakan. Låt stelna.

Dekorera: Smält lite choklad som ringlas över glasyren. Låt stelna och skär sedan i rutor.

 
Jag struntade i att ringla choklad över glasyren, strösslade lite på istället :)
 
Kram på er!
 


Kommentarer
Hanna- mamma till Alexander och bebis i magen

och den va såååååå god! tack för att jag fick av den ;) Puss

2013-01-27 @ 22:30:14
URL: http://imm0rtelle.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jennys Blogg

Välkommen till min blogg! En livsstilsblogg med en blandning av Inredning, Shopping, Matlagning, Recept, Bakning, Familj, Vänner och en massa bilder! Enjoy :)

RSS 2.0