Italiensk bjudrätt

Till 1 bröd
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
10 soltorkade tomater
500 köttfärs smör att steka i
1 burk krossade tomater
1 kruka färsk basilika
1-2 tsk salt peppar
en nypa socker
1 dl blandade oliver utan kärnor
125 g mozzarella
150 g riven ost
1 lantbröd el liknande
Hacka lök, vitlök och soltorkade tomaterna. Stek färsen med löken och tillsätt sedan krossade tomater, soltorkade tomater och basilika. Låt sjuda 10 min. Smaka av med salt, peppar och socker. Ställ åt sidan och låt svalna något.
Skär av ett lock på brödet och gröp ur det till så det återstår en kant på ca 2 cm runtom. Hacka oliverna och skär mozzarellan i bitar. Blanda ner riven ost, mozzarella och oliver i köttfärsblandningen och fyll brödet med detta. Lägg på locket och slå in brödet i aluminiumfolie. (Hit kan man förbereda och låta ligga i kylen) Grädda i 175 C ca 30 min tills det är genomvarmt.
Jag serverade rätten tillsammans med en god sallad med bla ruccola, babyspenat, oliver och en dressing gjord på olivolja, balsamvinäger och kryddor.
Mmmmmm sååå gott!
Hittade receptet inne hos Victoria på MATPLATSEN
Kram på er!
